Ultimii doi ani, în care omenirea a fost lovită de pandemia de covid-19, cu tot ce a decurs din asta, au schimbat multe din obiceiurile noastre de dinainte. Printre ele, și felul în care muncim. Cu telemunca intrată puternic în rutina de zi cu zi, mai toți cei care mergeam zi de zi la birou ne-am văzut în situația de a munci de acasă. Celebra telemuncă. Unii fac doar asta, alții alternează zilele de birou cu zilele de work from home, dar tot mai multă lume are deja un al doilea birou acasă. Pentru unii, acesta a devenit chiar primul birou.

Așadar, telemunca continuă să fie, într-un format hibrid sau total, starea naturală de lucru a multor persoane. Mai mult, ompaniile au început să se adapteze la noile reglementări privind munca la distanță, iar multe dintre ele au declarat deja că, dată fiind creșterea productivității, se gândesc să păstreze cel puțin un sistem hibrid și după ce pandemia de coronavirus va fi devenit istorie.

În acest scenariu, este necesar să ne reproiectăm biroul de acasă, pentru a-l adapta noilor circumstanțe.

Din moment ce vom avea de trăit (și muncit) cu un birou în camera de zi sau dormitor pentru o lungă perioadă de timp, avem nevoie de mobilier, care să fie confortabil pentru o zi completă de lucru, dar care, în același timp, să se potrivească în stilul de decorare interioară a camerei în care se află. Așadar, biroul de acasă nu mai trebuie să fie doar practic, ci să îndeplinească și o funcție decorativă, mai ales dacă este aici ca să rămână.

Scaun birou Emag vezi ofertele!

Așadar, trebuie să se acorde atenție designului său și să încercăm să-l facem să împartă stilul cu mediul căruia îi aparține, dar fără a-și pierde personalitatea și independența.

Deci ceea ce a fost o soluție temporară a devenit (aproape) definitivă. Iar varianta de „scoate si pune la loc”, astăzi lucrez din sufragerie și mâine de la masa din bucatarie nu mai este valabilă. Trebuie să găsești un loc fix în care să te așezi în fiecare zi când sună alarma, îmbrăcat pentru ocazie (pijamalele nu sunt o alternativă). Idealul este să avem o cameră întreagă în acest scop, dar telemunca poate funcționa și de la un birou amenajat într-un colț al camerei, dacă nu avem suficiente încăperi în apartament. Tot ce trebuie este să ne simțim confortabil și să avem tot ce ne trebuie la biroul de acasă, iar lumina naturală este una dintre cerințele esențiale.

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

Un alt avantaj al lucrului la domiciliu este posibilitatea de a proiecta biroul pe care ți-ai dorit mereu să-l ai și nu ai putut niciodată. Cu fotografii de familie, desene ale copiilor tăi, o masă plină cu obiecte care te fac fericit în timp ce ești conectat la computer, un perete de culoare care transmite energie pozitivă... Și nu doar din motive sentimentale, ci pentru că este dovedit că toate acestea reduc stresul și ne ajută să ne simțim și să lucrăm mai bine.

Mobilierul ideal

Când telemunca părea o opțiune temporară, am amenajat un colț de birou drăguț și confortabil cu scaunele de luat masa... pentru câteva ore! Totuși, dacă ești unul dintre cei care, deocamdată, vor rămâne acasă, mai ai nevoie de ceva. Să petreci opt ore într-un scaun frumos, dar insuportabil, după un timp, nu este o opțiune.

Citeste si:
Jorge, în scaun cu rotile la aeroport. Fostul Faimos s-a întors de...
Jorge, în scaun cu rotile la...

Din fericire, există modele de scaune birou care combină estetica și ergonomia. Pe site-uri precum eMAG găsești variante ergonomice de scaune birou, în care confortul și sănătatea ta să nu aibă de suferit de-a lungul întregii zile de muncă.

Cu loc de depozitat

Saltul de la provizoriu la (aproape) definitiv a modificat unele dintre caracteristicile home office. De aceea, pe măsură ce lunile trec, avem mai multe lucruri de depozitat și nu mai este suficient să improvizăm un raft și un sertar, avem nevoie de soluții cu capacitate de depozitare, care să ne permită să organizăm biroul și să păstrăm dezordinea și stresul departe, fiind aspecte opuse productivității. Rafturile, sertarele sau chiar dulapurile, dacă sunteți în dormitor, sunt opțiuni bune. Dar cel mai bun este un birou cu suficiente sertare și spații de depozitare. Așa că nu mai sta pe gânduri și amenajează-ți biroul ideal chiar la tine acasă!

Citeste si:
Top 3 hobbyuri ce pot fi practicate acasă
Top 3 hobbyuri ce pot fi...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.