Curățenia este unul dintre aspectele după care trebuie să ne ghidăm în viață, atât pentru că ne ajută casa și spațiul de lucru să arate bine, cât și să ținem departe tot felul de boli.

Tocmai de aceea, indiferent că vorbim despre locuință sau despre spațiul de lucru, mai ales în domeniul horeca, este deosebit de important să avem aproape aliați de nădejde, pe care să ne putem baza că ne fac munca mai ușoară și mai plăcută.

Dintre aceștia amintim: aspirator robot, manusi de nitril ieftine, produse de curățenie și multe altele despre care urmează să îți vorbim în acest articol.

Știm sigur că nu omiți să faci o curățenie ca la carte cel puțin o dată pe săptămână și intreținere în fiecare zi. Tocmai de aceea meriți să îți faci munca ușoară de fiecare dată.

Aliații curățeniei

Un ajutor este mereu binevenit în orice situație te-ai afla. Iată care sunt sfaturile noastre pentru tine, pentru a face din momentul curățeniei unul plăcut, mai degrabă, decât unul de care vrei să scapi cât mai repede.

1. Mănuși de nitril

De cele mai multe ori substanțele cu care trebuie să lucrezi îți afectează pielea și știm că îți dorești să ai mâini frumoase în fiecare zi.

Îți recomandăm să apelezi la mănușile cu nitril pentru a-ți proteja mâinile de-a lungul procesului de curățenie și a te asigura că substanțele nu ajung direct pe piele și aceasta îți va rămâne sănătoasă și frumoasă în același timp.

Foto: unsplash.com

Pro tip: folosește mănușile și atunci când speli vase și mâinile tale îți vor mulțumi!

2. Aspiratorul robot

Una dintre cele mai bune invenții ale acestui secol este aspiratorul robot.

Chiar dacă nu face munca la fel de bine ca și unul clasic, acesta ajută enorm la partea de intreținere zilnică. Mai ales dacă ai animale de companie pe care le ții în casă, acest aparat îți va veni în ajutor mai mult decât oricând.

Citeste si:
Cum se igienizează un cabinet stomatologic? 9 măsuri de siguranță
Cum se igienizează un cabinet...

Partea cea mai bună este că poți să îți cumperi unul căruia să îi dai drumul chiar și când ești la birou, iar când ajungi acasă nu mai vezi fir de praf pe jos.

Dacă stai încă pe gânduri, îți spunem noi să n-o mai faci și să începi să-l cauți pe cel care îți îndeplinește nevoile și care se încadrează în bugetul tău!

3. Produse bio de curățenie

Știm prea bine că prețul produselor bio de curățare este mai ridicat decât al celor pe care le găsești în magazinele de lângă casă, însă acest lucru este justificat de ingredientele care sunt folosite pentru crearea acestora: mult mai sigure și mai prietenoase, atât cu mediul, cât și cu casa sau cu spațiul de lucru și cu locuitorii acestora.

Citeste si:
Începe programul de ajutor pentru încălzire. Statul nu-și găsește...
Începe programul de ajutor...

Mai mult decât atât, acestea sunt mult mai concentrate și astfel va trebui să folosești o cantitate redusă la fiecare curățenie în parte.

4. Mop rotativ

Cu siguranță ții minte momentele din copilărie în care îți ajutai mama la curățenie și trebuia să storci mopul până când rămânea doar cantitatea de apă necesară pe acesta sau foloseai tot felul de cârpe care trebuiau stoarse până se întâmpla să faci febră musculară.

Ei bine, acum există mopurile rotative care, în doar câteva mișcări - nu grele - poți să le storci și să speli toate încăperile din casă.

5. Mașină de spălat vase

Vasele parcă nu se termină niciodată de spălat și, când ai crezut că gata, ai învins, mai apar de pe undeva altele pe care nu le-ai văzut.

Citeste si:
S.O.S! Ajută și tu o mamă să traiască pentru copiii ei!
S.O.S! Ajută și tu o mamă să...

Pentru aceste momente s-a inventat mașina de spălat vase: le clătești înainte, le pui în mașină și de-abia când se umple îi dai drumul. Spațiul bucătăriei va arăta mai curat, mai eliberat și mai salvezi și apă și detergent pe lângă. Astfel, ajungi să câștigi din trei puncte de vedere și îți vei mulțumi pe termen lung!

Curățenia nu trebuie să fie dificilă și tocmai de aceea trebuie să îți alegi cu atenție aliații. Cu cei mai buni alături nu vei avea probleme de timp sau de rezultate!


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.