Ai unghiile fragile, care se exfoliază și din această cauză nu poți să le lași să ajungă la lungimea dorită? Dacă te confrunți cu această problemă, din fericire, în secolul XXI ai o mulțime de variante pentru ca manichiura ta să arate exact cum îți dorești! Binecunoscutele unghii construite din gel sau unghiile false aplicate îți garantează o manichiură modernă și rezistentă!

Ce sunt unghiile false?

Unghiile false sau tehnice sunt construcțiile din gel sau tipsuri aplicate pe unghiile naturale, cu scopul de a le prelungi și consolida, astfel încât să reziste până la 4 săptămâni. Astfel, problema unghiilor casante și care se exfoliază dispare definitiv.

Construirea sau aplicarea unghiilor false necesită o cunoaștere a domeniului manichiurii tehnice, așa că aceste proceduri sunt realizate în general de nail-artiștii care au cursuri în domeniu. Unghiile false cu lipici (tipsurile) pot fi aplicate pe unghie și pensulate direct cu oja preferată sau remodelate cu un strat de gel, înainte de aplicarea culorii finale.

Tipuri de unghii false

Tipsurile pentru unghii sunt de mai multe tipuri, în funcție de culoarea pe care o au, lungime, formă și dimensiuni.

Tipsurile nu înlocuiesc unghia naturală, ci sunt doat o prelungire a acesteia. După ce sunt lipite pe unghie, pot fi modelate cu gel, acryl sau pot fi pilite în forma dorită.

Tipsurile sunt realizate din plastic rezistent și flexibil, iar după ce sunt modelate au un aspect natural, apropiat de cel al unghiilor naturale. De regulă, ele se regăsesc în nuanțele – alb, transparent, natural.

Unghii false cu lipici

Pentru fixarea unghiilor false este necesară folosirea unui adeziv special. Acesta constă într-o soluție lichidă realizată din ingredient care nu afectează unghiile naturale. Există lipici pentru tipsuri cu pensulă sau fară pensulă, în funcție de preferințe.

Adezivul pentru unghii false este foarte rezistent și se aplică într-o cantitate mică. Tipsul se aplică apoi pe vârful unghiei și se tine apăsat aproximativ 20 secunde pentru fixarea necesară. Pentru o manichiură frumoasă și rezistentă, acest pas este important. Daca nu ții unghia apăsată corespunzător, în timpul uscării lipiciului s-ar putea forma goluri de aer care nu vor permite tipsului să se fixeze. Astfel, dacă marginile unghiilor nu vor fi bine sigilate, apa ar putea pătrunde și tipsurile s-ar putea dezlipi rapid.

Citeste si:
5 rezoluții pentru un an în care să-ți fie bine cu tine
5 rezoluții pentru un an în...

Cum să îngrijești unghiile false?

Dacă sunt corect aplicate și îngrijite, unghiile false pot rezista mult timp. Îți recomandăm să îți lași mâinile în grija unui specialist pentru aplicarea de tipsuri sau gel pe unghiile naturale, însă de îngrijirea lor trebuie să te ocupi chiar tu.

Dacă ai de efectuat activități casnice, poartă mănuși de cauciuc sau plastic mai ales când urmează ca mâinile tale să intre în contact cu substanțe chimice. Acestea pot dăuna unghiilor artificiale, dar nu numai, prin slăbirea și decolorarea acestora.

Dacă se întâmplă să ai o problemă cu una dintre unghii, așteaptă până când mergi la întreținere la salon. Sub nici o formă să nu tragi de unghia aplicată sau să încerci să o îndepărtezi prin tragere sau smulgere.

Citeste si:
Kit unghii cu gel - Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru...
Kit unghii cu gel - Cele mai...

Dacă dorești îndepărtarea tipsurilor sau scurtarea lor, poți folosi o trusă de unghii care include ustensilele necesare pentru stilizarea manichiurii.

Mare atenție! Unghiile false nu se recomandă a fi aplicate pe unghiile naturale care prezintă iritații sau diferite alte probleme.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.