Cizmele sunt prezente în majoritatea garderobelor din întreaga lume. Sunt o completare excelentă a îmbrăcămintei și, fără îndoială, utilizarea lor puternică este concentrată în cele mai reci anotimpuri, chiar dacă sunt folosite și în alte anotimpuri.

Deși, de obicei, alegem bocanci damă și cizme damă piele pentru designul și stilul lor, este foarte important să cunoaștem caracteristicile care o vor face un accesoriu confortabil și de lungă durată. În acest sens, o pereche de bocanci damă sau cizme damă piele sunt cea mai bună opțiune atunci când alegeți un material de cumpărat.

De ce sunt cizmele din piele cea mai bună alegere?

Pielea, datorită caracteristicilor sale naturale, este un material cu multe avantaje față de altele fabricate în industria încălțămintei.

Reglează eficient temperatura și ventilația picioarelor

Sunt regulatori naturali de temperatură, deoarece pielea, în starea sa naturală, reușește să mențină și/sau să izoleze atât temperaturile ridicate, cât și cele scăzute. Acest lucru permite ca piciorul dumneavoastră să se simtă mai rece sau mai cald, în funcție de temperatura exterioară. Cizmele din piele vă vor proteja întotdeauna piciorul de condițiile meteorologice externe. Pielea, fiind un material poros, ajută la aerisirea piciorului, permițând picioarelor să rămână uscate iarna. Nimic nu este mai rău decât picioarele reci și umede.

Sunt mult mai ușor de curățat

Cu puțină grijă, niște bocanci damă și cizme damă piele rămân în stare excelentă, atât în interior, cât și în exterior. Fie că este vorba de o perie sau de un burete moale, vă puteți păstra cizmele în condiții optime.

Cizmele din piele sunt mult mai confortabile

Cele mai multe cizme damă piele și bocanci damă nu au cusături interne care pot răni piciorul sau provoca disconfort, cum ar fi bășici, răni sau răni. Sunt foarte confortabile pentru mers, deoarece sunt mult mai flexibile decât alte materiale și se adaptează la forma piciorului dumneavoastră.

Au o mai mare flexibilitate în utilizarea lor

După cum am subliniat, pielea este un material foarte flexibil, ceea ce îi permite să se muleze corect pe forma piciorului. Prin urmare, veți evita presiunile inutile și vă veți feri piciorul de leziuni datorate utilizării constante. Este foarte important ca cizmele tale să îți ofere cel mai bun confort posibil, iar cizmele din piele sunt cele mai bune de pe piață.

Citeste si:
Cizmele de pescuit – Cum le alegem?
Cizmele de pescuit – Cum le...

Acestea durează mai mult

Deoarece pielea este un material moale și flexibil, aceasta permite creșterea duratei de viață a încălțămintei, deoarece nu este ușor de deteriorat de flexia naturală a piciorului și de eventualele zgârieturi sau deteriorări în părțile în care se îndoaie piciorul.

Sunt versatile și în tendințe în fiecare sezon

Dacă există ceva care nu se demodează niciodată, acela este cizmele din piele. Nu numai datorită designului lor, ci și datorită multiplelor caracteristici. Acestea sunt o referință în lumea modei pentru calitatea, durabilitatea și multiplele posibilități de design. În prezent, îi puteți găsi în diferite culori, cu accesorii, franjuri, diferite dimensiuni ale taliei și ale tocului, precum și imprimeuri, cum ar fi animal print, foarte la modă în acest sezon. În acest fel, mersul este mai fluid și, prin urmare, nu marchează, păstrând caracteristicile inițiale ale modelului, spre deosebire de alte materiale care marchează și modifică structura cizmelor.

Citeste si:
Monica Odagiu și-a speriat de moarte fanii. Actrița a ajuns piele...
Monica Odagiu și-a speriat de...

Cum ai grijă de bocanci damă sau cizme damă piele

Este foarte important să știi să ai grijă de încălțămintea din piele pentru a o face să reziste cât mai mult timp.

Curățați-le de fiecare dată când le purtați

Este normal ca pantofii noștri să se păteze - la urma urmei, ei sunt mereu în contact cu podeaua. Cu toate acestea, ceea ce nu trebuie să faceți este să așteptați prea mult timp pentru a curăța petele. În mod ideal, ar trebui să le curățați de fiecare dată când le purtați. În acest fel, veți împiedica uscarea și încorporarea lor în pantof, iar pielea se va deteriora.

Utilizați o perie naturală

Este important să acordați atenție acestui proces și să nu îl faceți în orice mod vechi. Pentru a face acest lucru, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îndepărtați toate urmele de murdărie cu o perie cu peri moi (o periuță de dinți pe care nu o mai folosiți va fi de asemenea suficientă) și apoi să ștergeți cu o cârpă albă, curată și uscată. Un tricou vechi ar putea fi de ajuns.

Citeste si:
Îngrijește-ți pielea într-un mod rapid și eficient chiar acum!
Îngrijește-ți pielea într-un...

Păstrați-le hidratate

La fel ca și pielea ta, pielea trebuie hidratată pentru a o menține în stare perfectă, chiar dacă pare strălucitoare ca și pielea lăcuită. După ce v-ați curățat cizmele, ar trebui să le lăsați să se usuce complet în aer liber și într-un loc cald, dar asigurându-vă întotdeauna că nu sunt atinse direct de căldură. După ce sunt complet uscate, sunt gata să fie hidratate. Pentru a face acest lucru, folosiți o cremă neutră, incoloră.

Preveniți fisurile

Odată cu trecerea timpului, este normal ca niște bocanci damă sau cizme damă piele să aibă unele zgârieturi sau chiar crăpături. În cazul în care sunt urme ușoare, un mic truc pe care îl puteți pune în practică pentru a le ascunde puțin este să înmuiați o cârpă în puțin ulei vegetal (ulei de măsline este suficient) sau vaselină și să o frecați.

Citeste si:
Dușurile reci au grijă atât de pielea ta, cât și de sănătatea mintală!
Dușurile reci au grijă atât...

Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.