Am pregătit pentru voi 4 rețete dulci, fără zahăr, numai bune pentru ziua de 1 Iunie. În țara noastră, în prima zi de vară, se sărbătorește Ziua Internaţională a Copilului, ziua în care cei mici se bucură din plin, primesc o mulțime de cadouri și se distrează extrem de tare alături de prietenii de vârsta lor. Este, de asemenea, ziua în care cei mari deapănă amintiri din copilărie și retrăiesc, cel puțin în gândul lor, momente unice de pe vremea când prima zi a verii era și ziua lor.

4 rețete dulci, fără zahăr

Unii părinți încearcă să le ofere copiilor lor tot ceea ce nu au avut ei în copilărie, să le facă toate poftele și să le pună pe masă cele mai bune rețete dulci fără zahăr, pe care micuții să le savureze cu plăcere. Pentru alții, Ziua Copilului nu este reprezentată doar de dulciurile mamei, ci și de baloane, haine noi, jucări, prieteni, dansuri, plimbări, dar și de desene pe asfalt sau de felicitări.

Mamele sunt cele care se implică mai mult în organizarea unei zile de neuitat pentru cei mici, iar toate pregătirile încep, de fapt, din bucătărie. Știm că vă doriți tot ceea ce este mai bun pentru copii și tocmai de aceea v-am pregătit patru rețete dulci, care nu conțin deloc zahăr și care se vor bucura alături de prietenii lor. De asemenea, știm că zahărul alb este unul dintre cei mai mari dușmani ai copiilor și că ei ar trebui să își ia energia din alte lucruri care să nu fie doar gustoase, ci și sănătoase. Nu vă temeți, aceste rețete sunt numai bune pentru micuții dumnevoastră. Să începem!

Salam de biscuiți pentru copii, fără zahăr

Pentru mulți, salamul de biscuiți este considerat desertul copilăriei, iar pentru acele mame care vor să lea copiilor acest preparat simplu și rapid, avem rețeta perfectă și fără zahăr.

De la Liliya Kandrashevich/Shutterstock

Aveți nevoie de:

  • 15 curmale
  • 2 banane bine coapte
  • 60g pudră de roşcove
  • 220-230g biscuţi Petit Beurre
  • 100ml lapte vegetal
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 linguriţă de vanilie
  • 180g unt vegetal

Mod de preparare:
Într-un blender, se mixează bananele cu untul de arahide. Mai apoi, se toarnă compoziția într-un bol și, separat, se mărunțesc curmalele, se adaugă laptele vegetal, după care se mixează până se obține o pastă. Cele două compoziții se amestecă, iar peste acestea se adaugă, treptat, pudra de roșcove, pe care nu trebuie să uitați să o cerneți înainte.

Citeste si:
Cum ajută cărțile ilustrate dezvoltarea limbajului copiilor?
Cum ajută cărțile ilustrate...

Peste tot acest amestec se adaugă biscuiții mărunțiți, vanilia, dar și uleiul de cocos. Se amestecă totul foarte bine și se rulează cu ajutorul unei folii alimentare trei batoane pe care este recomandat să le lași la rece peste noapte, după care se poate servi.

Gogoși pufoase fără zahăr

Cine nu își amintește de gogoșile din copilărie făcute de mama pe care le serveam cu magiun? Ei bine, dacă vrei ca și micuțul tău să se bucure de acest preparat dulce de Ziua Copilului, trebuie să urmezi această rețetă simplă și sigur îl vei face să-și lingă degetele și să te roage să îi mai faci și cu altă ocazie.

De la Cristina.A/Shutterstock

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină tip 650
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 ouă mici (90 g fără coajă)
  • 2 linguri de miere (opțional, după 1 an)
  • 300 ml lapte călduț
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Citeste si:
Moș Crăciun și AKTOR aduc bucurie copiilor din spitale
Moș Crăciun adus de Aktor...

În prima parte, se cerne făina, se pune pe blatul de lucru, iar mai apoi se formează în mijlocul ei o adâncitură unde se adaugă pe rând drojdia uscată, ouăle și mierea. Peste toate acestea se adaugă treptat laptele și se amestecă până în momentul în care se încorporează toate.

Peste, se pune uleiul, pentru ca aluatul să se poată desprinde mult mai ușor de pe mâini. Se pune aluatul într-un vas încăpător, tapetat cu făină, iar apoi se presară deasupra puțină făină. Tot ce trebuie să mai faceți este să acoperiți aluatul, după care să îl lăsați la dospit circa 30 de minute, într-un loc cald.

După ce acesta dospește, se împarte în două, se întinde și se formează gogoși rotunde cu ajutorul unui bol, al unui pahar de shot sau cu ajutorul a orice altceva aveți prin bucătărie. Le puteți prăji în ulei încins până capătă o culoare de un auriu intens sau se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 170 de grade. Se servesc calde.

Citeste si:
Evenimentul care schimbă regulile educației părinților și copiilor
Descoperă evenimentul care...

Brioșe cu mere

De la khaled82/Shutterstock

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 2 ouă
  • 1 banană
  • 30g făină
  • scortisoară
  • 2 linguri ulei de cocoș ( sau unt topit, sau alt tip de ulei)
  • 1 măr ( pară sau mango)

Mod de preparare:

Se separă albușurile de albușurile. Se bat mai apoi albușurile spumă și se lasă deoparte, timp în care vă ocupați de gălbenușusuri. Acestea se amestecă bine cu cu banana, uleiul, făina, dar și ci scorțișoara. Peste această compoziție se toarnă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule. Se ung mai apoi niște forme de brioșe cu unt și se rade un măr pe fundul acestora, după care se poate turna compoziție până la jumătate (deoarece acestea vor crește în timpul coacerii). Brioșele astfel rezultate se coc la cuptor, la foc mediu pentru 20-25 de minute.

Înghețată de piersici cu iaurt

De la Nataliia Leontieva/Shutterstock

Aveți nevoie de:

  • 280 g piersici și o banană
  • 60 g iaurt
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingura zeama de lamaie
  • o conservă de lapte condensat
  • 2 căni de frișcă neîndulcită

Mod de preparare:

Se pun într-un bol piersicile, banana tăiată cubulețe și zeama de lămâie și lasă deoparte timp de aproximativ 60 de minute, pentru ca fructele să își poată lăsa zeama. După ce a trecut timpul, se pun toate într-un blender și se pazează. Pasta obținută se pune într-o tigaie, se încălzește la foc mediu timp de cinci minute până când se obține un sos gros. Se lasă la rece două ore.

Între timp, te poți ocupa de frișca pe care trebuie să o bați până în momentul în care devine solidă. Mai apoi, se adaugă laptele condensat și se bate cu mixerul la o viteză mică, pentru a obține o compoziție cremoasă. Se amestecă ușor frișca pe care ai obținut-o cu fructele de la rece, se toarnă în forme și se mai lasă la congelator pentru cel puțin 7 ore.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.