Dintotdeauna ți-a plăcut să ai o casă aranjată și cochetă, amenajată astfel încât să corespundă și tendințelor în materie de design interior, dar și cerințelor familiei tale. Prin urmare, ai încercat să folosești trucuri de efect, care să te ajute să îndeplinești cele două criterii esențiale pentru tine, fără să fii nevoit să faci modificări drastice. Acum, lucrurile s-au schimbat! Din varii motive ești nevoit să gândești o reamenajare interioară de proporții, așa că mobila este prima pe lista de înlocuiri. Dar ce te faci cu ea, pentru că să o arunci nu este o idee care îți surâde? Nicio problemă, avem câteva sugestii pentru tine.

Apelează la spații de depozitare

La ora actuală, în marile orașe, au început să existe tot mai multe firme care oferă spre închiriere spatii depozitare. Este cea mai bună soluție pentru tine, pentru a păstra în cele mai bune condiții acele piese de mobilier pe care nu le mai folosești, dar pe care încă nu te înduri să le arunci, sau sunt încă bune și te gândești că într-un viitor nu prea îndepărtat ai putea să ai din nou nevoie de ele.

Chiar dacă nu ai încercat până acum această variantă, și nu știi dacă este cea mai bună pentru tine, noi îți spunem că este una excelentă. Contra unei chirii modice, pe lună, mobila ta va fi păstrată perfect, în spații de depozitare ferite de intemperiile naturii, sau de alte situații neprevăzute, cum ar fi incendiile.

De asemenea, există și supraveghere video, nu doar pază specializată, așa că nu trebuie să îți mai faci griji nici că boxa ta ar putea fi una tentantă pentru răufăcători. Și, în condițiile în care nu ai la dispoziție nicio altă variantă de depozitare, aceste spații sunt excelente. Deși, fie vorba între noi, condițiile oferite de acestea sunt net superioare oricărei alte soluții de compromis la care ești nevoit să apelezi.

Donează mobila

Dacă știi pe cineva care are nevoie de mobilă, în special persoane cu posibilități financiare reduse, iar cea pe care nu o mai folosești este încă în stare bună, atunci profită de situație și fă o faptă bună: donează! Până la urmă, ție nu îți mai folosesc, nu există nicio altă posibilitate de a depozita piesele de mobilier undeva în siguranță, așa că de ce să nu recurgi la acest gest dezinteresat?

Citeste si:
5 alternative mai sănătoase la alimente pe care le consumi zilnic
5 alternative mai sănătoase...

Cu siguranță ai făcut o faptă bună, și chiar vei avea parte de mulțumire sufletească. Cu toate acestea, reține, este important ca mobila ta să fie în stare bună, pentru că altfel, sincer, e cam bătaie de joc.

Pune-ți imaginația la încercare

Dintotdeauna au dat dovadă de multă imaginație, și nici munca fizică nu ți-a fost străină. Dimpotrivă, ești genul de persoană care găsește pentru fiecare obiect, aparent banal, o întrebuințare la care ceilalți nu s-ar fi gândit, și din acest motiv ești foarte apreciat pentru ideile tale.

Și atunci, de ce să nu te folosești de acest talent pe care îl ai pentru a oferi mobilei tale ”vechi” o altă înfățișare, care să îi facă pe toți cei care îți trec pragul casei să se gândească la faptul că ai cumpărat noi piese de mobilier.

Citeste si:
5 idei de amenajare pentru o locuință cât mai funcțională
5 idei de amenajare pentru o...

Astfel, sertarele de la comoda pe care voiai să o arunci pot fi ușor modificate în așa fel încât să fie niște etajere ingenioase în dormitorul matrimonial sau camera copilului. Vechiul pantofar se transformă într-un suport perfect pentru ghivecele tale cu flori sau plante aromatice, doar cu puțină imaginație. Sunt doar câteva idei, de unde te poți inspira și tu.

Apelează la firme care reciclează mobila

Atunci când piesele de mobilier vechi chiar nu mai poate fi folosite, mulți români apelează să o ducă la tomberon sau o transformă în lemne pentru foc. Cu toate acestea, nu sunt soluții care să te mulțumească, mai ales că în unele cazuri poți risca și unele amenzi pentru ele. Mai bine caută pe internet și vezi care sunt firmele din orașul tău care se ocupă cu reciclarea pieselor de mobilier. Chiar dacă până acum nu ai avut de a face cu ele, și te gândeai că nu există așa ceva, ei bine, și de această dată vei rămâne surprins, în mod pozitiv. Așadar, tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să suni la numărul de telefon afișat și să vezi care este propunerea lor în acest caz.

Citeste si:
Top 3 cele mai versatile piese de mobilier
Top 3 cele mai versatile...

De cele mai multe ori, reprezentanții acestor firme vor veni chiar la tine acasă și vor ridica piesele de mobilier de care vrei să scapi. Foarte simplu și eficient, cel puțin din punctual tău de vedere. Nu uita să întrebi înainte dacă vei fi nevoit să plătești pentru acest serviciu, pentru că de multe ori este perceput o taxă modică.

Încadreaz-o în noul stil de amenajare al locuinței

Dacă totuși simți că nu poți renunța, cel puțin la unele dintre piesele de mobilier de care te simți legat, nicio problemă. Rezolvă cu restul după una dintre variantele pe care ți le-am propus mai sus, în timp ce cu mobila așa-zis veche încearcă să te joci puțin de-a specialistul în amenajări interioare și să o încadrezi în noul stil pentru care ai optat.

Citeste si:
Focar de Covid-19 la o fabrică de mobilă din Cluj
Focar de Covid-19 la o...

Chiar dacă pare greu de crezut, stilul modern și contemporan este parcă pus mai bine în valoare de o piesă veche de mobilier, puțin modificată. Ai nevoie doar de puțină imaginație și, la nevoie, poți căuta pe internet câteva idei și totul va fi mult mai simplu!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.