Te preocupă confortul în locuința ta și vrei să beneficiezi de cele mai bune condiții când vine vorba despre încălzire, izolații termice, aerisire a casei, apă caldă, energie electrică. Îți prezentăm în continuare cum să alegi cea mai bună centrală termică pentru apartamentul sau casa ta. Astfel te vei bucura de o calitate mai bună a vieții de zi cu zi, la costuri avantajoase.

Alege centrale termice de la furnizori specializați în echipamente de încălzire

Când vrei să schimbi centrala termică din locuință apelează la specialiști în instalarea echipamentelor de acest tip. Trebuie să respecți toate etapele necesare și să obții avizele stabilite de legislația în vigoare, așa că ai nevoie de firme ce pot să-ți furnizeze autorizațiile necesare.

Ia în considerare detaliile constructive ale casei, materialele din care sunt realizați pereții, suprafețele pe care vrei să le încălzești, eficiența energetică a clădirii. În funcție de caracteristicile locuinței tale, vei putea selecta cea mai bună metodă de furnizare a energiei termice.

Dacă alegi o centrală termică electrică, îți trebuie autorizație de funcționare de la ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune și Instalațiilor de Ridicat). Solicită o astfel de autorizație după ce achiziționezi centrala electrică și intri în posesia certificatului de garanție. Pentru centrale pe gaz, asigură-te că instalarea și cablarea echipamentelor este realizată de firme acreditate, care să-ți prezinte garanție și dovezi de conformitate.

Alege cele mai bune modele de centrale termice, deoarece un nivel înalt de calitate înseamnă siguranță în utilizare și consum redus de energie. Costurile nu reprezintă un obstacol: poți cumpăra o centrală termică în rate fără dobândă* cu CardAvantaj și să-ți utilizezi astfel cardul de cumpărături preferat pentru achiziționarea instalațiilor termice necesare.

Realizezi economii la achiziționarea centralei de apartament și îți rămân bani suficienți pentru efectuarea lucrărilor de instalare, obținerea autorizațiilor, amenajările de punere în funcțiune a echipamentelor termice.

Selectează modele de calitate pentru consum redus de energie la centrala termică

Verifică modelele de centrale termice, după clasele de eficiență energetică, conform normelor impuse de Uniunea Europeană. Alege echipamente de încălzire evaluate în clasele superioare de eficiență energetică, adică A sau A+, după standardele de notare utilizate de producătorii din UE.

Citeste si:
Fila: pentru cei care vor să iasă în evidență. Alege modelul...
Fila: pentru cei care vor să...

Astfel de asiguri că utilizezi o centrală termică de calitate, cu echipamente moderne și componente realizate pe baza tehnologiilor digitale, nepoluantă și fără riscuri pentru sănătatea familiei tale. Utilizează cronotermostate și robineți cu cap termostatic, pentru controlul temperaturii în fiecare încăpere din locuință. Astfel vei beneficia de un nivel superior de confort, în condiții avantajoase din punct de vedere financiar.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Mai 2023 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.