Paltoanele damă sunt un element de bază al garderobei de iarnă oferind atât confort, mai ales dacă sunt din materiale naturale, cât și eleganță. Acest lucru lor le face potrivite pentru diverse ocazii, de la ieșiri casual la evenimente formale. Dacă vrei să adaugi în garderobă un palton, însă nu știi exact ce stil ți s-ar potrivi sau cum să porți modelul care îți place, ți-am pregătit un ghid în articolul de mai jos.

Palton parte peste parte cu pantaloni eleganți și pantofi cu toc

Pentru un look atemporal și sofisticat, asortează paltoane damă cu pantaloni eleganți, bine croiți și pantofi sau botine cu toc. Optează pentru un palton de culoare neutră, cum ar fi camel sau gri, pentru a crea un aspect elegant și bine pus la punct. Alege pantaloni care să completeze culoarea hainei și adaugă întregului ansamblu cu o pereche de ghete cu cu vârf ascuțit. Această ținută este perfectă pentru ocazii formale, întâlniri de afaceri sau orice eveniment în care este necesară o notă de eleganță.

Stilul feminin cu rochii și botine

Paltoanele din lână pot face o tranziție perfectă către un look feminin atunci când sunt asortate cu rochii și botine cu toc. Poartă o rochie până la genunchi sau o rochie midi într-o culoare complementară cu cea a paltonului pentru un ansamblu armonios. Adaugă o pereche de botine pentru a menține aspectul modern și îndrăzneț sau o pereche de cizme înalte pentru un aspect mai elegant. Această combinație este ideală pentru brunch-uri, întâlniri sau orice eveniment în care vrei să te bucuri de confort fără să renunți la feminitate.

Stil casual - paltoane damă purtate cu jeans

Dă un aspect relaxat ținutei tale, asortând o pereche de jeans cu o pereche de pantofi sport. Această combinație asigură echilibrul potrivit între confort și stil. Alege un palton ușor supradimensionat pentru un aspect mai cool și suflecă mânecile pentru un plus de stil. Completează look-ul cu un pulover confortabil sau un tricou simplu pe dedesubt. Această ținută este potrivită pentru ieșirile de weekend, pentru ieșirile la cumpărături sau pentru orice ocazie în care confortul este esențial.

Paltoane drepte și simple, însă accesorizate

Pune în valoare aceste modele de paltoane dama prin adăugarea unor accesorii. Poartă o eșarfă colorată în jurul gâtului pentru a adăuga un plus de culoare și stil ținutei tale. Poți experimenta cu diferite texturi și modele pentru a crea o zonă de interes vizual. În plus, nu te feri de bijuterii statement, precum coliere sau cercei. Dacă vrei să ai o prezență memorabilă, adaugă pe reverul hainei și broșe, acestea fiind accesorii care pot transmite cu ușurință diferite mesaje.

Citeste si:
Comfort fashion – modele must-have în garderobă
Comfort fashion  – modele...

Paltoane damă integrate în ținute monocrome

Creează o ținută simplă, dar ușor de observat optând pentru o schemă monocromatică. Alege un palton de lână în aceeași familie de nuanțe cu restul ținutei tale pentru un aspect elegant. Această abordare funcționează bine atât cu tonuri deschise, cât și cu tonuri închise, fiind o variantă simplă prin care să experimentezi cu diferite culori.

Paltoane damă pentru stilul ușor rebel

Poți avea un look ușor rebel chiar și dacă alegi să porți un palton. Alege o variantă mai scurtă, deloc cambrată și poartă bocanci cu o talpă mai înaltă. Nu uita să alegi și o pereche de pantaloni mai largi pentru o ținută actuală. Obții în felul acesta ansamblul perfect pentru o ieșire relaxantă alături de prieteni.

Citeste si:
Încălțăminte sport: descoperă modelele la modă!
Încălțăminte sport: descoperă...

Cu o mulțime de modele de paltoane damă sunt disponibile și numeroase variante de ținute pentru o apariție stylish. Alege-le pe cele care ți se potrivesc și încearcă să investești în piese vestimentare din materiale naturale. Deși costurile sunt mai ridicate la început, te vei bucura de confort mai mult timp, aceste haine păstrându-și aspectul intact ani de zile.

Așadar, experimentează cu diferite stiluri și asocieri pentru a trece fără efort de la casual la formal, creând o varietate de look-uri chic și confortabile. Fie că preferi eleganța clasică, confortul casual sau un amestec al celor două, există un mod perfect de a purta și de a stiliza paltonul în funcție de dorințele tale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Ianuarie 2024 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.