Dezvoltările din domeniul tehnologic și apariția atâtor gadgeturi din ce în mai interesante și atractive pentru copii au transformat inclusiv percepția micilor exploratori asupra lumii în care trăiesc. Într-adevăr, copiii sunt din ce în ce mai atrași de telefoane, laptopuri sau tablete și petrec cât mai puțin timp în natură, ceea ce nu este deloc recomandat, din orice punct de vedere ar intra în discuție. Există totuși câteva modalități sau activități prin care îți poți încuraja copilul să petreacă timp în aer liber, iar despre acestea vei afla mai multe din acest articol.

Fii tu însuți un exemplu

Niciodată nu poți da greș atunci când oferi unei persoane, mai ales dacă este vorba despre un copil, exemplul personal. Dacă dorești să îți încurajezi copilul să petreacă timp mai mult afară, fii tu primul care face acest lucru. Găsește-ți activități plăcute pe care le poți desfășura afară, eventual caută activități în care îl poți implica, iar în acest fel vei avea o rată de succes mai mare în a-l atrage spre petrecerea a cât mai mult timp în aer liber.

Poți încerca sporturile nautice

Apa constituie un mediu optim pentru petrecerea timpului în aer liber. O vacanţă la mare sau o escapadă la rafting şi canioning pot fi tentante pentru copii, dar şi oportunităţi de testare a rezistenței limitelor şi petrecerea a timpului liber în mod constructiv. Înotul, scufundările sau raftingul sunt câteva activităţi ce pot fi practicate în România cu succes. Pentru a te bucura din plin de acestea poți opta pentru costume din neopren, pe care le poți descoperi pe https://sportano.ro/costume/costume-de-neopren. Iar pe https://sportano.ro/surfing-i-plaja/lycry-uv, poţi găsi cu lejeritate alte accesorii excelente pentru surfing şi petrecere a timpului pe plajă.

Foto: pixabay.com

Limitează timpul petrecut în fața ecranelor

Poate că la început va fi extrem de frustrat de această măsură, mai ales dacă obișnuia să petreacă mult timp cu telefonul sau laptopul în mână, însă este recomandat să limitezi cât mai mult timpul petrecut în fața ecranelor.

Stabilește limite clare atunci când vine vorba de televizor sau telefon, însă nu uita că este important ca acesta să nu perceapă totul ca pe o interdicție totală, altfel există riscul să se împotrivească și mai mult. Pentru ca lucrurile să fie mai ușor de făcut în acest sens, oferă-i alternative distractive, despre care știi că îl vor captiva și vei avea cu siguranță succes în a-l atrage afară.

Explorați împreună natura

O invitație la explorare naturii este oricând binevenită, iar dacă vrei să îți faci copilul să petreacă mai mult timp afară, trebuie să îl faci să iubească natura. Pentru aceasta, luați-vă echipamentul adecvat, urcați-vă pe biciclete și porniți în aventură. Plimbați-vă prin parcuri, oferă-i copilului tău posibilitatea de a descoperi frumusețea naturii, iar în acest fel va fi, cu siguranță, inspirat să petreacă în mijlocul ei cât mai mult timp.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

Există numeroase activități în pădure sau la mare pe care i le poți propune, iar pe https://sportano.ro/imbracaminte-i-incal-aminte-din-neopren/tricouri-din-neopren pot fi identificate echipamente speciale care vor transforma orice ieșire într-o aventură. Nu trebuie decât să găsești formula potrivită pentru a-l atrage afară și va iubi, curând, să facă acest lucru.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Iulie 2023 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.