Perioada cu cele mai mari reduceri din an este, fără îndoială, Black Friday. Promoțiile sunt atât în magazinele online, cât și în cele fizice, iar cei din retail se pregătesc cum știu mai bine să asigure o experiență pe măsura așteptărilor.

De câțiva ani, Black Friday nu se mai rezumă la o singură zi, așa cum ne-am obișnuit, în luna noiembrie. Promoțiile încep încă din iarnă prin campanii specifice, continuând cu reducerile verii și, în final, marele Black Friday. Practic, este un adevărat maraton de promoții, cu muncă și pregătire continuă pentru angajații magazinelor, de la departamentul de marketing, până la servicii clienți și operațional.

Ca să prinzi cele mai bune reduceri de Black Friday, trebuie să ai lecțiile învățate înainte. Începe cu o listă în care să incluzi produsele de care ai neapărat nevoie și unele pe care ți le dorești, dar aștepți un preț redus să le poți cumpăra. Mai apoi, urmează pașii de mai jos:

Vezi care au fost cele mai căutate produse anii trecuți

Nu este o regulă general valabilă, însă este bine să vezi ce produse au fost cumpărate în anii trecuți, să îți poți da seama ce trend s-a urmărit. Unele categorii rămân cele mai căutate, indiferent de an, cum ar fi:


  • Electrocasnicele: iar aici pomenim atât pe cele mari (televizoare, mașini de spălat, frigider, aragaz), cât și pe cele mici, cum sunt cele de bucătărie (mixer, robot de bucătărie, espressor etc.);


  • Telefoane și laptopuri: Black Friday este o ocazie foarte bună de a avea ultimul gadget, fiindcă vor fi campanii diverse pentru telefoane, laptopuri și calculatoare;


  • Parfumurile: vor fi la mare căutare în fiecare an, pentru că un parfum înseamnă o investiție pe termen lung, indiferent dacă este masculin sau feminin. La fel cum sunt și seturile cadou cu produse calitative și râvnite de multe persoane. Fii sigur că vor fi reduceri substanțiale la parfumuri black friday;


  • Mobilier: înainte de a te pregăti de cumpărături, vezi și ce îți lipsește din casă; s-ar putea să fie o ocazie bună să amenajezi locuința;

    Citeste si:
    Black Friday 2022. Cum să nu îți iei țeapă în perioada de reduceri
    Black Friday 2022. Cum să nu...

  • Fashion: multă lume pune ochii pe hainele brandurilor celebre, de aceea nu e de mirare că va fi o categorie cu vânzări mari.



Stabilește un buget pentru reducerile de Black Friday

Începe chiar din vară cu un plan de economii. Până în toamnă vor mai fi campanii de reduceri tot sub umbrela Black Friday, iar dacă nu vei avea un buget stabilit pentru produse, să nu îți pară rău că nu prinzi parfumul sau televizorul la reducere.

Dacă știi sigur ce produse vrei să cumperi, este bine să ai un preț estimativ mai mic cu 30% decât cel inițial. Astfel, atunci când este febra reducerilor, nu vei sta pe gânduri în cazul în care vezi un produs de care ai nevoie la un brand pe care nu l-ai luat în calcul, dar care îți prezintă interes. Pune și câțiva bani deoparte pentru cheltuielile impulsive, fiindcă vor fi produse vedetă în fiecare an, de la categorii diferite.

Citeste si:
Black Friday de la FineStore aduce reduceri consistente și...
Black Friday de la FineStore...

Verifică promoțiile magazinelor

Poate unul dintre cele mai importante sfaturi înainte de a face lista de cumpărături de Black Friday este să nu cumperi din prima ce îți iese în cale. Începe prin a verifica produsele magazinelor, ca să știi de la cine să te aștepți să îți reducă produsele preferate. Nu uita nici de cumpărăturile din magazinele fizice. Cu toate că majoritatea persoanelor sunt obișnuite să facă cumpărăturile online, și magazinele fizice se pregătesc cu oferte.

Cercetează piața înainte, urmărește cu atenție produsele și vezi de unde merită să achiziționezi ce este mai bine pentru tine. Nu uita să fii atent și la proprietăți și funcționalități, pentru că este un aspect destul de important.

Black Friday nu mai este doar o zi din an, ci se întinde pe mai multe perioade, prin campanii de reducerii speciale. Și fiindcă este o adevărată sărbătoare în shopping, trebuie să fii pregătit pentru a face achizițiile potrivite, nu din impuls. Urmărește sfaturile de mai sus pentru spor la cumpărături inteligente.

Citeste si:
Reduceri de până la 50% la cele mai iubite dispozitive beauty, de...
Reduceri de până la 50% la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2022 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.