Oamenii încearcă să fie cât mai prudenți atunci când vine vorba de sănătatea lor, de aceea au grijă la preparatele pe care le administrează în cazul oricărei afecțiuni. În ultima perioadă sunt tot mai populare medicamentele naturale, cele care provin din sfaturile și secretele bătrânilor. De multe ori „leacurile băbești” au funcționat mult mai bine ca orice alt medicament. Antibioticele naturale au luat un avânt pe piața produselor farmaceutice. Chiar dacă sunt pe bază de produse naturale, tot trebuie să consulți un medic înainte de a le administra. Ba mai mult, unele dintre ele le găsești nemodificate, în stare naturală chiar la tine în bucătărie. Ți-am pregătit 5 antibiotice naturale la îndemână pe care le poți folosi cu încredere în tratarea diferitor infecții.

Usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute antibiotice naturale, fiind și extrem de eficient. Acesta este mai mereu folosit pentru combaterea virușilor și a bacteriilor, pentru menținerea imunității. Toate acestea se datorează alicinei, o substanță antibacteriană din bulb.

Pentru un efect mai bun, usturoiul trebuie consumat crud și în cantități moderate. Pastilele din usturoi sunt o salvare, deoarece sunt foarte ușor de administrat și nici nu lasă acel gust și miros puternic.

Miere

Unul dintre cele mai vechi antibiotice cunoscute este mierea. Acest ingredient minune este folosit la scară largă în o mulțime de domenii. Mierea este aplicată direct pe rană sau pe regiunea afectată în calitate de antibiotic. Aceasta ajută la distrugerea bacteriilor, accelerând procesul de vindecare. Mierea este folosită și pentru uz intern, în special pentru tuse și răceală.

Mierea poate fi consumată în stare pură sau poate fi amestecată în apă sau lapte. La temperaturi mari, mierea își pierde din proprietăți și devine toxică.

Ghimbir

Ghimbirul este un alt ingredient foarte benefic în calitate de antibiotic natural. Este unul dintre cele mai cunoscute produse alimentare utilizate pentru combaterea virușilor și care ajută la digestia în diferite culturi, similar usturoiului.

În rădăcinile de ghimbir se găsesc gingerolul și shogaolul, substanțe chimice bioactive și metaboliți. Ghimbirul mai este cunoscut drept un puternic agent antivomitiv și un posibil factor important în prevenirea cancerului de colon. Ghimbirul poate fi consumat crud sau sub formă de pudră.

Scorţişoară

Scorțișoara este un ingredient folosit în mai puține tipuri de mâncare și băuturi. De cele mai multe ori, scorțișoara se regăsește în produsele de patiserie sub formă de pudră sau în băuturi. Scorțișoara este benefică în combaterea inflamațiilor, a bolilor gastrointestinale, a infecțiilor urinare și chiar a acneei.

Citeste si:
Varianta de coronavirus Omicron constituie 40% din infecțiile din...
Varianta de coronavirus...

Cele trei substanțe chimice semnificative responsabile pentru valoarea ridicată a scorțișoarei sunt cinamaldehida, acetatul de cinamil și alcoolul cinamil. Uleiul esențial de scorțișoară, dar și pudra pot fi folosite pentru a trata infecțiile.

Ardei iute

Cea mai cunoscută legumă terapeutică este ardeiul iute. Chiar dacă acesta are un gust pe care nu poată lumea îl poate suporta, ardeiul iute este extrem de benefic pentru sănătatea organismului și pentru tratarea diferitor infecții. Ardeiul este un produs antibacterian. Cei care îl consumă regulat au un sistem imunitar mai puternic, o digestie mai bună și un metabolism mai rapid.

Chiar și așa, ardeiul iute trebuie consumat cu atenție, niciodată pe stomacul gol, dar integrat în masă. Nu toate persoanele pot tolera gradul lui de iuțenie, astfel că ar trebui să începi prin a consuma foarte puțin și a urmări dacă organismul tău nu are de suferit. După care poți mări porția.

Citeste si:
Tăriceanu atacă dur Guvernul: „Numărul de infecții este reglat de...
Tăriceanu atacă dur Guvernul:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iulie 2022 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.