Sunt foarte puține persoane ce găsesc activitatea de tundere a gazonului ca fiind una plăcută, iar dacă ai o grădină frumos amenajată, știi cât de important este să ai un gazon aspectuos și verde. Pe același principiu ca al aspiratoarelor robot funcționează și mașina de tuns iarba robotizată. Multe persoane sunt, însă, sceptice la calitatea și performanța acestora și se întreb dacă merită investiția. Aceasta este o întrebare pertinentă având în vedere că nu sunt întocmai ieftine și reprezintă un cost pe care ai dori să îl poți amortiza în timp. Iată care sunt avantajele pentru o mașină de tuns iarba robotizată și automată:

Rezultate mai bune

Pentru a elimina din start prima grijă, putem menționa faptul că o mașină de tuns iarba automată au rezultate mult mai bune, iar gazonul este mai sănătos, mai puternic, mia dens și arată mult mai bine decât în cazul unei mașini tradiționale de tuns iarba. Acest lucru se datorează în special faptului că pot fi setate să funcționeze în mod constant și mai ales toată ziua. Pentru multe persoane acest lucru este destul de greu, întrucât mai au și alte lucruri de făcut. Cu o mașină de tuns iarba robotizată, pentru că poate fi tăiată zilnic, lungime firelor de iarbă este aceeași peste tot, deci iarba nu ajunge niciodată să se ofilească. Acest lucru nu s-ar întâmpla nici dacă ați tunde iarba săptămânal, dar după cum spuneam, nu toată lumea are timp pentur aceste activități mereu. De obicei, o mașină de tuns iarba robotizată este programată să taie fin iarba pentru ca aceste bucățele mici de iarbă să cadă pe sol și să se descompună pentru a ffertiliza natural solul. Acest lucru îmbunătățește calitatea solului și face iarba mai puternică și mai frumoasă.

Fac toată treaba

Probabil cel mai mare avantaj al unei mașini de tuns iarba robotizate este că face singură toată treaba. Va trebui să investești puțin timp la început pentru a îl seta și programa, dar acest lucru este destul de simplu și poate fi făcut cam de orice persoană, dacă se urmează instrucțiunile. Dacă problema o reprezintă mentenanța acestora, poți sta liniștit întrucât aceasta se face o dată sau de două ori pe an și, de obicei, ia mult mai puțin timp decât la o mașină de tuns iarba clasică.

Dacă ai o dizabilitate sau pur și simplu nu poți împinge o mașină de tuns iarba, soluția cea mai bună este să achiziționezi o mașină de tuns iarba robotizată. Modelele mai noi pot să lucreze chiar și pe pante mai înclinate. Unele modele au chiar tracțiune 4x4.

Mult mai sigure

Mașinile de tuns iarba urmează niște standarde de siguranță, iar orice producător își dorește ca produsul său să fie sigur. Cu toate acestea, în cazul unei mașini de tuns iarba robotizată, producătorii trebuie să fie și mai atenți. Dacă acestea nu ar avea o serie de caracteristici de siguranță, cel mai probabil nu le-ai putea folosi în grădina ta. Majoritatea modelelor au mai multe funcții precum PIN, sistem de alarmă, senzori pentru ridicare și înclinare, senzori de lovire. Aceste funcții se asigură că robotul nu este furat, că nu intervine nimeni cu activitatea sa în timp ce lucrează și că nimeni nu este rănit. Modelele smart pot fi conectate și la telefon pentru a primi notificări legate de activitate.

Citeste si:
Top 5 avantaje ale gazonului artificial
Top 5 avantaje ale gazonului...

Îl poți programa în jurul orarului tău

O masina de tuns iarba robotizată vine cu propriul său program de tuns gazonul pe care îl poți ajusta pentru a se potrivi cu orarul tău. Dacă lucrezi de la 9 la 5, de exemplu, poți programa robotul de la 9 la 12 pentru ca atunci când ajungi acasă să te poți bucura de un gazon proaspăt tăiat. Chiar și atunci când ești plecat în vacanță, o mașină de tuns iarba robotizată își face treaba, iar când te întorci din concediu, gazonul este în stare perfectă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.