Oamenii, cel puțin o mare parte, iubesc să danseze. Unii dansează de când se știu și totul vine foarte natural, alții însă simt că au două picioare stângi și abia reușesc să facă două mișcări. Pentru primii este întotdeauna loc de mai bine. Pentru cei din a doua categorie, există persoane care îi pot învață să se miște mai bine și, cine știe, să descopere că sunt noii Fred Astaire și Ginger Rogers. Și totuși, cum alegem un instructor de dans? La ora actuală sunt mii de instructori care își oferă serviciile pentru a preda dansul. Nu știi pe cine să alegi? Nu îți face griji! Îți oferim cele mai bune sfaturi pentru a alege corect un instructor de dans.

La început poate fi întotdeauna oarecum complicat să-l găsești pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Un bun instructor de dans trebuie să aibă o experiența suficientă nu numai în dans, ci și pentru a preda. Prin urmare, un instructor calificat va putea satisface fiecare dintre cerințele și așteptările pe care le ai.

Unele dintre sfaturile pentru alegerea unui instructor de dans sunt următoarele:

- Vorbește cu acesta sau cu cei de la școală de dans și pune toate întrebările pe care le dorești.
Principalul lucru pe care ar trebui să-l faci este să nu te lași sedus de reclame sau promoții, deoarece acestea sunt de obicei tehnici de marketing. Deci, cea mai bună opțiune este să intervievezi niște instructori și să ții cont de câteva criterii precum:

- De cât timp predă dansul?
- Cum și unde a învățat și cine i-au fost instructorii?
- Dacă a participat la concursuri sau evenimente sociale.
- Dacă și-a dus elevii la competiții sau evenimente.

Cunoașterea experiențelor lor fără niciun inconvenient va fi primul pas pentru a te asigura că ai de-a face cu un instructor bun. În rest, dacă găsești pe cineva care dă răspunsuri vagi, este mai bine să cauți în altă parte.

Trebuie să ajungi în locul potrivit pentru a-ți găsi instructorul de dans. Este esențial să știi unde să cauți cel mai bun instructor de dans. Îți putem recomanda un instructor dans Dancevision.

Deci, dacă ești deja dansator, poți începe prin a participa la acele cursuri de probă înainte de a intra complet într-o școală de dans. Dacă însă ești la început, poți începe cu cele care au un cost mai mic. De asemenea, te sfătuim să cauți pe diferitele rețele sociale și portaluri web, deoarece astăzi cu tehnologia este mai ușor să găsim tot ce căutăm. În acest fel, poți evalua diferitele caracteristici atât ale locului în care se predau cursurile, cât și ale instructorului de dans. Așa că asigură-te că se potrivește cu ceea ce ai nevoie.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman au ales data nunții: „Primul dans al...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Alege un instructor specializat în stilul pe care vrei să le dansezi

De obicei, alegerea unui instructor de dans în funcție de stilul pe care vrei să-l exersezi poate fi oarecum complicată, dar nu imposibilă. În primul rând, există sute de instructori care se concentrează pe stiluri unice precum jazz, dans de sală, dans popular, printre altele. Dar, le poți găsi și pe cele care se încadrează în stilul de dans clasic sau foarte moderne. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să introduci stilul pe care vrei să-l exersezi într-un motor de căutare.

Pentru a găși diferitele instituții care predau aceste stiluri și instructorii de specialitate, această este cea mai bună idee. Aceasta este o modalitate excelentă de a alege instructorul potrivit și cel mai bine este să ceri să vezi ceea ce pot face atunci când îți alegi instructorul. În acest fel poți verifică dacă are un stil care îți place, dacă are un nivel bun de dans. De asemenea, contează foarte mult modul în care se poartă cu elevii și dacă se exprimă corect și predă totul cu o execuție curată.

Citeste si:
Ce înseamnă să fii inspector SSM
Ce înseamnă să fii inspector SSM

Alege-ți instructorul în funcție de nivelul tău

Un bun instructor va ști să te îndrume de la nivelul la care te afli către unul superior, fie că ești începător, intermediar sau avansat. Un instructor bun te va face mereu să te duci la maxim, astfel încât să-ți exploatezi întregul potențial. Vei ști că este un bun instructor de dans atunci când îți va arăta că are capacitatea de a te conduce spre atingerea obiectivelor tale. Reține că acesta este cu siguranță la un nivel mai bun decât al tău.

Alege-ți instructorul care se potrivește cel mai bine modului tău de practică

Un alt sfat pentru alegerea unui instructor de dans este să ții cont de modalitatea în care vrei să exersezi. Întrucât un instructor care dă numai cursuri față în față, fără experiență prin mijloace digitale, nu va fi același cu unul care le are și pe acestea și te poate instrui de la distanță. Ține minte că dacă intri direct într-o școală fără să știi cum este instructorul, acest lucru te poate face să pierzi bani și timp. De asemenea, ține cont de recomandările pe care ți le pot oferi alte persoane, precum studenții lor.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

În cazul în care ai nevoie de un instructor de dans pentru a urmări cursurile la distanță, cel mai bine este să cauți unul care are o experiență vastă, mai ales în predarea cursurilor prin medii digitale precum Skype sau Zoom. Optează pentru cei care au mai multă experiență verificabilă, adică poți vedea câteva dintre cursurile pe care le-au susținut.

Calități și defecte de luat în considerare atunci când alegi un instructor de dans

Atunci când alegi un instructor bun, trebuie văzute calitățile și defectele acestuia. În acest fel te poți asigura de nivelul sau de profesionalism. Ca și calități, profesorul trebuie să aibă: ușurință în predare, nivel adaptat elevilor, coordonare și logică în pașii de dans, creație artistică, răbdare și respect pentru elevii, abilitatea de a motiva și corectă, cunoștințe muzicale și artistice

Citeste si:
7 sfaturi pentru hrănirea corectă a câinelui tău
7 sfaturi pentru hrănirea...

Ferește-te de instructorii care au un nivel mai mic decât studentul, dificultate în explicarea pașilor de dans, pedagogie dezadaptativă, tratament nerespectuos și încălcarea preferințelor muzicale, mod de încălzire nocivă etc.

Fără îndoială, există multe sfaturi pentru a alege corect un instructor de dans. Sperăm însă că aceste sfaturi îți vor fi de mare ajutor pentru a-l găsi pe cel care să corespundă așteptărilor și nevoilor tale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.