În general, mai ales pe internet, este destul de dificil să alegi chiar și o pereche obișnuită de pantofi. Dar lucrurile se complică și mai mult dacă este vorba de bocanci militari. Datorită design-ului lor, oarecum mai butucănos decât pantofii sport obișnuiți, bocancii militari se pot transforma într-un coșmar în timpul mersului dacă nu sunt aleși corect sau în cel mai confortabil tip de încălțăminte purtat vreodată dacă se depune un minim de efort în alegerea lor. De aceea, pentru a alege cei mai confortabili bocanci militari, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

#1 Măsura exactă a piciorului

În cazul încălțămintei, măsura poate să difere de la producător la producător. Dar lungimea tălpilor rămâne întotdeauna exact acceași. De aceea, în loc să te iei după măsura pantofilor, atunci când cumperi bocanci militari, pentru a fi convins că ți se potrivesc la fix, cu un centimetru de croitorie măsoară-ți mai întâi picioarele. Din dorința de a evita orice fel de confuzii, multe magazine online de încălțăminte prezintă măsura pantofilor și în centimetri, iar dacă magazinul de unde vrei să cumperi procedează așa, ghidează-te mai bine după aceștia decât după oricare alt sistem de măsurare.

#2 Gradul de confort

Faptul că bocancii sunt un tip de încălțăminte greu de purtat, este pur și simplu o preconcepție adoptată de persoanele care nu au avut ocazia să poarte modele cu adevărat confortabile din acest tip de încălțăminte. Există bocanci militari extrem de confortabili fabricați din piele naturală. Pe lângă faptul că le oferă un grad sporit de rezistență, pielea naturală face ca bocancii militari să fie foarte comozi la purtat. De asemenea, tot în vederea alegerii unei perechi de bocanci confortabili, trebuie să fii atent și la desgn. Modelele cu tălpi moderat de înalte și cu un vârf mai degrabă bombat decât ascuțit sunt cea mai bună alegere pentru persoanele cu picioare sensibile.

#3 Replici vs bocanci adevărați

Există replici - pantofi cu un design care imită bocancii militari, și bocanci militari în toată regula. Fiind special creați pentru misiunile militare, pe lângă faptul că sunt rezistenți, bocancii militari au și alte avantaje ca de exemplu versatilitatea și adaptabilitatea la condițiile de mers, fiind ideali pentru excursii și drumeții. Bocanci militari originali se pot cumpăra de pe site-ul nrg.ro, care pe lângă o gamă variată de încălțăminte militară, oferă clienților săi și o colecție vastă de arme airsoft, geci și veste tactice, precum și căști de protecție.

#4 Aerisire

Majoritatea bocancilor militari sunt dotați cu niștă tălpici care permit o bună ventilație în interior și aerisirea tălpii. Astfel, chiar dacă sunt purtați pentru o durată mare de timp, bocancii militari nu te fac să te încălzești la fel de mult ca alte tipuri de bocanci și în primul rând, nici nu îți provoacă bătături după parcurgerea unei distanțe lungi de mers pe jos.

Citeste si:
Timp de iarnă petrecut alături de cei dragi în cea mai nouă campanie
Timp de iarnă petrecut...

Este dificil să alegi o pereche de bocanci militari de care să fii pe deplin mulțumit?

Nu este dificil să cumperi o pereche de bocanci militari care să te satisfacă pe deplin. Pe lângă faptul că sunt ideali pentru mersul pe jos, mai ales pe terenurile accidentate, bocancii militari au devenit mai nou și un articol statement pentru iubitorii de modă. De aceea, fii cu ochii în patru în legătură cu aspectele pe care le-am prezentat mai sus și alege perechea de bocanci care să te satisfacă pe deplin.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iunie 2021 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.