Inelele de logodnă și verighetele nu sunt doar inele de aur,  inele obișnuite pe care le poartă femeile sau bărbații. Sunt acele inele speciale care simbolizează dragostea și angajamentul cuplurilor la început și după căsătorie. Pe lângă faptul că sunt speciale așa cum am zis, acestea sunt și unice și prețioase. La bine și la rău, în orice situație veselă sau tristă, aceste inele vor rămâne ca un puternic legământ pe degetele mirilor toată viața.  Inelul de logodnă și verigheta reprezintă cele mai frumoase amintiri ale acelei iubiri, reprezintă solidaritate în zilele grele, tovărășie, copii și multe semnificații. Deci, cum ar trebui făcută selecția acestor inele, care sunt foarte importante pentru cupluri? Cum alegem un inel de logodnă? Ce trebuie luat în considerare atunci când cumpărăm o pereche de verighete? Să vedem detaliile în cele ce urmează!

Primul pas către căsătorie: inelul de logodnă

Orice femeie așteaptă de la bărbatul iubit întrebarea: „Vrei să te căsătorești cu mine?” , iar răspunsul, fără îndoială al femeii, este „Da!” . Inelul de logodnă, adesea din aur și chiar argint sau aur alb, cu pietre sau un diamant solitar, se poartă pe degetul mâinii drepte și rămâne pe degetul femeii până la ceremonia de nuntă, când poate fi mutat pe inelarul mâinii stângi, împreună cu verigheta.

Inelul de logodnă este de obicei cumpărat de bărbat pentru a fi oferit ca și surpriză femeii. În cuplurile moderne, femeia poate să meargă cu viitorul soț și să își aleagă inelul de logodnă pe care și-l dorește. Desigur, ritualul oferirii și surpriza sunt mult mai apreciate. Însă cum este ales un inel de logodnă?

În primul rând, trebuie să știți că există inele de logodnă pe orice buget. Adesea bărbații se sperie când văd filme în care viitoarele mirese se laudă că au primit acel inel cu un diamant care costă cât o vilă de lux. Nu trebuie să fie așa decât dacă vă permiteți și doriți. Există, din fericire, inele de logodnă splendide, al prețuri accesibile. Dacă alegeți inele de logodna Hypnotica, veți avea atât inele deosebite, cât și prețuri foarte decente.

Dacă un bărbat merge singur la cumpărături, atunci trebuie să cunoască multe detalii despre viitoarea mireasă și preferințele ei. Cu siguranță, nu veți da greș cu un inel din aur alb cu o piatră solitar (ce nu trebuie neapărat să fie un diamant). Sau, dacă bugetul este foarte restrâns, însă doriți să îi cumpărați iubitei un frumos inel de logodnă, există inele din argint, prețioase, cu zirconiu, ce vor fi la fel de spectaculoase ca cele din platină cu diamante.

Citeste si:
10+ povesti de dragoste cu adevarat impresionante
Iubirea adevarata apare cand...

După ce ați stabilit un buget și modelul pe care doriți să îl achiziționați, trebuie să cunoașteți foarte bine măsură degetului. Încercați să “sustrageți” un inel de-al iubitei pentru a vedea cât de mic sau mare trebuie să fie inelul de logodnă sau mergeți cu cineva de încredere, care o cunoaște bine, pentru a alege măsura potrivită. Deși unele inele pot fi modificate ulterior, nu este de bun augur ca inelul să nu se potrivească.

Odată achiziționat inelul, nu mai rămâne decât să vă luați inima în dinți și să puneți marea întrebare!

Pentru ziua magică: verigheta

Inelele pe care cuplurile le poartă pe degetul inelar stâng din prima zi a căsătoriei se numesc verighete. Fiecare cuplu are gusturi diferite în a-și alege verighetele, pe care le consideră un simbol al iubirii lor. În timp ce unele cupluri preferă verighete mai simple, altele pot alege inele cu pietre și care atrag atenția. În orice caz, de dată această, viitori miri merg împreună pentru a alege inelele pe care lo vor purta întreaga viață.

Citeste si:
15+ cupluri care au inlocuit verighetele cu tatuaje pe inelar
15+ cupluri care au inlocuit...

Cei cărora le plac lucrurile tradiționale și simple își pot alege modele clasice de verighete. Verighete din aur alb, galben și roz, aceste inele sunt prima alegere a cuplurilor care caută eleganța simplă, au o viață activă și doresc să poarte verighetele cu ușurință. Dacă vă plac bijuteriile mai extravagante, atrăgătoare și izbitoare dacă sunteți femeie, poate fi o opțiune să alegeți o verighetă cu pietre și care atrage atenția, iar pentru bărbat să alegeți o verighetă simplă.

Pentru cei care iubesc tot ce este la modă, verighetele din aur roz, care au fost frecvent preferate în rândul cuplurilor în ultimii ani, sunt perfecte. Dacă vreți să surprindeți prin eleganță și simplitate, modelele de verighete din aur roz sunt cele pe care ar trebuie să le alegeți.

Citeste si:
Pana cand nunta ne va desparti!
Pana cand nunta ne va desparti!

Recent, modelele de verighete special concepute devin din ce în ce mai populare în rândul cuplurilor. Verighete cu diamante sau pietre prețioase sunt preferate uneori și de femei și de bărbați. În plus, există și o legătură între diamant și dragoste. Diamantele de pe un inel reprezintă dragostea și devotamentul unui cuplu căsătorit. Alte pietre prețioase pot apărea, de asemenea, pe verighete alături de diamante. Fiecare piatră prețioasă are propriul său sens și simbolism. Vă puteți ajusta bugetul ținând cont de faptul că prețurile verighetelor care folosesc aceste pietre prețioase variază în funcție de caratul pietrei.

Puteți face că verighetele să fie mai personale cu o inscripție romantică, semnificativă și de neuitat. Devine din ce în ce mai popular să inscripționați pe verighete nume și date. Frumusețea unei gravuri este că se poate transforma în orice doriți. Cu toate acestea, deoarece spațiul este limitat, asigurați-vă că este ceva scurt și semnificativ. Există anumite forme și stiluri de verighetă în care gravarea nu va fi posibilă.

Citeste si:
Angelina Jolie si Brad Pitt s-ar fi casatorit de Craciun
Angelina Jolie si Brad Pitt...

Dacă ați găsit răspunsuri la toate semnele de întrebare din mintea voastră, este timpul să alegeți inelele care se potrivesc cel mai bine, atât pentru logodnă, cât și pentru căsătorie. Din fericire, magazinele specializate pot oferi selecții diversificate și piese de calitate, unele chiar ajustabile sau personalizabile, la prețuri decente. Tot ce trebuie să faceți este să fiți hotărâți în alegere!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.