Există două tipuri de persoane în lume: cei cărora le place să învețe într-un mediu organizat, în persoană, și apoi sunt cei cărora cursurile online li se potrivesc întocmai unei mănuși.

Nu spunem că una dintre cele două metode este mai bună decât cealaltă, însă azi vrem să îți spunem care sunt avantajele pe care le au cursurile de perfectionare APSAP, care se întind pe mai multe zile.

Învățarea continuă este acel atu care te menține mereu pregătit pentru noi provocări în carieră, cărora le vei face față cu brio.

5 motive pentru care să alegi cursuri de perfecționare în persoană

Se poate să faci parte din categoria celor care preferă cursurile online, însă noi credem cu tărie că ar fi bine să dai o șansă și celorlalte. Iar, dacă ai ajuns aici, înseamnă că îți surâde o schimbare și doar ai nevoie de câteva motive să te convingi. Noi suntem aici să ți le oferim.

1. Interacțiune directă cu ceilalți

Încă din vechi timpuri, interacțiunea cu alte persoane a fost un motor spre idei noi și lucruri noi de implementat. Cu siguranță, atunci când ai avut de rezolvat anumite neclarități te-ai gândit la soluții, ai căutat în diverse surse de informații, însă ai mers și spre alți oameni pentru păreri. Ei bine, acest lucru se întâmplă și în cazul cursurilor offline și vei avea posibilitatea să și primești feedback live pentru ideile sau implementarea ta.

Foto: pexels.com

2. Motivație

Cursurile în persoană pot să vină cu o doză de motivație de a fi mai bun în ceea ce faci și de a te implica mai tare în procesul de învățare. A fi alături de alte persoane care au același țel înseamnă o doză mai mare de responsabilitate și astfel vei vedea mai ușor roadele muncii tale.

3. Experiență practică

Cele mai multe cursuri în persoană au și o parte practică, în care poți să exersezi ceea ce ai învățat. Participi la exerciții, la grupuri de discuții și sesiuni practice.

Astfel vei primi feedback live și pe ceea ce pui în practică în procesul de învățare.

4. Feedback personalizat

Vorbim mult despre feedback deoarece acesta este deosebit de important în procesul de învățare. Fiind aproape de mentori și de colegi, acesta vine instant și poți chiar să îl și pui în practică să vezi cum acesta poate să influențeze rezultatele exercițiului și să ții cont de el și pe mai departe.

Citeste si:
Școlile sunt îndrumate să nu scurteze durata cursurilor pentru a...
Ministerul Educației solicită...

Feedbackul este deosebit de important mai ales pentru evoluție atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

5. Networking

Rareori prin prisma locului de muncă nu trebuie să interacționezi cu alte persoane. Așadar, știi deja că partea de networking este deosebit de importantă, atât pentru că îți creezi relații în diverse contexte, cât și pentru schimbul de idei.

Mai mult decât atât, un schimb în carieră tot faci la un moment dat în viață, iar faptul că ajungi să cunoști alți profesioniști în domeniu - mentori și participanți deopotrivă - te va ajuta în acest sens.

Desigur, aceste cinci motive ar trebui să fie cruciale atunci când alegi să participi la un curs online versus offline, însă mai există și altele pe care sperăm să le descoperi pe propria piele și să ne spui despre ele.

Citeste si:
Jador are planuri mărețe. Artistul s-a înscris la master: „La...
Jador are planuri mărețe....

Noi îți mai dăm încă două bonus, pentru că sperăm să alegi cel puțin un asemenea curs o dată în viață.

6. Eviți distragerile

Atunci când participi la un curs online ai tendința de a nu-ți porni camera și de a face, la un moment dat, orice altceva decât să fii atent la ce se întâmplă pe ecranul calculatorului sau al laptopului.

În momentul în care te afli într-o sală alături de alți oameni care au mers acolo cu același scop, aceste lucruri se schimbă și toată atenția ta este îndreptată spre subiectul discuției.

7. Mentori pricepuți

Pe aceștia poți să îi întâlnești și la cursurile online, îns,ă la cele în persoană, poți să discuți cu ei și în pauze sau la sfârșitul orelor. Astfel ai parte de discuții duse la un alt nivel.

Citeste si:
Primele cursuri de influenceri la o universitate din România. Cât...
Primele cursuri de...

Alegerea este doar a ta atunci când vine vorba despre cursurile de perfecționare însă, pentru a-ți da cel mai ușor seama de ce ți se potrivește cel mai bine este să încerci ambele variante și mai apoi să decizi care îți e la îndemână în momentul vieții în care te afli.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2023 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.