Flip-flops sunt acel tip de încălțăminte pe care o asociezi cu apa și relaxarea în vacanță. Însă poți purta acești papuci de damă doar pe plajă și la piscină? Desigur că nu! Verifică mai jos și descoperă informații esențiale despre ei, dar și cum îi poți include în ținutele de zi cu zi.

Cum arată flip-flops pentru femei?

Acești papuci damă eleganți, numiți în mod popular șlapi, au un design foarte simplu. Acesta constă dintr-o talpă cu o curea care trece între degetul mare și al doilea. Desigur, există multe opțiuni și variante de flip-flops. Sandalele pot fi proiectate într-o varietate de stiluri - sport sau mai elegante. Cu toate acestea, „construcția” în sine rămâne neschimbată, iar în magazinele staționare și online CCC ai la dispoziție o gamă vastă de astfel de papuci, din care poți alege ceva pe gustul tău.

Acest tip special de sandale a fost creat în Egiptul antic în anul 4000 î.Hr., iar cea mai veche pereche supraviețuitoare este expusă la British Museum și datează din 1500 î.Hr. Cele mai vechi sandale din lume sunt făcute din... papirus. Papirusul și frunzele de palmier erau cele mai comune materiale folosite în Egiptul antic. În Roma, Grecia, China, India și Africa sub-sahariană au fost purtați papuci într-o formă și mod similar. Maasai le făceau din piele, în India aceste sandale erau în mare parte din lemn, iar în China și Japonia erau din paie de orez. Șlapii moderni sunt de obicei din piele, cauciuc sau plastic (versiuni pentru sport, plajă și piscină).

De ce flip-flops sunt numiți șlapi?

În Statele Unite și în alte țări vorbitoare de limbă engleză, acest tip de pantof este numit „flip flop”. Numele se referă la sunetul pe care îl scot sandalele atunci când talpa șlapilor îți lovește picioarele și podeaua.

Întrucât astfel de sandale erau deja purtate de egiptenii antici, de ce le numim „șlapi” și nu, de exemplu, egipteni? Se presupune că forma acestor șlapi moderni derivă din modelele japoneze pe care soldații le-au adus cu ei din Japonia în State după al Doilea Război Mondial. Tuturor le-a plăcut această tăietură a șlapilor, încât americanii au început să le proiecteze în culori și modele noi, strălucitoare. În anii 1960, au devenit cunoscuți în primul rând ca parte a stilului de viață de zi cu zi pe plaja din California.

Citeste si:
Cum să porți diferite modele de paltoane damă pentru a fi mereu...
Cum să porți diferite modele...

Recent, acești papuci au devenit foarte populari și pot fi văzuți pe podiumuri. Designerii experimentează cu șlapi, adăugându-i la creațiile lor, ceea ce oferă în multe cazuri un efect destul de surprinzător. Dacă vrei să verifici ce astfel de modele poți alege, verifică CCC, locul unde o gamă variată de produse este disponibilă în magazine sau online.

Unde și cum se poartă flip-flops?

  • La apă și la plajă

Flip-flops au fost asociați doar ca încălțăminte de vacanță. Acești papuci sunt purtați cel mai des în casă și pentru baie (de exemplu, duș), pe plajă și la piscină. Șlapii în stil sport, de obicei din cauciuc și cu talpă de spumă, sunt cei mai buni pentru acest tip de activitate.

  • În fiecare zi pentru blugi și rochii

Flip-flops mai eleganți sunt de obicei din piele sau piele ecologică. Unele modele au un toc mic sau platformă, iar pe bretele sunt tot felul de ornamente. Acest tip de șlapi pot fi îmbrăcați cu succes cu o rochie de vară, pantaloni scurți sau blugi. CCC are o gamă largă de astfel de produse, pe care le poți cumpăra în magazine sau online.

Citeste si:
Cristina Cioran, adevăratul motiv pentru care i-a dat papucii lui...
Cristina Cioran, adevăratul...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.