Când vrem să vorbim despre jucării, există mai multe opțiuni. Uneori lista poate fi nesfârșită, totuși vom vorbi despre cele mai bune jucării educative. Acele jucării pe care fiecare copil ar trebui să le aibă. Nu este vorba despre achiziționarea celei mai scumpe jucării de pe piață. Este necesar ca pe lângă divertisment și distracție, să ofere învățare copilului în timpul creșterii sale. Așadar, mai jos regăsiți cele mai bune jucării educative pe care fiecare copil ar trebui să le aibă.

Cele mai bune jucării, cele obișnuite

Prin jucării educative, copiii se distrează și învață, așa că este esențial ca ele să ajute la creșterea și dezvoltarea lor. La fel, atunci când cumperi o jucărie, trebuie să ai în vedere nu doar stadiul și vârsta în care se află cel mic, ci și gusturile acestuia.

Animale de pluș și păpuși

Printre cele mai bune jucării pentru băieți și fete deopotrivă. Prin aceste jocuri de rol stimulante, cei mici se joacă de-a adulții, având grijă de ei prin imitarea părinților sau a celor din jur. Sunt indispensabile și însoțitorul ideal pentru cel mic.

Puzzle

Un puzzle este o jucărie extrem de educativa și este disponibilă pentru toate vârstele. Există tipuri diferite de puzzle în care cei mici sunt stimulați să găsească rezolvarea. Indiferent, un puzzle este o metodă excelentă de a stimula creativitatea și mintea celor mici.

Jocuri cu blocuri

Blocurile de construcție sunt disponibile de la o vârstă foarte fragedă și sunt una dintre cele mai bune jucării educative care stimulează creativitatea și imaginația celor mici. De asemenea, ajută la optimizarea abilităților motorii.

Bicicletă

Îi va oferi distracție, îl va ajuta să experimenteze mediul și îi va oferi mobilitate. Bicicleta este una dintre cele mai bune jucării pentru orice copil care își dorește să fie mereu activ și îi oferă mult mai multă independență.

Costume

Disponibile pentru orice ocazie, prin intermediul acestora, copii își dezvoltă gusturile și personalitatea. Cu un costum își va exprima sentimentele și emoțiile celor din jur, arătându-și independența și autonomia. Costumele le permit celor mici să fie creativi, să exerseze anumite situații și să exploreze lumea liberi.

Citeste si:
Profită de cele mai tari promoții la telefoanele Samsung de Black...
Black Friday 2022. Profită de...

Jocuri de masă

Poate fi șah, cărți, rummy, printre multe altele. De ce sunt unele dintre cele mai bune jucarii educative? Unii nu le-ar considera așa, totuși, îl stimulează și îl ajută pe cel mic să-și controleze crizele de furie sau supărările atunci când pierde un joc. În felul acesta, învață să aibă controlul și că nu întotdeauna câștigă. De asemenea, cel mic trebuie să înțeleagă regulile și să își gâdească strategia de multe ori, lucruri pe care va trebui să le facă și în viața de zi cu zi.

Mingi și baloane

Fiecare copil ar trebui să le aibă acasă, ele promovează nu numai distracția, ci le permit și să facă orice tip de sport și activitate fizică, inclusiv socializarea și experimentarea cu mediul înconjurător. Mingile, bilele și baloanele sunt jucarii simple pentru toate varstele, dar pot fi foarte interactive atunci când cei mici se joacă împreună cu părinții sau prietenii.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Meșteșug

Aceasta include toate vopselele, culorile, pastele de modelat, ștampilele, cărțile de desen și de colorat. Acele jucării de artă care încurajează și stimulează creativitatea. Cele mai bune jucarii educative pentru ca copilul să se poata exprima liber, evidențiindu-i personalitatea și ridicandu-i stima de sine.

Cărți

Deși nu este o jucărie, nu pot lipsi din casa ta. Este recomandat să încurajezi lectura, fiind un mod ideal pentru a spori imaginația și creativitatea copilului. Există cărți potrivite fiecărei vârste și stadiu de dezvoltare și mai ales fiecărei pasiuni. În acest fel, cel mic explorează lumi noi, devine mai creativ și își dă frâu liber imaginației. Când citește, o cu totul altă lume se deschide și descoperă lucruri pe care, poate, nu le știa. Fie că este vorba despre cărți educative sau despre cele fantastice, trebuie să aveți cărți în casă pentru cel mic.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.