Mai mult decât oricând oamenii se luptă cu stresul, anxietatea, depresia sau tot felul de alte sentimente care adesea sunt copleșitoare. Există o mulțime de lucruri și întâmplări care pot duce la astfel de situații neplăcute, însă, există și foarte multe lucruri pe care le putem face astfel încât să combatem toate aceste stări.

Chiar dacă petrecem 8 ore pe zi la job, ieșim la cumpărături, ieșim în oraș sau în parc, majoritatea timpului îl petrecem acasă. Un pas extrem de important pentru a combate stările menționate anterior, constă în amenajarea locuinței după propriile gusturi și nevoie, dar într-un mod organizat astfel încât să ne putem asigura un mediu confortabil.

Acasă este despre odihnia, despre relaxare, despre încărcarea bateriilor, iar un mediu favorabil din acest punct de vedere, ajută extrem de mult sănătatea mentală.

O locuință bine organizată, este o locuință care ne va ajuta indiferent de problemele pe care le avem, și tocmai din acest motiv, este absolut necesar ca fiecare încăpere să beneficieze de toată atenția necesară, astfel încât întreaga locuință să fie bine organizată, fără a încărca vizual prea mult, deaorece și un spațiu supra aglomerat poate deveni o problemă.

Există multe motive pentru a vă organiza baia. Deși băile sunt adesea cele mai mici încăperi dintr-o locuință, o baie ordonată și organizată poate face o mare diferență în rutinele tale zilnice. Pe cât de ușor este de ordonat baia, pe atât totul se poate întoarce cu susul în jos dacă nu ați încercat să o organizați corect, astfel încât totul să fie la îndemăna în funcție de necesitățile zilnice.

Pe lângă living sau mai ales dormitor, inclusiv baia trebuie să fie foate bine organizată, deaorece este locul în care obișnuim să depozităm multe produse de curățenie sau produse pentru îngrijire personală, fiind și acea încăpere din locuință în care majoritatea oamenilor își încep ziua.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

De ce este important să aveți o baie bine organizată?

Mai puțin timp petrecut căutând articolele dorite

Veți economisi timp pregătindu-vă dimineața și înainte de culcare. Mai puțin timp în căutarea articolelor precum aparate de ras, ață dentară, pastă de dinți, săpunuri sau alte produse pentru înfrumusețare, vă vă economisi timp în orice moment al zilei aveți nevoie să le folosiți. În plus, atunci când este dezordine, s-ar putea chiar să nu găsiți anumite produse de care aveți nevoie și puteți ajunge în situația în care s-ar putea să cumpărați degeaba altele.

Economisiți timp la curățare

Dacă baia dumneavoastră nu este supra aglomerata și este organizata corespunzător, timpul petrecut pentru a face ordine și curățenie vă fi unul mult mai scurt. Având articole de curățenie pentru baie depozitate împreună și mai bine organizate, vă face, de asemenea, curățarea mai rapidă.

Citeste si:
4 aspecte de luat în considerare dacă te pregătești să devii...
4 aspecte de luat în...

Întotdeauna veți găsi tot ce aveți nevoie

Cu dulapuri de baie, sertare și dulapuri mai organizate, veți ști unde să găsiți orice produs aveți nevoie, veți ști când veți rămâne fără și când trebuie să cumparatui unul nou. În plus, puteți dedica un sertar strict pentru medicamente și alte articole de prim ajutor și în caz de urgență, veți ști cu exactitate unde se află.

Motive pur estetice

Orice încăpere care arată bine, fie că este baia, un simplu hol, bucătăria, living-ul sau un dormitor, ne va inspira un sentiment plăcut, ceea ce înseamnă că ne vă face să ne simțim mai bine. Din acest punct de vedere, din feririce există pe piață extrem de multe accesorii de baie Viyogo și tot felul de obiecte de mobilier de tip organizatoare care nu doar că ne ajuta să ordonăm ca la carte baia, dar arată și plăcut ochiului și ne vor ajută să obținem un rezultat excelent în ceea ce privește design-ul.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Având o locuință bine organizată în general, de ajută să ne limpezim mintea. Fiecare zi este plină de distrageri, oriunde vă uitați există ceva care încearcă să vă distragă atenția. Mulți oameni simt că se luptă să rămână concentrați pe o sarcină pe parcursul zilei. Adesea, lista noastră de lucruri de făcut pentru a menține o casă în ordine este una dintre acele distrageri majore.

Când aveți un program regulat pentru a vă ocupa de sarcinile de acasă și nu aveți distragerile persistente, veți vedea o îmbunătățire mare a capacității dumneavoastră de concentrare. În loc să vă gânditi în mod constant la rezultatul la care doriți să ajungeți și la faptul că va fi greu să-l obțineți, puteți căuta o soluție astfel încât să puteți depăși acest moment de “greutate”, iar simpla organizare a locuinței, poate face diferența.

Dintre toate beneficiile mentale ale ideii de a fi mai bine organizat, reducerea stresului și a tuturor sentimentelor de copleșire, are cel mai mare impact. Stresul contribuie major la sănătatea mentală și fizică precară. Are un mod de a se strecura în fiecare aspect al vieții dumneavoastră și de a prelua controlul dacă nu este ținut sub control. Păstrarea lucrurilor curate și organizate aduce mai mult calm și liniște spațiului din jurul dumneavoastră și, prin urmare, vieții dumneavoastră în general. În acest tip de mediu, este mai ușor să gândiți logic și să păstrați lucrurile în perspectivă, decât să vă agitați.

Chiar dacă sunteți de părere nu aveți timpul necesar pentru a organiza mai bine locuință, mereu se poate găsi o portiță în care să mai mișcați puțin lucrurile. Încetul cu încetul până veți ajunge la rezultatul dorit. Din fericire, internetul este plin de idei, produse, accesorii, idei mobilier, iar toate acestea vă vor ușura considerabil munca.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.