Blugii reprezintă una dintre cele mai versatile piese vestimentare și nu e de mirare că sunt atât de îndrăgiți de toată lumea, indiferent de sex. Sunt elementul de bază al oricărei ținute, de la outfit-uri elegante, casual sau cu accente sportive, găsindu-și locul alături de orice articol vestimentare sau de încălțăminte. În prezent, stilurile de blugi la modă sunt cele relaxate, atât cu talie joasă, cât și cele cu talie înaltă.

Revenirea blugilor cu talie joasă și reinventarea celor cu talie înaltă

Moda Y2K a revenit, iar marii designeri nu au ezitat să introducă în tendințele actuale, versiunile stilului anilor 2000, actualizate. Variantele actualizate ale blugilor cu talie joasă se regăsesc în siluetele cu croiuri mai largi și pot fi integrate într-o mulțime de ținute cool. Arată senzațional alături de un top sau un crop top, un hanorac scurt sau un tricou oversize.

Dacă vrei să îți amintești de perioada de glorie a blugilor cu talie joasă și să intri în nostalgia de odinioară, alege și acum o pereche de jeanși proaspătă și actualizată și poartă-i cu piesele vestimentare superioare preferate.

Blugii cu talie joasă reprezintă o piesă de referință, iar datorită stilului îndrăzneț, nu sunt pentru oricine. Fiindcă nu sunt croiți pentru toate formele corpului, blugii cu talie înaltă, reinventați și ei, vin în ajutor și completează siluetele care vor să profite de ținutele incitante create cu ajutorul denimului. În funcție de preferințele personale în materie de stil, cumpăra blugi damă pe Answear și poartă creațiile designerilor tăi preferați, în ținutele zilnice.

Spre deosebire de blugii cu talie joasă, cei cu talie înaltă îți oferă încredere și un grad ridicat de confort. Atunci când talia înaltă se potrivește perfect siluetei, rezultatul final va fi unul spectaculos. Stilurile atemporale sunt printre cele mai versatile și se potrivesc în ținutele de zi cu zi, evidențiind în același timp încălțările și bluzele, tricourile sau cămășile purtate.

Ce fel de blugi vor fi la modă sezonul acesta?

Gama de modele actuale de blugi, și-a extins domeniul de aplicare de la opțiuni clasice la modele cu statut de articole de lux. În prezent, stilurile de blugi la modă sunt cele care îmbină confortul cu senzualitatea.

Blugii cu croi drept și talie înaltă, sunt un simbol clasic, iar croiul picioarelor emană o inspirație ușor vintage. Chiar și bărbații au adoptat acest croi, așadar alege pentru perechea ta jeans bărbați în clasicele culori pentru a-i crea ținute zilnice diversificate.

Citeste si:
Cum să porți diferite modele de paltoane damă pentru a fi mereu...
Cum să porți diferite modele...

Blugii cu tiv tăiat se regăsește de câțiva ani în tendințe și nu a dispărut nici sezonul acesta. Se potrivesc indiferent de siluetă și trimit atenția către pantofi. Asociați cu teniși sau mocasini, sunt perfecți pentru un look lejer, iar alături de un stiletto, redefinesc conceptul unei ținute elegante.

Blugii skinny nu par că se demodează, iar liniile curate și croiul rigid, pot fi un element desăvârșit într-o ținută proaspătă.

Blugii largi și evazați nu se lasă mai prejos și sunt croiți astfel încât să abordeze atât ținute elegante, sofisticate, cât și outfit-uri lejere, relaxate sau casual.

Culori la modă în tendințele blugilor

Schemele de culori în acest an nu se limitează doar la culorile clasice de denim. În prezent, o gamă largă de nuanțe sunt la modă, de la alb, la albastru indigo, până la culori vii. Daca îți dorești să creezi o ținută îndrăzneață, alege blugi în culori vii. Cele mai la modă sunt vișiniu, verde, maro sau liliac.

Citeste si:
Minimalism în modă: trucuri pentru a te îmbrăca simplu și elegant
Minimalism în modă: trucuri...

Cele mai cerute modele de blugi, sunt cei albi. Sinonimi cu vremea caldă și zile însorite, blugii albi se potrivesc cel mai bine în ținute alături de topuri vaporoase în nuanțe pastelate sau tricouri cu imprimeuri nautice.

Blugii negri sunt fără îndoială alegerea perfectă pentru o ținută de seară, indiferent că alegi un model skinny, drept sau evazat. Pentru un outfit inedit, alege cămăși asimetrice, cu mâneci voluminoase și o pereche de stiletto sau teniși, după caz.

Blugii cu efect prespălat, rupți, sunt de asemenea perfecți pentru o ținută neglijentă. Combinați cu piesele vestimentare potrivite, un blazer, tricou sau o cămasă simplă, vor crea un contrast uimitor.

Influența stilului streetwear i-a făcut pe designeri să regândească conceptul blugilor și să îi transforme în piese cât mai confortabile, dar care să funcționeze într-o multitudine de ținute

Citeste si:
SOIREES DE LA MODE, Ediția 33 - “140 de Ani de CHANEL”, un...
SOIREES DE LA MODE, Ediția 33...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.