Cărţile de dezvoltare personală şi self-help sunt nelipsite în majoritatea bibliotecilor de acasă. Oamenii sunt încurajaţi de către psihologi să-şi exploreze propriile emoţii şi gânduri, să-şi gestioneze în mod sănătos prieteniile, relaţiile profesionale sau căsniciile.

Se poate ajunge la situaţii comice atunci când oamenii aplică sfaturile psihologilor „după ureche” – cum este şi cazul soţilor Griffin, protagoniştii celei mai noi producţii a Teatrului Elisabeta, „Fanteziile soţului meu aproape că m-au înnebunit”. Spectacolul, care va avea premiera joi, 22 septembrie, explorează în mod comic criza prin care trec personajele principale, în încercarea de a-şi rezolva problemele din dormitor.

Teatrul Elisabeta este cunoscut în Bucureşti şi în ţară datorită comediilor spumoase pe care le-a prezentat publicului până acum. Dar, după cum spune însuşi regizorul şi directorul artistic al teatrului, Şerban Puiu, noua producţie nu este doar o alternativă de entertainment: „Motivul ascuns pentru care am ales această piesă este că, în spatele unei comedii care ne va distra, se află un mesaj tulburător, la adresa societăţii în care trăim astăzi şi a ideologiilor care ne guvernează. Desigur, primul plan al comediei este dorinţa de a face oamenii să râdă, dar sunt sigur că, plecând acasă, după ce au râs copios, spectatorii vor sesiza planul ascuns, tragi-comic, al piesei. Vor descoperi că au urmărit o comedie care, pe lângă că i-a făcut să râdă, le-a dat şi de gândit.”

Spectacolul îi aduce împreună pe Alexandra Velniciuc, Lucian Ghimişi, Vasile Calofir, Mirela Stoian şi Vlad Ianuş, şi se va juca la recent deschisa sală Luceafărul, din strada Ion Ghica 3. Detaliile şi biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul teatrului – www.TeatrulElisabeta.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.