De când așteptai momentul nunții? Ai plănuit-o în sufletul tău încă de când erai mică și purtai voal din fața de pernă, nu-i așa? Acum că se apropie acest moment special din viața ta, știi cât de mult contează fiecare detaliu pentru a crea o atmosferă memorabilă. Printre aspectele esențiale ale decorului de nuntă se numără în special florile și aranjamente florale nunta. Alegerile potrivite în tot procesul planificării nunții tale vor adăuga eleganță, farmec și tandrețe evenimentului tău. Mai mult, minunatele flori vor puncta cel mai frumos moment din viața ta – cel în care vei păși spre altar către viitorul tău soț.

În acest articol, vei găsi un ghid detaliat despre cum să îți alegi florile și aranjamentele florale pentru nunta ta, pentru a-ți transforma visurile în realitate.

Bugetul este primordial

Începe prin a-ți stabili un buget pentru florile și aranjamentele florale. Aceasta te va ajuta să îți limitezi opțiunile și să faci alegeri realiste în funcție de resursele disponibile. E bine de știut că buchete de mireasa vei găsi de toate felurile și cu toate formele și florile disponibile, deci nu îți face griji – îl vei găsi pe cel pe placul tău.

Sezonul în care faci nunta

Este important să ții cont de sezonul în care va avea loc nunta ta. Florile de sezon sunt mai ușor de găsit și de obicei sunt și mai accesibile ca preț. Nu înseamnă că trebuie să faci compromisuri – cel mai bun sfat este să te consulți cu un florar sau un specialist care te va îndruma către alegerea potrivită – va ști ce flori sunt de sezon, cam ce buget este necesar pentru nunta ta și care sunt aranjamente florale nunta care se potrivesc cel mai bine cu tema și stilul evenimentului tău.

Nu îți fie teamă să pui întrebări, mai ales când ai alături un wedding planner. Plannerii cu experiență vor ști exact cum să negocieze cu furnizorii, cum să îți obțină cel mai bun deal și care sunt eventualele piedici ce pot apărea.

Foto: wedowowflowers.ro

Explorează-ți preferințele personale

Gândește-te la culorile și stilul preferat. Cel mai bun sfat este să te inspiri din culorile tematice ale nunții tale sau să alegi flori care îți plac în mod special. În plus, ia în considerare și semnificația florilor. De exemplu, trandafirii roșii simbolizează dragostea și pasiunea, în timp ce crinii albi reprezintă puritatea și eleganța. Pentru buchete de mireasa, specialiștii sunt de acord că cele mai bune opțiuni sunt florile albe sau galbene, cu mici inserții colorate – spre exemplu, poți alege câteva fire de flori de câmp pentru a-ți completa buchetul. Unele mirese se inspiră din buchete de mireasa purtate de mamele sau bunicile lor – o idee minunată pentru a-i mulțumi discret femeii dragi din viața ta! Un alt aspect de luat în calcul sunt lumanari de nunta. E bine ca atunci cand alegi un moidel de lumanari de nunta acesta să se completeze cu buchetul si aranjamentele de masa. Spre exemplu, culorile pastelate la lumânări vor merge de minune cu florile în nuanțe mai deschise.

Citeste si:
Comandă și livrare de flori online: O modalitate ușoară de a...
Comandă și livrare de flori...

Design-ul aranjamentelor

Asigură-te că florile și aranjamentele florale sunt în concordanță cu tematica și stilul nunții tale. Dacă ai o nuntă clasică, optează pentru aranjamente elegante și rafinate. Dacă preferi o nuntă rustică, poți alege flori de câmp și aranjamente naturale. Crearea unei estetici coerente va adăuga un plus de rafinament evenimentului tău.

Consultă-te cu un florar profesionist

Pentru a-ți face alegerea mai ușoară și pentru a primi sfaturi specializate, este recomandat să lucrezi cu un florar profesionist. Aceștia au expertiză în domeniu și pot oferi sugestii personalizate pentru nunta ta. Comunică-ți dorințele și ideile, iar florarul te va ghida în alegerea celor mai potrivite flori și aranjamente pentru a crea un decor de poveste.

Citeste si:
Probleme pentru Oana Moșneagu și Vlad Gherman, înainte de nuntă! Ce...
Probleme pentru Oana Moșneagu...

Echilibru între calitate și cost

Când vine vorba de florile și aranjamentele florale, este important să găsești un echilibru – nu vrei să dai o avere pe flori, dar vei vrea totuși să bifezi aranjamente de calitate.

Ție ce flori îți plac?


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Mai 2023 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.