Inelele de aur se numără printre cele mai căutate tipuri de bijuterii, așa că acestea sunt nelipsite din colecțiile de accesorii ale femeilor. Însă, atunci când vine vorba de o ocazie specială, este important să știi să alegi inelul potrivit, astfel încât să obții un look rafinat, care să fie apreciat de către toți cei prezenți la eveniment. Tocmai de aceea îți venim în ajutor și îți prezentăm câteva modele de inele de aur, potrivite pentru diferite ocazii speciale.

Inele de aur cu pietre ovale

Inelele de aur cu pietre ovale sunt perfecte pentru persoanele care au degetele mai groase. Acestea pot induce un efect de subțiere, iar în același timp, vor fi centrul de atracție al întregii ținute. Poți alege un inel de aur decorat cu zirconii colorate, care

este potrivit atât pentru o ținută de zi, cât și pentru una de seară. Iar dacă ești într-o dispoziție ludică și ai o stare de bine, inelele de aur cu zirconii vor transmite starea ta de spirit și celor din jur.

Inele de aur asimetrice

Dacă îți dorești să ieși în evidență la un eveniment și vrei să obții un look care să iasă din tipare, atunci, va trebui să optezi pentru accesorii pe măsură. Iar un inel de aur asimetric ar putea fi exact ceea ce ai nevoie, mai ales pentru momentele în care vrei să îți exprimi feminitatea, dar și personalitatea puternică. În plus, un astfel de inel are avantajul unui design delicat și asimetric, și este potrivit pentru femeile cu degetele mai groase.

Inele de aur Eternity

Acest model de inel este caracterizat prin dispunerea pietrelor prețioase împrejurul întregii șine. Acest aranjament, odată alăturat simbolisticii cercului, devine „eternitate”, de aici și numele său. Modelul a devenit celebrul în anii 70, când compania DeBeers, l-a relansat ca parte a campaniilor sale de promovare a diamantelor de mici dimensiuni, în lumea americană. Acest model se bucură de o strălucire impresionantă, datorită multitudinii de pietre. Iar cu un astfel de inel, orice femeie s-ar simți precum o divă de la Hollywood.

Inele de aur Cluster

Dacă te afli în căutarea unui inel statement, atunci modelul Cluster este fix ceea ce ai nevoie pentru a atrage toate privirile la o petrecere. În cazul acestui tip, pietrele sunt grupate pe capul inelului, iar cel mai popular model este cel care are o piatră centrală, încadrată de numeroase alte pietre, de mici dimensiuni. Pentru un look rafinat, ar fi ideal să optezi pentru o variantă de inel care să aibă toate pietrele de aceeasi culoare, iar dacă îți dorești să ieși din tipare, poți opta pentru un inel de aur Cluster, cu pietre colorate în diverse nuanțe.

Citeste si:
Ghidul jachetelor de primăvară: Cele mai frumoase 20 de modele cu...
Ghidul jachetelor de...

Inele de aur Solitaire

Acest model este cu siguranță cel mai popular tip de inel de logodnă. Având o formă clasică și o singură piatră, cu un design simplu, este adesea preferat de către tinerii care își doresc să se căsătorească. Însă, acesta poate fi purtat și în alt context, mai ales la o petrecere sau la un eveniment corporate, unde ai nevoie de un accesoriu strălucitor, dar minimalist. Acest model de inel a devenit popular încă din perioada anilor 1880, iar de-a lungul timpului a fost recreat de către cele mai mari designeri de bijuterii din lume. Fiind un model solitaire, acesta scoate în evidență frumusețea și strălucirea unei singure pietre. La rândul ei, piatra este prinsă de inel cu ajutorul unor gheruțe, permițând astfel trecerea unei cantități mai mari de lumină, determinând o strălucire mai intensă.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Inele de aur Taper

Dacă îți dorești să porți o ținută clasică și vrei să îți pui în valoare feminitatea, poți opta pentru un inel de aur Taper. În cazul acestui model, șina se subțiază înspre capul inelului, acolo unde se află așezată piatra. Faptul că inelul se subțiază în zona în care se află piatra prețioasă poate fi considerat un avantaj, deoarece acest design pune și mai mult în valoare strălucirea diamantului, făcându-l să pară mult mai mare.

Așadar, acestea sunt doar o parte dintre inelele de aur pentru care poți opta, dacă dorești să accesorizezi, într-un mod impresionant, o ținută elegantă. Ține cont de piesele vestimentare pentru care optezi, de tipul de eveniment la care participi, și alege un inel de aur care să îți pună în valoare întreaga apariție.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.