Reîncepe școala și orice familie cu copii știe că vin și cheltuielile cu rechizitele școlare. Indiferent că cei mici se pregătesc de grădiniță sau de liceu, cheltuielile pot ajunge și la peste 1000 de lei de copil. Studenții ajunși la vârsta facultății, care deseori necesită mult mai multe provizii, mai ales dacă se mută într-un cămin, pot avea cheltuieli chiar mai mari.

Mulți părinți încep să se uite la anunțuri și oferte de rechizite încă din august. Fie că copiii tăi încep grădinița sau merg la facultate anul acesta, le poți cumpăra tot ce au nevoie fără să-ți golești contul bancar. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să economisești bani atunci când vin vorba de „echiparea” celor mici pentru reîntoarcerea la școală.

1. Strângeți într-o cutie sau într-un dulap toate rechizitele găsite deja prin casă

Credeți sau nu, este posibil să aveți deja multe rechizite școlare deja în casă. Caută în dulapuri, în cutiile depozitate în subsol sau în pod și, cu siguranță vei găsi multe rechizite de care fie ai uitat, fie nu știai că le ai: de la pixuri la agende și până la calculatoare de buzunar.

Începeți prin strângerea într-un singur loc a tuturor acestor materiale școlare pe care le dețineți deja. Puneți-le într-un loc central, cum ar fi o cutie de plastic sau pe masa din sufragerie, astfel încât să puteți face o listă cu ceea ce aveți și ce rămâne de cumpărat. Păstrați această listă în geantă sau în mașină, astfel încât să nu o uitați când mergeți să cumpărați rechizite școlare.

De asemenea, treceți prin dulapurile copilului dvs. și începeți să sortați rechizitele rămase din anii anteriori. Apoi, prin garderoba acestora. Îmbrăcămintea pe care copiii au încetat să o mai poarte și hainele uzată trebuie donată sau aruncate. Odată ce ați finalizat acest „proces de sortare”, veți avea o idee mai clară despre ceea ce trebuie cu adevărat să cumpărați. În mod ideal, sortarea vă va împiedica să cumpărați ceva ce aveți deja la îndemână.

2. Cumpărați la mâna a doua

Magazinele second-hand pot fi o comoară a chilipirurilor pentru rechizite școlare. Rucsacurile, încălțămintea uzată, hainele și chiar rechizitele școlare pot fi achiziționate la prețuri mult mai mici decât dacă ar fi noi. Este nevoie de timp, dar puteți obține niște chilipiruri uimitoare în acest fel. De asemenea, le puteți cere prietenilor și familiei să vă ajute în această căutare.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

3. Setați limite

Pe măsură ce copiii tăi vor crește, vor insista să aibă cele mai noi și mai cool lucruri. De la haine la ghiozdane și de la penare la încălțăminte. Acestea, însă, îți vor afecta serios bugetul, deoarece tot ce e nou și la modă are prețuri mari.

Deci, stabilește limite cu copiii tăi și vorbește-le despre valorile bazate pe bani. Arătați-le diferența dintre o îmbrăcăminte ieftină, dar la modă și un articol bine făcut, fără siglă și explicați diferența de calitate.

Dacă începeți să vă învățați copiii despre gestionarea banilor de la o vârstă fragedă, aceștia vor crește să înțeleagă și să îmbrățișeze aceste valori. Permiteți copiilor să aibă două articole „speciale”, la alegere: un penar, o cutie pentru prânz, o pereche de încălțăminte sau o piesă vestimntară la modă, dar nu mai mult. Odată ce și-au ales cele două articole, restul bunurilor trebuie achiziționate la prețuri avantajoase.

Citeste si:
Tavi Clonda, declarații neașteptate despre căsnicia cu Gabriela...
Tavi Clonda, declarații...

4. Profitați de ofertele magazinelor

Marii retaileri, fie cei fizici, fie online, vor avea înaintea reînceperii școlii promoții și reduceri la rechizite școlare. Stați cu ochii pe ofertele acestora. La eMAG, de exemplu, puteți găsi multe dintre rechizitele de pe lista de cumpărături la reduceri mari de preț. Prindeți ofertele și veți bifa multe dintre lucrurile căutate la discount-uri importante.

5. Cumpărați în vrac

Cumpărați în vrac pentru a economisi bani la achizițiile de rechizite pentru școală. Când pixurile, creioanele și adezivul sunt scoase la vânzare la sfârșitul verii, cumpărați suficient pentru a vă ajunge pentru restul anului. Site-urile de comerț online au, de obicei, reduceri la cantități mari cumpărate. Dacă nu credeți că puteți folosi un pachet complet de 100 de pixuri, discutați cu prietenii și vecinii. Puteți să vă puneți în comun banii pentru a cumpăra seturi de rechizite și apoi să le împărțiți în mod egal.

Citeste si:
Voucherele pentru rechizitele școlare destinate elevilor nevoiași...
Voucherele pentru procurarea...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.