O vacanță cu rulota este o idee foarte bună de a călători, mai ales dacă ai alături familia sau grupul de prieteni. Ai ocazia să te conectezi cu natura, să iei o pauză de la rutina zilnică și să te bucuri de simplitatea vieții fără digitalizare, bineînțeles, dacă îți dorești acest lucru.

Spre deosebire de călătoriile cu avionul sau autocarul, într-o vacanță cu rulota vei avea nevoie de câteva lucruri specifice, care îți vor face viața mai ușoară. Iată 5 lucruri de care nu te poți lipsi atunci când călătorești într-o rulotă:


  1. Generatorul electric

Dacă nu vrei să investești în tot felul de invertoare și adaptoare pentru a beneficia de curent electric atunci când călătorești cu rulota, cea mai bună alegere este să achiziționezi un generator electric. Aceasta, mai ales atunci când aerul condiționat este imperios necesar sau când ai în plan să utilizezi un cuptor electric, pentru a găti.

Pentru că în vacanță este important să-ți ușurezi pe cât posibil activitățile zilnice fără a renunța la confort, ar trebui să ții cont de avantajele generatorului electric:


  • reprezintă o sursă alternativă de curent, independentă de sursa principală a furnizorului propriu;


  • furnizează energie electrică în timpul penelor de curent, dar este și sursă primară de energie, în zonele în care rețeaua electrică locală nu este disponibilă;


  • poți alege dintr-o varietate de modele electrice, pe benzină, motorină, pe gaze naturale, biocombustibil;


  • poți alege modele pe care sa le utilizezi, ulterior, în interiorul casei sau în aer liber (dacă au carcasă).

În concluzie, un generator de curent electric este o achiziție pe care nu o vei regreta nici pe parcursul călătoriei cu rulota, nici după, pentru că poți apela la el ori de câte ori ai nevoie de o sursă de energie electrică. Indiferent cât de mult îți surâde ideea de a fi autonom, din când în când, un pic de confort este binevenit și în excursia cu rulota.

Citeste si:
Liber la vacanțe! Țările din Europa care au renunțat la...
Liber la vacanțe! Țările din...

  1. Unealta multifuncțională

Într-o călătorie cu rulota, ai ocazia să te bucuri de natură și de ceea ce îți oferă ea, însă, pentru o experiență de neuitat, va trebui să fii pregătit să improvizezi, atunci când va fi nevoie.

Nu trebuie să aduci cu tine toată trusa de scule, însă o unealtă multifuncțională s-ar putea să-ți fie de folos. Aceasta poate avea încorporate mai multe obiecte utile: briceag, ciocan, clește, desfăcător de vin și bere, iar unele unelte pot veni dotate chiar cu un mic fierăstrău.


  1. Cizme de ploaie

Atunci când călătorești cu rulota, zilele ploioase sunt un prilej pentru activități de relaxare indoor. Poți juca jocuri sau te poți relaxa citind o carte, însă ar fi bine să iei în calcul faptul că și în zilele ploioase vei avea nevoie să faci câte ceva pe afară.

Citeste si:
Cum i-a apărut Nosfe în vis soției sale: „Mă agăţ de aceste lucruri...
Cum i-a apărut Nosfe în vis...

De aceea, este bine să fii prevăzător, atunci când pleci în vacanță. Pentru astfel de zile, trebuie să ai la tine o pereche de cizme de ploaie, care îți vor fi de ajutor ori de câte ori vei desfășura activități în aer liber.


  1. Aprinzătoare

Dacă pleci în vacanță cu rulota și campezi în natură pentru a te bucura de peisaj, atunci sigur te gândești și la un grătar în aer liber, în locurile special amenajate.

Chiar dacă ai posibilitatea de a profita de ceea ce îți oferă natura pentru a pregăti focul, nu trebuie să te bazezi doar pe asta, deci ar fi indicat să ai mereu la tine o cutie de aprinzătoare. Alege o variantă de aprinzătoare ecologice, care nu lasă reziduuri și care nu elimină miros în timp ce se descompun.


  1. Lanternă

Întotdeauna să fii sigur că ai luat cu tine o lanternă, atunci când călătorești cu rulota. Chiar dacă plănuiești să înnoptezi doar în campinguri amenajate, unde există stâlpi de iluminat, o lanternă se va dovedi extrem de utilă pentru situații neprevăzute.

Citeste si:
4 trucuri pe care orice fotograf începător ar trebui să le știe
4 trucuri pe care orice...

Flexibilitatea de care te bucuri în planificarea călătoriei cu rulota te-ar putea determina să mai rămâi o noapte într-o zona neamenajată, însă cu o priveliște de vis. Într-o astfel de situație, o lanternă îți va fi de folos, după lăsarea serii.

Înainte de a porni într-o aventură cu rulota, e indicat să întocmești o listă cu lucrurile indispensabile călătoriei și să le bifezi pe măsură ce le-ai pregătit. Odată ce te-ai asigurat că bagajul este complet, nu-ți rămâne decât să te bucuri de vacanță.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.