Cuptorul electric poate fi folosit pentru coacerea alimentelor, gătirea cărnii și legumelor, precum și pentru încălzirea mâncării. Cu diferite rețete la cuptor, puteți găti mâncăruri delicioase într-un mod cât mai simplu.

În comparație cu cuptorul cu gaz, cuptorul electric vă poate asigura o încălzire stabilă pentru păstrarea alimentelor într-un mediu uscat și cu temperaturi ridicate, care este potrivit pentru coacere. Deși cuptorul electric este ușor de utilizat în general, ar trebui să acordați atenție câtorva dintre următoarele sfaturi, în timp ce le utilizați.

Cuptorul electric are o bobină electrică sub placa inferioară. Aceasta poate furniza căldură ce crește stabil până când întregul spațiu al cuptorului a fost umplut cu energie termică radiantă. Unele modele de cuptoare electrice sunt similare cuptoarelor cu gaz și au o altă bobină de încălzire, ce este folosită pentru prepararea cărnii la grătar, în timp ce bobina inferioară este partea care menține temperatura cuptorului.

Cuptorul electric este potrivit pentru coacerea alimentelor datorită controlului ideal al încălzirii. Deși timpul pentru încălzire și gătit este relativ mai lung, aceasta este caracteristica care realizează schimbări rare de temperaturi, pentru a stabiliza procedura de încălzire. Temperatura bobinei electrice nu va fi prea mare chiar și atunci când funcționează la putere maximă. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la arderea mâncării, ca la un cuptor cu gaz.

Iată care sunt caracteristicile generale ale unui cuptor electric. Vă rugăm să rețineți că există unele diferențe minore între diferite branduri.

1. Țineți cont de timpul mai lung de preîncălzire

Așa cum s-a menționat mai sus, bobina de încălzire constantă durează ceva timp pentru a atinge temperatura pe care ați setat-o ​​și apoi începe să elibereze energie termică pentru coacerea alimentelor. Acest lucru înseamnă că cuptorul electric are nevoie de mult mai mult timp de preîncălzire decât cuptorul cu gaz. Nu e cazul să vă faceți prea multe griji, ci puteți folosi oricând un termometru pentru a verifica temperatura cuptorului electric.

Citeste si:
Vaccinul antigripal. Care sunt simptomele și când este recomandat...
Vaccinul antigripal. Care...

2. Folosiți folie de aluminiu pentru a preveni gătitul excesiv

Cuptorul electric vă poate ajuta cu ușurință plăcintele și produsele de patiserie să atingă acel standard de crustă aurie delicioasă, dar trebuie să fiți atent la gătitul excesiv. Dacă descoperiți că partea de sus sau marginea alimentelor au semne de arsură, trebuie doar să înfășurați marginea cu aluminiu sau doar să acoperiți suprafața alimentelor. Folia de aluminiu poate îmbunătăți circulația energiei termice și a aerului care poate împiedica gătirea excesivă din cauza încălzirii directe separate de bobina inferioară.

3. Așezați alimentele în mijlocul cuptorului

Dacă nu aveți cerințe speciale de dietă, ar trebui să așezați alimentele în mijlocul cuptorului pentru o încălzire uniformă și stabilă de sus în jos. Astfel, mâncarea plasată în mijloc nu se va arde. În plus, rotirea continuă a vasului în timpul procesului de gătire vă poate ajuta să vă asigurați că preparatul se gătește uniform.

Citeste si:
Ajutoare pentru încălzire și birocrație. Satul din România în care...
Ajutoare pentru încălzire și...

Dacă gătiți mai multe lucruri, puneți-le pe rafturi diferite - sau chiar cuptoare separate dacă aveți un cuptor dublu. Dacă utilizați un singur cuptor, poziționați-le astfel încât cel de pe raftul de jos să nu blocheze căldura articolului de pe raftul de sus.

4. Nu deschideți ușa

Este tentant să deschideți ușa cuptorului pentru a arunca o privire la prăjituri, dar încercați să rezistați tentației. Deschiderea ușii cuptorului poate face ca temperatura cuptorului să scadă dramatic. De fapt, temperatura internă poate scădea cu 25 de grade.

De ce este importantă temperatura constantă? Fluctuațiile de temperatură pot face ca prăjiturile să se taie și să facă alte alimente să dureze mai mult timp pentru a se găti. Așadar, încercați să lăsați ușa închisă cât mai mult posibil.

Citeste si:
Sfaturi practice pentru utilizarea corectă a nebulizatorului
Sfaturi practice pentru...

În loc să deschideți ușa, încercați să aruncați o privire prin fereastră. Dacă fereastra este prea murdară pentru a avea o vedere bună, folosiți un produs pentru a o curăța.

5. Nu umpleți cuptorul excesiv

Cuptorul dvs. poate fi încăpător, dar nu încercați să îl supra-aglomerați cu cât mai multe feluri de mâncare în el. Trebuie să lăsați spațiu în jurul vaselor, astfel încât aerul să poată circula în jurul fiecărui vas, pentru a-l găti corespunzător.

Asigurați-vă că există câteva centimetri între vase pentru cea mai bună circulație a aerului și nu le lăsați să atingă părțile laterale ale cuptorului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Martie 2021 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.