Vrei să înlocuiești sistemul de încălzire de acasă cu unul pe bază de lemne?

Atunci, pe lângă o centrală bună ai nevoie și de un cos de fum eficient, care să aibă un tiraj suficient de bun pentru a elimina eficient toate noxele rezultate în urma arderii. Descoperă, așadar, care sunt principalele elemente pe care să le iei în considerare, înainte de a investi în cel mai bun coș pentru propria ta locuință.

Alege un cos de fum în funcție de diametru

Un prim detaliu extrem de important, care contează când vine vorba despre alegerea coșului de fum este referitor la diametrul acestuia. Mai exact, trebuie să te asiguri că sistemul este suficient de mare pentru a putea evacua toate noxele în funcție de sursa de căldură. Cu cât ai o centrală mai puternică, cu atât ai nevoie de un coș mai generos în diametru.

Înălțimea potrivită

Nu uita să măsori și înălțimea ideală! În acest sens, este bine să știi despre coșul de fum că trebuie să fie suficient de înalt, încât să evacueze în exterior noxele. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a determina înălțimea potrivită, poți apela cu încredere la specialiști în domeniu. Aceștia dispun de ustensilele necesare pentru a realiza măsurători exacte și te pot ajuta inclusiv pe partea de montaj, pentru a fi sigur că obții un coș bine aplicat, care să îți ofere siguranță pe termen lung.

Din inox sau din ceramică?

În ceea ce privește materialul din care poate fi realizat coșul de fum, ai la dispoziție 2 variante extrem de populare în rândul consumatorilor, care s-au dovedit deja a fi extrem de eficiente:

coșuri din inox – sunt renumite pentru eficiența de care dau dovadă în timp. Inoxul este inclusiv mult mai ușor decât alte materiale, ceea ce transformă montajul într-unul foarte simplu de realizat, indiferent de înălțimea casei ori de dimensiunea sursei de căldură. În același timp, este bine să știi despre coșurile din inox că pot avea un traseu liniar sau unul mai complicat, având în vedere că inoxul este ușor de modelat în numeroase forme;

coșuri din ceramică – despre aceste coșuri este bine să știi că sunt utilizate încă de acum câteva sute de ani și mereu s-au dovedit a fi extrem de eficiente. Poți opta pentru orice dimensiune dorești, dar și pentru un model care să se plieze perfect pe design-ul locuinței tale.

Citeste si:
Alegerea unui coș de fum potrivit pentru locuința voastră
Alegerea unui coș de fum...

În funcție de bugetul de care dispui, dar și de rezultatul pe care ți-l dorești, rămâne la alegerea ta care este varianta potrivită de coș de fum de care ai nevoie.

Perioada de garanție

Perioada de garanție de care beneficiezi atunci când investești într-un coș de fum este și ea importantă. De exemplu, cu cât perioada de garanție este mai mare, cu atât ai certitudinea că, dacă este nevoie, te poți întoarce la producător pentru a cere ajutor pentru diferite reparații, fără a mai scoate și alți bani din buzunar.

Poți comanda online coșul de fum de care ai nevoie

O soluție eficientă, pe care o ai la dispoziție pentru a obține kitul de care ai nevoie pentru evacuarea noxelor este aceea de a studia online toate variantele. Astfel, economisești timp și, totodată poți alege dintr-o gamă foarte largă de obiecte, fără a te deplasa prin magazinele foarte aglomerate.

Citeste si:
Andreeea Bălan se afla pe plajă în timpul exploziei de la...
Andreeea Bălan se afla pe...

CosuriFum.ro este mereu disponibil pentru tine atunci când îți dorești să faci o schimbare în locuința personală. De aici poți comanda cel mai bun cos de fum inox, dar și modele ceramice, pe care să le utilizezi cu încredere pe termen lung. Achiziționează cosuri de fum din locul potrivit.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iunie 2023 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.