Când vine vorba de siguranța ta și a celor dragi, plus a bunurilor de valoare, trebuie să apelezi la câteva măsuri eficiente de precauție și prevenire, ca să te asiguri că vei evita potențialele pagube. Așadar, este indicat să iei în calcul orice eveniment neplăcut ce poate apărea, fie că este produs de persoane, fie de fenomene naturale. Iată câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora să-ți păstrezi casa în siguranță.

Ia-ți măsuri de precauție și apelează la asigurări

Ține cont de faptul că siguranța bunurilor de valoare și a celor dragi ție nu este pusă în pericol doar din cauza hoților care vor să dea o spargere, ci și a dezastrelor naturale. Oricând poate apărea un cutremur, o alunecare de teren, un incendiu sau o inundație, care pot produce pagube semnificative. De aceea, e recomandat să-ți iei măsuri de precauție și să previi astfel de incidente. Drept urmare, pe lângă asigurarea obligatorie a locuinței, poți apela și la o poliță facultativă care să acopere diverse scenarii și riscuri la care este supusă casa ta, precum în cazul unei explozii, furtuni sau vijelii.

Instalează-ți un sistem de securitate eficient

De asemenea, ai nevoie de un sistem de securitate eficient, ca să te asiguri că hoții nu îți vor călca pragul casei. În primul rând, instalează-ți camere de supraveghere, atât la exterior, cât și la interior, ca să înregistreze orice mișcare suspectă din proximitatea căminului tău. În plus, apelează și la un DVR, care este un sistem standard de înregistrare video pe care se vor stoca imaginile respective. Acest aparat are avantajul că poți conecta cât mai multe camere, în funcție de numărul de canale pe care îl are. De asemenea, vei avea nevoie și de un sistem antiefracție, împreună cu unul de alarmă, ca să ții potențialii infractori la distanță. Pe de altă parte, asigură-te că ușa de la intrare este una metalică ranforsată, care rezistă și celui mai puternic impact. Iar când vine vorba de dezastrele naturale, apelează la detectoare cu senzori de fum, gaz sau inundații. Iar pentru ca nimeni să nu pătrundă pe proprietatea ta fără acord, folosește un videointerfon, ca să oferi accesul doar persoanelor pe care le cunoști.

Apelează la un sistem de iluminat inteligent

Pe lângă confortul sporit pe care ți-l oferă iluminatul inteligent, cu precădere becurile LED, acesta mai prezintă un alt avantaj de care poți profita. Cu ajutorul unei aplicații mobile poți seta atât intensitatea, cât și culoarea luminii pe care o emit aceste corpuri de iluminat smart. Astfel, vei crea atmosfera perfectă în funcție de activitatea pe care o desfășori la momentul acela. În plus, becurile inteligente mai au altă opțiune care acționează ca factor de protecție împotriva infractorilor, adică le poți programa să se aprindă și să se stingă chiar și dacă nu te afli acasă. Drept urmare, dacă pleci pentru multă vreme de acasă, fie la muncă, fie în vacanță, poți aprinde becurile de la distanță. Hoții vor presupune că te afli acasă și e puțin probabil să încerce să dea o spargere.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile la care poți apela atunci când vrei să te asiguri că bunurile tale de valoare, dar și cei dragi, rămân în siguranță. De asemenea, nu dezvălui, mai ales în mediul online, informații prețioase precum adresa ta, cât ești de înstărit sau când vei lipsi de acasă, pentru că hoții pot profita de astfel de detalii și pot să încerce să îți sustragă obiectele valoroase, de la mașini la bijuterii și bani. Așadar, fii discret în legătură cu averea ta, ia-ți măsurile de precauție necesare, iar riscul de a suferi pagube scade considerabil.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Octombrie 2021 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.