Ce îmbrăcăminte să porți vara pentru a evita disconfortul termic
Vara avem tendința să purtăm ținute cât mai lejere, cât mai comode și răcoroase. Chiar și așa, unii nu uită de tendințele modei nici pe 40 de grade de căldură.
Pe timpul verii nu este recomandat să purtăm haine confecționate din materiale sintetice, precum poliester acrilic, deoarece acestea atrag caldura și fac ca organismul să se supraîncălzească. Materialele care sunt recomandate pe timp de caniculă sunt mătasea, inul și cânepa. Chiar dacă sunt mai costisitoare, hainele din mătase, in sau cânepa sunt perfecte pentru zilele cu temperaturi extreme. De asemenea acestea pot avea proprietăți antibacteriene.
Vestimentația recomandată pe timp de vară
Prin casă, specialiștii recomandă să purtați cât mai puține haine pentru a permite coprului să respire. Purtați haine deschise la culoare, care nu atrag căldura și care permit aerului să circule pentru a nu transpira. Optați pentru haine cu țesături din fibre naturale: bumbac, in și mătase, care funcționează cel mai bine în absorbția transpirației și permite pielii să respire. Fibrele sintetice nu fac altceva decât să rețină căldura și să absoarbă foarte puțin transpirația, iar astfel temperatura corpului va crește. În cazul în care ieșiți afară purtați haine care să vă acopere mare parte din corp pentru a vă proteja de razele soarelui.
Este de preferată să optăm pentru haine de culori deschise, precum alb, roz, galben, crem, nude, deoarece acestea nu atrag atât de mult razele soarelui. În schimb ar trebui să ne ferim de nuanțe precum albastru, maro, negru, verde, violet, gri sau bordo. Acestea având o tentă mai închisă atrag mai repede razele soarelui și respectiv corpul se încălzește mai rapid, iar disconfortul termic crește mai mult.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Nu pierzi un suflet drag doar o singură dată, îl pierzi zi de zi, iar şi iar,...
Sursa: garbo.ro
-
Ce urmează pentru bănci în 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se vede o iubire nouă la orizont?
Sursa: kudika.ro
-
Prioretail.ro, platforma unui arhitect care vrea să creeze un ecosistem...
Sursa: retail.ro
-
Ce au în comun Ținutul Buzăului, Sardinia și Peninsula Nicoya din Costa Rica?...
Sursa: wall-street.ro