Te-ai întrebat vreodată ce tipuri de freze pentru manichiură există și la ce sunt folosite? Nu îți face griji, suntem aici pentru a-ți răspunde la toate întrebările! În acest articol vom descoperi împreună diferitele tipuri de freze care există și îți vom arăta cum fiecare dintre ele vă poate îmbunătăți îngrijirea unghiilor.

Astfel, există un număr mare de freze pentru pedichiură și manichiură pentru a-ți permite să efectuezi cele mai complete și meticuloase tratamente posibile. Dar știi cum să folosești frezele din diferitele game? Pentru a te ajuta, iată un rezumat al diferitelor utilizări de freza unghii.

Freze de pedichiură pentru piese de mână

• Freze cu zirconiu

Această gamă de freze aurii permite frezarea silențioasă și abraziunea puternică, având în același timp o încălzire redusă. Sunt folosite pentru tehnici uscate și permit evacuarea așchiilor datorită canelurilor lor.

• Freze din carbură de tungsten

O gamă largă de piese diferite este oferită profesionistului. Aceste freze sunt argintii, produc abraziune puternică și au încălzire redusă. Au o rotație fără vibrații datorită concentricității și oferă referințe special concepute pentru stângaci. De asemenea, sunt folosite pentru finisarea unghiilor și a pielii.

• Freze cu diamante

Se oferă o gamă largă de freze diamantate formate din diferite piese, fiecare cu o utilizare specifică. Acestea au o senzație aspră, o bună longevitate la abraziune și o răcire bună datorită canelurilor lor. Nu este posibilă încălzirea la aceste modele, fie pentru aplicare uscată sau umedă și permit abraziunea ușoară.

• Freze ceramice

Această gamă este o alternativă ideală la frezele din carbură de tungsten pentru pacienții cu alergii la metale. Frezele din ceramică sunt mai ușoare, dar și mai fragile decât frezele din carbură de tungsten. Acestea permit abraziunea ușoară și generează încălzire minimă.

Sfaturi de siguranță atunci când utilizezi frezele de unghii

Când folosești frezele pentru manichiură, este important să urmezi anumite sfaturi de siguranță pentru a asigura o experiență sigură și pentru a minimiza riscul de rănire. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont:

Citeste si:
Variante de culori și tendințe pentru manichiură în 2023
Variante de culori și...

• Utilizează un aspirator de masă. Pentru a evita problemele de sănătate pe termen lung, precum și din motive de curățenie, se recomandă utilizarea frezei împreună cu un aspirator de masă care va aspira orice particule dislocate.

• Setează viteza corespunzătoare. Asigură-te că setezi viteza frezei la un nivel adecvat pentru tipul de lucru pe care îl vei efectua. Începe cu viteză mică și crește treptat după cum este necesar.

• Nu aplica presiune excesivă. Evită să apeși prea tare.

• Ține freza în mișcare constantă. Evită să ții freza într-un singur loc pentru prea mult timp, deoarece aceasta poate genera căldură și poate provoca disconfort sau deteriora unghiile.

• Curăță și sterilizează capetele. După fiecare utilizare, curăță și sterilizează frezele conform recomandărilor producătorului. Acest lucru ajută la prevenirea acumulării de bacterii sau alte resturi și asigură o bună igienă.

Citeste si:
10+ idei drăguțe de manichiură pentru sărbătorile de iarnă
10+ idei drăguțe de...

• Acordă atenție și la reacțiilor clientului. Dacă simte orice durere, disconfort sau iritație în timpul utilizării frezelor, oprește imediat munca și evaluează situația. Nu ignora semnele de disconfort pe care le poate avea cineva.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Ianuarie 2024 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.