Dacă vrei să compensezi evenimentele și competițiile sportive care au lipsit în anul 2020, cea mai bună opțiune este să faci achiziții de cărți despre sport, desigur.

Sportivii se antrenează, mănâncă bine, acordă atenție sporită somnului și recuperării și își setează obiective. De asemenea, aceștia inspiră oamenii din jurul lor. Inspirația poate să vină dintr-un simplu gest precum plimbarea cu bicicleta într-o zi fierbinte de vară. Sau, ceva mai măreț, cum este participarea la 6633 Arctic Ultra.

Uneori, ai nevoie doar de o carte bună care să-ți schimbe perspectiva. După ce o citești, te vei simți puternic și motivat. Același principiu funcționează și în cazul copiilor.

Achiziții de cărți sportive care te vor ajuta să-ți motivezi copilul să facă mai mult sport

Cu siguranță genetica joacă un rol important nu doar în viața de zi cu zi, ci și în sport. Însă, pentru că nu o poți controla, cel mai bine este să o înțelegi și să înveți cum să te folosești de ea în favoarea ta. Ce sport s-ar potrivi cel mai bine copilului tău? În ce domenii are cele mai mari șanse să reușească? Influența sportivă pe care o ai, ca părinte, asupra copilului tău este fundamentală. Persistența și pasiunea pentru sport pe care o arăți copilului tău va avea impact asupra modului în care acesta se va raporta la sport.

Vei găsi în rândurile de mai jos top 6 achiziții de cărți sportive care te vor ajuta să-ți motivezi copilul spre un stil de viață activ și sănătos.

  1. Grit. Puterea pasiunii și a perseverenței - Angela Duckworth

Dacă există un ingredient secret care face diferența între succes și eșec, acesta este perseverența. În cartea sa, psihologul Angela Duckworth scrie exact despre acest lucru: succesul este combinație de persistență și iubire (pasiune).

  1. Codul talentului - Daniel Coyle

În lucrarea sa, Daniel Coyle oferă părinților, dascălilor și antrenorilor instrumente cu ajutorul cărora aceștia să-și mărească potențialul. Autorul identifică 3 elemente care te ajută să-ți maximizezi performanțele din orice domeniu:

  • Antrenamentul intens

  • Declanșarea

  • Măiestria

  1. Mindset - Carol S. Dweck

    Citeste si:
    Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
    Ce accesorii îți trebuie...

    Încă din anii ’70, autoarea cărții a început să studieze modul în care copiii fac față eșecului. În această carte, ea împărtășește descoperirile sale și dezvăluie nevoia unei raportări flexibile la abilitățile noastre. Ea confirmă faptul că hărnicia, alături de perseverență sunt factori cheie care te pot conduce către succes.

  2. O viață fără limite - Chrissie Wellington

Când vine vorba de achiziții de cărți sportive, nu poate să lipsească O viață fără limite - autobiografia sportivei Chrissie. Autoarea, multiplă câștigătoare a campionatelor mondiale de Ironman, redactează povestea sa: o fată obișnuită care are multă pasiune și determinare. Încă din copilărie, Chrissie și-a dorit să fie prima atât în plan sportiv, cât și la școală.

  1. Dieta câștigătoare - Novak Djokovic

    Citeste si:
    Andreea Tonciu, reacție neașteptată când a fost întrebată dacă a...
    Andreea Tonciu, reacție...

    Novak Djokovic, primul jucător de tenis sârb, a ocupat poziția de lider în clasamentul ATP pentru 101 săptămâni. În acest moment, el încă se află în topul clasamentului și este considerat ca fiind unul dintre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile.

    Condiția sa fizică, abilitățile de joc și motivația acestuia se văd pe terenul de joc. În cartea sa, Dieta câștigătoare, Djokovic abordează un alt element important în viața sa profesională, pe lângă antrenament, motivație și perseverență: alimentația.

  2. Îndrumarea copiilor spre succes - Paul Tough

Încheiem topul celor 6 achiziții de cărți sportive printr-o carte provocatoare, care îți va schimba modalitatea în care abordezi educarea copiilor. În cartea sa, Paul îți arată că unele trăsături cum ar fi perseverența, autocontrolul și conștiința sunt fundamentale în succesul copiilor.

Citeste si:
Ilinca Vandici, confesiuni despre divorț și relația cu tatăl fiului...
Ilinca Vandici, confesiuni...

Cartea sa este una practică, care te învață cum să creezi medii de dezvoltare pentru copilul tău. După cum vezi, chiar dacă nu poți modifica factorii genetici ai copilului tău, îi poți influența. Astfel, vei juca un rol important în modalitatea prin care copilul tău se va raporta la activitățile sportive. Poate cea mai importantă resursă la care poți apela ești chiar tu, prin puterea exemplului.

Dacă ai ajuns până la final, avem o veste bună pentru tine. Printrecarti.ro este un anticariat online în care găsești cărți din toate domeniile. Biblioteca lor cuprinde peste 70.000 de titluri vechi sau noi, atent selectate. Fie că alegi cărți care să te motiveze să faci sport, de literatură sau de arte, comenzile sunt livrate în toată țara.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2021 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.