În ultimii ani de zile a crescut considerabil numărul solariilor din mediul rural pentru că oamenii care locuiesc în mediul rural au înțeles cât de importantă este deținerea unui solar de legume. Agricultura este sursa care ne oferă hrana de care avem nevoie pentru a putea trăi motiv pentru care oamenii au reînceput să investească din ce în ce mai mult în acest domeniu de activitate. Construirea cel puțin a unui solar de legume este una dintre investițiile profitabile care poate fi realizată în sectorul agricol. Pentru ca o astfel de investiție să fie rentabilă pentru o perioadă de timp cât mai lungă este necesar ca această construcție să fie realizată într-un mod profesionist. Ce presupune realizarea solarului într-un mod profesionist? Apelarea la o echipă de specialiști din domeniul realizării solariilor și utilizarea celor mai moderne echipamente.

Avantajele oferite de către deținerea unui solar de legume

Numărul tot mai mare de solarii denotă faptul că această construcție este profitabilă și că oferă o serie de beneficii. Haideți să aflăm care sunt principalele avantaje oferite de către deținerea și exploatarea corectă a unui solar de legume:


  • Consumarea unor legume care sunt realizate într-un climat sănătos. Cred că fiecare dintre noi s-a săturat să consume legume care pur și simplu nu au nici un gust. Această situație are loc pentru că există din ce în ce mai mulți producători agricoli care apelează la fel de fel de tratamente pentru a putea accelera procesul de coacere a legumelor. Pe lângă faptul că legumele realizate ca urmare a forțării procesului de realizare nu au nici un gust există posibilitatea ca acestea să fie nocive pentru consum. În schimb, legumele produse în solarii au gustul pe care îl aveau legumele pe care le mâncam la bunici. De asemenea, acestea sunt și sănătoase și ne oferă sursa de vitamine de care fiecare dintre noi are nevoie pentru a putea avea o viață cât mai sănătoasă.


  • Obținerea mai rapidă a legumelor. Spre deosebire de legumele care nu sunt cultivate în cadrul unui solar de legume, cele care sunt cultivate în cadrul unui solar pot fi consumate cu aproximativ 2 luni mai devreme. Este un avantaj important dacă ținem cont de importanța pe care o joacă consumul de legume.


  • Nu în ultimul rând, cel mai important avantaj oferit de către deținerea și exploatarea unui solar de legume este reprezentat de profitul care poate fi înregistrat ca urmare a comercializării legumelor produse în solarii. Pentru că acestea se fac mult mai devreme decât cele cultivate în câmp deschis sunt comercializate la niște prețuri care asigură un profit considerabil.


Rentabilitatea unui solar de legume depinde de modul în care acesta este realizat

Citeste si:
Merită să îi iei celui mic o tricicletă electrică pentru copii?
Merită să îi iei celui mic o...

Pentru ca un solar de legume să fie rentabil din punct de vedere financiar este necesar ca acesta să fie construit în așa fel încât să ofere toate condițiile necesare pentru ca legumele să se dezvolte într-un mod rapid și sănătos. Utilizarea celor mai performante echipamente, așa cum este plasa umbrire este aspectul care nu trebuie să fie ignorat de către persoanele care doresc să pornească o afacere din exploatarea unui solar de legume. Materialele necesare construirii unui astfel de solar trebuie să fie achiziționate de la un comerciant care este recunoscut ca fiind unul care comercializează cele mai profesionale materiale necesare realizării unui solar de legume eficient din toate punctele de vedere. Pentru al putea identifica trebuie analizate o serie de aspecte cum ar fi:

Citeste si:
Legumele românești de sezon ne costă mai mult cu 50% față de anul...
Legumele românești de sezon...


  • Experiența pe care acesta o are în comerțul materialelor necesare realizării solarului. Recomandarea este de a colabora doar cu comercianți care au o experiență cât mai mare în procesul de comercializare a acestor tipuri de materiale.


  • Calitatea și varietatea de materiale comercializate. Un comerciant serios este acela care comercializează doar materiale de cea mai bună calitate și care are o gamă variată de produse pentru a putea răspunde nevoilor diverse avute de către persoanele care doresc construirea unui solar de legume. Pentru a putea ști dacă materialele comercializate sunt de cea mai bună calitate trebuie cunoscute cât mai multe informații despre tot ceea ce implică construirea unui solar.


  • Rapiditatea cu care pot fi livrate produsele comandate. Pentru ca un solar să fie eficient din punct de vedere financiar este necesar ca acesta să fie utilizat mult mai devreme decât este utilizat pământul din afara solarului. Așadar, acesta trebuie să fie realizat foarte devreme pentru a putea fi exploatat în vederea obținerii profitului. O astfel de situație nu poate avea loc dacă materialele necesare realizării solarului de legume nu sunt livrate în cel mai scurt timp cu putință.

    Citeste si:
    Unul din doi români cumpără fructe și legume românești
    Unul din doi români cumpără...

  • Nivelul de notorietate de care se bucură comerciantul. Este un aspect care trebuie să fie analizat cu maximă seriozitate pentru că oferă informații valoroase cum ar fi calitatea produselor comercializate de către respectivul comerciant.


  • Nu în ultimul rând, raportul preț – calitate este un alt detaliu care nu trebuie să fie ignorat în cazul în care se dorește construirea unui solar performant dar și eficient din punct de vedere financiar. Un astfel de solar nu se construiește prin achiziționarea celor mai ieftine materiale ci prin achiziționarea materialelor care sunt comercializate la cel mai bun raport preț – calitate.


Deținerea unui solar performant nu este de ajuns pentru a putea avea o afacere profitabilă din punct de vedere financiar. Pentru a se putea întâmpla o astfel de situație este necesară foarte multă muncă, pasiune dar și cunoașterea secretelor în legătură cu modul în care trebuie crescute legumele pentru ca acestea să fie cât mai numeroase și sănătoase.

Citeste si:
Românii, prea săraci pentru fructe și legume proaspete
Românii, prea săraci pentru...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.