Când stai la casă și îți propui să ai parte de o viață mai bună, trebuie să faci niște achiziții inteligente, în funcție de activitățile pe care vrei să le desfășori. Așadar, când ai nevoie de ajutor, apelează cu nădejde la obiecte și echipamente specifice. Deci, uită-te în jur și fă-ți lista priorităților. Apoi, ia măsurile necesare. Vezi mai jos câteva sfaturi utile pe care să le iei în considerare.

Panouri solare

Cauți să îți reduci din costurile facturilor la energie electrică și să ai parte de eficiență? Atunci apelează la o soluție alternativă ecologică și regenerabilă. Mai precis, instalează-ți pe acoperișul casei sau într-un loc din proximitatea acesteia panouri solare care să îți asigure necesarul de energie electrică. Poate că investiția inițială va fi una destul de mare, dar, în timp, această decizie va fi una benefică, atât pentru confortul tău, cât și cu privire la economii.

Obiecte utile în funcție de tipul de activități

La casă, ai posibilitatea să îți amenajezi un beci unde să ții diverse alimente, precum murături sau conserve, ori băuturi, precum țuică sau vin. Iar când vine vorba de cele din urmă, ca băuturile să își păstreze savoarea, să nu își schimbe culoarea și să fie depozitate în mod corespunzător, apelează la un butoi de lemn, creat manual de meșteri iscusiți.

De asemenea, sigur ai o grădină sau ai de gând să îți amenajezi una. Așa că, sunt anumite lucruri care îți vor spori productivitatea când vine vorba de grădinărit. De exemplu, o pompă submersibilă pe care o poți folosi în două moduri. Atât pentru irigații, cât și pentru a drena apa murdară, mai ales după o ploaie torențială, în urma căreia apar inundații. Iar dacă vrei să ai fructe și legume proaspete indiferent de anotimp, instalează-ți o seră. În plus, dacă vrei să îți tunzi gazonul, o motocoasă o să îți ușureze acest proces.

Pe de altă parte, când vorbim de securitatea locuinței, ai nevoie de niște măsuri de siguranță. Și atunci poți să îți montezi camere de supraveghere sau să îți iei un câine de pază. Iar ca porțile să se închidă automat, îți va prinde bine un kit special de închidere a porților batante.

Citeste si:
Achiziția și amenajarea unei locuințe la mare. Idei practice
Achiziția și amenajarea unei...

Ca să nu depinzi de nimeni când vine vorba de transport, indiferent că trebuie să mergi la muncă sau să te deplasezi pentru a face cumpărături, îți va fi de ajutor un automobil personal. Mai ales dacă locuiești departe de oraș, sigur nu vrei să pierzi timp prețios când aștepți mijloacele de transport în comun. Așa că, dacă nu ai o mașină, ia-ți una, ori înlocuiește-o pe cea actuală cu un model mai încăpător, ca să depozitezi obiecte cât mai voluminoase.

Acum depinde și de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Fiindcă poți să îți instalezi în curte o piscină, ca să te relaxezi toată vară, la fel cum poți să îți construiești un cuptor, cu ajutorul căruia să faci tot felul de preparate delicioase. La fel cum îți poți utila casa cu aparate și sisteme smart, precum iluminatul inteligent, electronice și electrocasnice de ultimă generație, ori cu un sistem de încălzire eficient, care să îți ofere confort termic în fiecare cameră. Decizia e la tine. Ideea de bază e să duci o viață cât mai frumoasă, să câștigi timp și să ai parte de confort, atât în interiorul casei, cât și la exterior. Deci, pune planul pe hârtie, notează-ți fiecare obiect util de care ai nevoie, gândește-te cum ți-ar putea îmbunătăți traiul și nu mai sta pe gânduri. Astfel, te vei asigura că nu îți lipsește nimic.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.