Deschiderea unui restaurant poate reprezenta o idee de afaceri profitabilă, cât timp iei deciziile corecte. Totuși, înainte de a pune businessul pe picioare, este important să cunoști toate aspectele implicate și să ai un plan bine pus la punct. Așadar, iată câteva sfaturi utile și aspecte la care să te gândești, ca să te asiguri că localul tău va atrage cât mai mulți clienți.

Obține toate licențele și autorizațiile necesare

Astfel de documente garantează că restaurantul tău funcționează în conformitate cu legea și că oferă un mediu sigur atât pentru clienții tăi, cât și pentru angajați. De aceea, e necesar să iei legătura cu autoritățile locale și să te consulți cu angajații de acolo, ca să afli cu exactitate care sunt actele pe care să le depui la dosar. Chiar dacă poate părea o sarcină dificilă, este important să te asiguri că le obții înainte ca localul tău să funcționeze. Astfel vei evita anumite probleme de ordin legal și te vei concentra pe oferirea unei experiențe de calitate clienților tăi.

Bazează-te pe o productivitate sporită

Productivitatea sporită este esențială pentru succesul oricărui restaurant. Unul dintre cele mai importante moduri de a îmbunătăți acest proces constă în investiții în echipamente și tehnologii moderne, cum ar fi un sistem POS all in one, ca să îți gestionezi comenzile, plățile și programările în timp util. Utilizarea acestor dispozitive de ultimă generație poate ajuta echipa să se concentreze mai bine pe pregătirea și servirea mâncărurilor, ceea ce poate duce la un randament crescut. Pe de altă parte, asigură organizarea și planificarea adecvată a activităților. Mai exact, echipa trebuie să aibă un program clar, unde fiecare membru își înțelege rolul și responsabilitățile.

Alege locația cu atenție

Găsirea unei locații potrivite este un pas important atunci când îți deschizi un restaurant. Aceasta trebuie să fie accesibilă și vizibilă, astfel încât să poată atrage clienți. Ia în considerare câteva criterii înainte să îți stabilești sediul. De exemplu, vezi dacă există suficiente locuri de parcare în apropiere, pentru a ușura accesul clienților. Apoi, ține cont de suprafața de care ai nevoie ca să îți desfășori activitatea în cele mai bune condiții.

Mai precis, spațiul respectiv trebuie să fie îndeajuns de mare astfel încât să poți depozita echipamentele, materia primă, să îți poți amenaja bucătăria, zona de servire sau sala de mese. Pe de altă parte, când închiriezi acel spațiu, e indicat să aibă utilitățile necesare pentru funcționarea localului tău. Acestea pot include apă curentă, energie electrică, canalizare și alte servicii esențiale. De asemenea, îți va fi de mare ajutor și un sistem de încălzire și de răcire eficient pentru a oferi un mediu confortabil atât clienților, cât și echipei tale.

Citeste si:
Tavanul unui restaurant din Brăila a căzut în toiul nopții. Panică...
Tavanul unui restaurant din...

Dezvoltă o strategie de marketing eficientă

Pentru ca restaurantul tău să aibă succes, trebuie să dezvolți o strategie de marketing eficientă. Acest lucru poate include utilizarea rețelelor sociale pentru a promova afacerea, oferirea de reduceri și oferte speciale pentru clienții fideli și colaborarea cu influenceri din domeniu. Creează-ți o pagină pe platformele online, unde poți posta fotografii cu mâncărurile și băuturile pe care le pui la dispoziție, precum și informații despre programul tău și ofertele speciale. Pe de altă parte, poți pune la punct un program de loialitate, cu ajutorul căruia se pot acumula puncte care asigură reduceri sau produse gratuite.

Așadar, dacă ai de gând să îți deschizi un business în sectorul HoReCa, ține cont de sfaturile de mai sus, ca să ai succes pe viitor. Alege locația cu grijă, ca să poți să exploatezi la maximum acest detaliu, pune preț pe o productivitate sporită cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, obține avizele și autorizațiile specifice, dezvoltă-ți o strategie de marketing eficientă, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te asiguri că oferi servicii de calitate. Astfel, cu siguranță, o să atragi foarte mulți clienți care îți vor aprecia produsele.

Citeste si:
Gest rușinos al unei familii din Vaslui. Au mâncat la un restaurant...
Gest rușinos al unei familii...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Decembrie 2022 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.