Dacă locuiești la casă și ești plecat de acasă des sau urmează să faci călătorii mai lungi, trebuie să știi că cele mai bune soluții de a-ți proteja casa este să plasezi corpuri de iluminat și să te asiguri că proprietatea ta poate fi văzută cât mai clar și pe sistemul de supraveghere. Un astfel de setting poate să-i descurajeze pe cei care pun ochii pe bunurile tale atunci când nu ești acasă, sau chiar în nopțile în care ești. Iată câteva idei care te vor ajuta să te bucuri de siguranță:

Poziționează corpurile de iluminat strategic

O alee luminată, dar și o curte din spate care beneficiază de suficientă lumină au mai puține șanse de a fi vizate de hoți. Folosește proiectoare puternice în partea din față a casei, pentru a putea monitoriza activitatea cât mai ușor, în special dacă ești plecat din oraș și vrei să verifici camerele de supraveghere de la distanță. Proiectoarele LED îți oferă avantaje de la consum redus de energie, la o durată de viață mai lungă, așa că le vei putea folosi pentru mult timp în exterior, fără probleme. De asemenea, dacă ai garaj în curte, asigură-te că această zonă este la fel de bine luminată.

Creează accente și zone

Iluminatul exterior nu doar că te protejează de evenimente neplăcute, dar este folosit și pentru a scoate în evidență arhitectura casei tale și decorul curții interioare. Atunci când instalezi luminile pentru casa ta, nu te gândi doar la factorul de securitate, ci și la jocul de lumini pe care vrei să-l creezi. Acesta trebuie să-ți permită să vezi cât mai clar principalele zone ale casei, din mijloc spre marginile curții. Diferitele surse de lumină și corpuri pot fi folosite pentru a obține accente în acest joc de lumini și pentru a evita punctele foarte întunecate. Acestea devin slăbiciunile sistemului tău de iluminat și de securitate și pot fi exploatate de posibili hoți care pun ochii pe casa ta.

Iluminează cât mai bine intrările

O mare parte dintre hoții care vor să jefuiască locuințe pătrund în case chiar pe ușile din față sau pe cele din spate. De aceea este esențial să te concentrezi pe corpurile de iluminat potrivite pentru acestea. În special atunci când ești plecat de acasă este important să dispui de lumini aprinse constant și nu de cele cu senzori. Nu doar că acestea pot scoate în evidență și alte elemente, precum camerele de supraveghere, dar îți vor oferi un grad ridicat de siguranță atunci când ajungi acasă noaptea. Hoții nu vor să fie văzuți sau prinși asupra faptei, așa că vor evita casele cu un sistem de iluminat bine pus la punct, iar o sursă de lumină chiar deasupra ușii îi va ține la distanță cu siguranță.

Casele bine iluminate au avantajul de a fi protejate de sistemul pe care îl pui la punct. Indiferent că ești acasă sau călătorești, acestea trebuie să-i avertizeze cât mai clar pe cei care vor să se apropie cu intenții greșite.

Citeste si:
Care sunt cele mai importante beneficiile ale activităților de...
Care sunt cele mai importante...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.