Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar noi, cel puțin pe hârtie, ar trebui să începem pregătirile, pentru a nu ne aglomera pe ultima sută de metri. Astfel ne putem bucura de liniște, odihnă și voie bună în perioada sărbătorilor. 

Vine Crăciunul! Cum ne pregătim

Organizează-te pentru curățenia generală

Acum este momentul să te gândești la ce ai de spălat, curățat sau dus la curățătorie. Covoare, mochete, draperii, perdele, canapele, fotolii sau scaune. Sunt multe de luat în seamă pentru a avea o casă curată în una dintre cele mai frumoase perioade din an.

Nu uita nici de bucătărie! În acest spațiu trebuie să ai în vedere gresia, plăcile de faianță și mai ales locurile greu accesibile de sub aragaz și frigider. Nu neglija nici baia. Pentru ea ai nevoie de produse speciale și obiecte sanitare pentru a îndepărta rugina, calcarul sau alte pete de pe chiuvetă sau cadă.

Cumpără alimente neperisabile

Pentru a-ți organiza mult mai bine banii, căci oricum apar și alte cheltuieli neprevăzute în perioada cu pricina, e bine să te gândești din timp de ce ai avea nevoie. Poți cumpăra de pe acum alimentele pentru masa de Crăciun, cele cu un termen de garanție îndelungat, anume zahăr ulei, făina, orez, bulion, condimente sau băuturi alcoolice.

Caută cadouri

Sigur știi ce și-ar dori cei dragi, copiii, rudele sau prietenii de Crăciun, așa că fă-ți timp și dă o raită prin magazine ori pe site-uri. Verifică piața și caută cele mai bune oferte.

Lista cu preparate

E recomandat să începi, în cele ce urmează, să te gândești măcar la ce vei prepara în ziua cea mare. Poți face o scurtă listă cu gustări, mâncăruri și deserturi care să mulțumească pe toată lumea. Aceasta te va ajuta să te organizezi mai bine în magazin, când va fi cazul, și să cumperi exact ce ai nevoie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Decembrie 2022 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.