Decizia de a cumpăra un nou smartphone poate fi luată cu gândul la o tehnologie mai bună, la nevoile personale sau profesionale, dar și în urma defectării device-ului vechi. Indiferent de categoria care ți se potrivește, în orice alegere pe care urmează să o faci trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale. Acestea te vor ajuta să te bucuri de un smartphone capabil, rezistent și de ultimă generație. Iată câteva dintre acestea:

Procesorul

Procesorul poate fi considerat cu ușurință creierul unui smartphone. Acesta influențează toate aplicațiile și activitățile de care este capabil device-ul. De exemplu, datorită procesorului, aplicațiile se mișcă atât de repede, încât nici măcar nu ai timp să realizezi ce se întâmplă în timp ce le accesezi și folosești. Când vrei să achiziționezi un smartphone nou, este important să stabilești cu exactitate felul în care îl folosești cel mai des. Dacă vrei doar să faci fotografii, să trimiți mesaje și să suni, nu vei avea nevoie de un procesor foarte performant. Dar dacă obișnuiești chiar să lucrezi pe device-ul tău sau să te joci foarte des, procesorul va face cu adevărat diferența. În cazul în care folosești smartphone-ul pentru

business sau alte activități profesionale, poți alege un Iphone 11, care are un procesor Apple A13 Bionic, cu un total de 18 core-uri. Un astfel de procesor îți permite să faci lucruri diferite, dar la cea mai bună viteză.

Dimensiuni

Dacă acum 15 ani telefoanele mobile deveneau din ce în ce mai mici ca design, în prezent lucrurile stau diferit. Acestea sunt acum mai mari, cu ecrane cât mai generoase și margini aproape insesizabile. Trendurile se schimbă și odată cu nevoia oamenilor de a viziona mai mult conținut pe ecranul device-urilor, la calitate înaltă. De aceea, atunci când alegi smartphone-ul, trebuie să ții cont de dimensiunile celui pe care ți-l dorești. Dacă vrei un device mai mic, pe care să-l poți păstra cu ușurință în buzunar, caută un model potrivit pentru tine. În schimb, dacă vrei să te poți uita la videoclipuri sau chiar filme, să filmezi în 4K și să te bucuri de ceea ce creezi, alege un smartphone cu un ecran de peste 6”.

RAM

RAM, sau Random Access Memory, stochează datele smartphone-ului în timp ce întreprinzi anumite activități pe acesta. Numărul de RAM determină capacitatea smartphone-ului de a face multitasking, adică de a trece de la o aplicație la cealaltă cât mai repede și cu ușurință. Acesta este diferit față de capacitatea de stocare a unui device, care influențează doar numărul de fișiere și documente pe care le poate conține memoria internă a acestuia. În ceea ce privește memoria RAM, cifra nu este neapărat cea mai importantă. De exemplu, device-urile Apple pot avea un număr mai mic de RAM față de un Android, dar avantajul stă în faptul că Apple a optimizat software-ul exclusiv pentru produsele lor. Asta face ca RAM-ul să aibă o performanță mai bună în comparație cu un device cu un număr mai mare de RAM, dar care funcționează pe sistemul de operare Android.

Citeste si:
5 aspecte de care să ții cont pentru a evita risipa alimentară
5 aspecte de care să ții cont...

Un smartphone nou poate fi o investiție semnificativă dacă îți dorești un model nou, performant și care să reziste cât mai mult în timp. De aceea, este important să-ți stabilești prioritățile și să iei toate aspectele în considerare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2021 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.