Familia ne oferă sprijin necondiționat și puterea de a merge mai departe în momentele dificile. Așa se face că prezența părinților alături de copiii lor mai ales în momentele în care aceștia sunt pe un pat de spital este foarte importantă. Ce se întâmplă totuși când părinții nu au posibilități materiale suficiente, iar micuții lor au nevoie de o perioadă mai mare de spitalizare?

Atunci intervine Fundația pentru Copii Ronald McDonald, cea care ține familiile împreună și le oferă părinților cazare gratuită pe durata internării celor mici.

 

Implică-te și TU!

Fundația este tot mai aproape de a finaliza proiectul Casei Ronald McDonald din Iași, după cele deja construite în București și Timișoara. Aceasta este unică în zona Moldovei și va oferi anual cazare pentru 1.000 de părinți din toată regiunea, pe durata spitalizării celor mici.

Ce trebuie să faci?

Fundația pentru Copii Roland McDonald a lansat o nouă campanie de strângere de fonduri. Și tu poți dărui nopți de cazare gratuită, sprijin și timp împreună familiilor care au copiii internați pentru tratamente îndelungate. Astfel, poți dona în mod recurent suma de 2 Euro/lună printr-un SMS la 8845 cu textul FAMILIE. De asemenea, pe site-ul fundației, www.rmhc.ro/doneaza, poți alege să faci o donație lunară.

Campania este susținută de McDonald’s, principalul partener al Fundației. Astfel, lanțul de restaurante pune la dispoziția clienților cutii pentru donații la casele de marcat, dar și posibilitatea de a dona contactless prin cardul bancar. McDonald’s se implică activ în susținerea campaniei și până pe 21 noiembrie, compania va dona câte 1 leu la fiecare Happy Meal cumpărat, în contextul McHappy Day. În 2020, în urma campaniei de strângere de fonduri, s-au colectat peste 1,6 milioane de lei, un record pentru evenimentele de strângere de fonduri ale Fundației.

O nouă Casă Roland McDonald este în construcție la Iași

Înființată în urmă cu 23 de ani, Fundația pentru Copii Roland McDonald sprijină familiile vulnerabile din România prin cazarea pe care o oferă părinților, în mod gratuit, pe durata internării copiilor lor. Casa Ronald McDonald care va fi amplasată în apropierea Spitalului pentru Copii Sfânta Maria va avea 19 camere, un loc comun de joacă, bucătărie, living și alte spații în care familiile vor putea socializa, se vor putea conecta, vor beneficia de suport și consiliere. În Casă părinții se vor putea odihni, vor primi o masă caldă, vor putea găti pentru ei și pentru copii.

Contribuie și tu pentru a ține familiile împreună!

*SMS la 8845 cu textul FAMILIE. Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Pentru a opri Donația lunară trimite mesajul FAMILIE STOP la 8845. Suma alocată cauzei este de 2 Euro ( nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament). În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.

Citeste si:
Cum realizezi fundația pentru un foișor de grădină
Cum realizezi fundația pentru...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.