Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” va susține pe 10 decembrie, la Opera Națională din București, Concertul Extraordinar ARMONIILE SPERANȚEI, eveniment caritabil în sprijinul bolnavilor de cancer.

Concertul Extraordinar ARMONIILE SPERANȚEI este organizat de Fundația „Medicina și Muzica”, Fundația „Constantin Silvestri” și platforma media 360medical, în parteneriat cu Opera Națională București, sub Înaltul Patronaj al E.S. Klaus Iohannis, Președintele României, pentru a marca adoptarea legii Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului în România.

Aproape 100.000 de români se îmbolnăvesc de cancer și peste 50.000 sunt condamnați anual la moarte, conform celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică. Conform Globocan, în România, în anul 2020, au fost înregistrate 98.886 noi cazuri de cancer (53.881 cazuri la bărbați și 45.005 cazuri la femei) și 54.486 decese (31.886 decese la bărbați și 22.600 decese la femei). Planul Național de Combatere a Cancerului a stabilit ca obiectiv principal realizarea unui traseu bine stabilit și standardizat al pacientului între diversele paliere de îngrijiri, pentru o abordare multidisciplinară, integrată a cancerului.

Corpul medical din România este alături de pacienții oncologici și îngrijitorii lor de la momentul diagnosticului și mai departe, pe parcursul bolii. Concertul Extraordinar ARMONIILE SPERANȚEI își propune să atragă atenția societății civile și a companiilor din domeniul sănătății asupra calității vieții pacienților oncologici, a căror suferință continuă și dincolo de salonul de spital și necesită aceeași grijă și atenție.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Guvernului României, al Ministerului Culturii și al Societății Naționale de Oncologie Medicală din România, iar coproducătorii acestuia sunt Televiziunea Română și Radio România.

Alături de Orchestra Medicilor Dr. „Ermil Nichifor” dirijată de Maestrul Iosif Ion Prunner se vor afla pe scenă și artiștii lirici ce compun Corul Național Român aflat sub bagheta Maestrului Daniel Jinga, ansamblu ce își va face debutul atistic în cadrul acestui eveniment extraordinar. Soliștii concertului vor fi artiști de talie internațională, precum Sir Willard White și tenorul Daniel Magdal, acompaniați la pian de Maestrul Cristian Niculescu, în interpretarea unor arii celebre din opere, dar și a unor piese simfonice cunoscute și apreciate de publicul larg.

Citeste si:
Robbie Williams, un concert de neratat la Summer in the City, 18-19...
Robbie Williams, un concert...

Din Orchestra Medicilor Dr. „Ermil Nichifor” fac parte somități ale vieții medicale din România. Unii dintre membri fac parte atât din Orchestra Europeană a Medicilor, cât și din Orchestra Mondială a Medicilor.

Concertul Extraordinar ARMONIILE SPERANȚEI este susținut de Europharm Distribuție, Hidroelectrica, MedEuropa, Romgaz, Royal Hospital, Media Kompass, Farmaciile Beneva, Neolife, Novomed, MLNR, Centrul De Excelență În Educație „Micul Prinț”, Enigma Trading, Angels Candy, Imperia Club.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2022 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.