Cămășile sunt renumite pentru perfecțiunea croiurilor și finisajelor lor și, de asemenea, pentru cine le poartă și când le poartă. Prințul William a ales-o pentru ziua nunții sale cu Kate Middelton, iar Donald Trump a optat pentru o cămașă pentru ceremonia de la Casa Albă. Ce-i drept, este imposibil să nu fii nevoit să porți o camașă măcar o dată în viață. Iată, deci, de ce trebuie să ții cont pentru a alege cămăși bărbați perfecte în funcție de nevoile tale.

Lungimea contează

Cămășile pentru costum trebuie să fie strict lungi, astfel încât să nu iasă din pantaloni. Și cu un costum, cămașa este întotdeauna băgată în pantaloni.

Antenție la guler

Capetele gulerului cămășii nu trebuie să iasă peste reverele sacoului. În această combinație de doi factori, este esențial ca relația dintre sacou și cămașă să fie armonioasă.

Renunță la gulerul francez

Este cel mai comun, dar nu cel mai elegant. Gulerul britanic este mai închis și oferă rigoare, iar gulerul italian este mult mai elegant. Cămăși bărbați, vezi ofertele eMAG.

Gulere cu nasturi?

Nu ar trebui să combinați niciodată cămășile cu nasturi cu o cravată. Dacă vă decideți asupra lor, ele merg întotdeauna fără niciun accesoriu în plus.

Închisă sau deschisă?

Cămașa poate fi descheiată, dar numai atunci când este purtată cu un blazer. În acest caz, pentru a oferi un efect mai elegant, se recomandă purtarea unei eșarfe de mătase de tip Ascot, legată la gât.

Cămăși pentru smoching

Codul de îmbrăcăminte formal solicită un smoching cu o cămașă cu capetele gulerului întoarse, cea care se potrivește cel mai bine papionului.

Cămașă cu guler Mao

Acest tip de cămașă intră direct în valiza pentru vacanță. Este perfectă pentru pantaloni scurți și, în special, poate fi purtată la bordul unei bărci, fiind ruptă din acel film.

Collar Club, stilul vechi revine la modă

Este un trend din ce în ce mai mare: cămășile cu guler rotund, tipice anilor 20 și 30. Purtați-le mereu închise până sus și cu o cravată cu dungi fine și veți arăta mereu excelent.

Camașă cu plastron

Acest tip de cămașă este extrem de elegantă, dar trebuie purtată doar la smoching. Altfel, nu are sens și nu îi este pusă în valoare eleganța.

Cămașă la comandă

Este întotdeauna cea mai bună opțiune, deoarece croitorul va ști să vă favorizeze punctele forte cu hainele (și să vă ascundă defectele). De asemenea, veți putea alege materialul pe care îl doriți. Cămașa va fi perfectă din toate punctele de vedere pentru că va fi făcută în funcție de măsurile dumneavoastră.

Citeste si:
Patru destinații perfecte pentru luna de miere
Patru destinații perfecte...

Cămașă cu dungi: când și cum

Cămășile cu dungi orizontale sau verticale nu trebuie purtate niciodată cu un costum. Mai ales dacă vorbim despre cămăși cu guler contrastant. Acestea sunt, mai de grabă, perfecte pentru o ținută de zi cu zi.

Cămășile cu modele abstracte

Cămașa cu model abstract este periculoasă: nu trebuie purtată niciodată cu un costum. Cămășile cu modele sunt pentru momente foarte casual, de exemplu, pentru a merge în club sau la plimbare.

Cum ar trebui să fie nasturii?

Nasturii cămășii ar trebui să fie, de preferat, din sidef, în culori deschise și netezi. Puteți opta și pentru cămăși bărbați cu nasturi negri sau bleu, dar numai în anumite situații.

Cămașa cu nasturi acoperiți

Cămașa cu nasturi acoperiți sau falși este recomandată numai atunci când purtați o papion. În rest, dacă este casual, o puteți purta în orice ținută de zi cu zi.

Citeste si:
5 manifestări fizice la bărbați care nu ar trebui trecute cu vederea
5 manifestări fizice la...

Ce culoare?

Pentru ca ținuta să arate armonios, este indicat să aveți mai multe cămăși bărbați pentru fiecare costum. Este ideal să le combinați cu o schemă de culori similară, deși ar trebui evitate tonurile contrastante. Aproape orice cămașă merge bine cu un costum simplu negru sau gri. În cazul cravatei, aceasta ar trebui să aibă o culoare mai închisă decât cămașa. Dacă nu sunteți sigur care cravată este potrivită pentru cămașa pe care o veți purta, cel mai bine este să selectați ceva simplu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.