Indiferent dacă locuiești în căldură tot timpul anului sau cauți să profiți de soarele de vară, gândește amenajarea și transformarea spațiului exterior într-o destinație foarte profitabilă. Zonele de luat masa în aer liber variază de la un spațiu de trotuar simplu la baruri fastuoase lângă piscină. Pentru a profita la maximum de vremea frumoasă, poți învăța cum să construiești o terasă sau să refaci curtea actuală pentru a oferi oaspeților opțiuni de luat masa în aer liber. Ia în considerare următoarele idei pentru a-ți transforma spațiul exterior într-o terasă profitabilă pentru tine.

1. Legile și regulamentele privind zona de terasă

Înainte de a începe proiectarea terasei tale de vis, este imperativ să iei în considerare orice reglementări locale sau de stat cu privire la terase sau baruri.

Iată câteva probleme de reglementare pentru a afla mai multe despre deschiderea curții:


  • Este permis fumatul?

  • Pană la ce ore pot servi clienții alcool?

  • Îți poți face terasa în aer liber prietenoasă pentru animalele de companie?

  • De ce permise ai nevoie pentru a adăuga electricitate și instalații sanitare în terasa ta exterioară?

  • Care sunt ordonanțele de zgomot din zona ta?

2. Proiectarea unui aspect de terasă

În timp ce terasele sunt perfecte pentru a lua masa în aer liber, ține cont de tot ce dorești să incluzi înainte de a începe să cumperi mobilier. Poți utiliza acest spațiu strict pentru relaxare și mese. Sau, fii creativ cu adăugiri concepute pentru a crea o atmosferă primitoare și interactivă.

Ai putea transforma o parte din terasa ta într-un lounge confortabil cu fotolii și canapele. Sau, dacă dorești să oferi divertisment live sub stele, va trebui să desemnezi un spațiu pentru găzduirea unor trupe house, DJ sau nopți cu microfon deschis.

În timp ce adăugarea de elemente atmosferice în curtea ta reduce numărul de persoane pe care le poți așeza, poate crea o experiență memorabilă pe care oaspeții vor dori să o viziteze des. O secțiune mai mică de ședere creează, de asemenea, exclusivitate. Acest lucru poate crește cererea și poate entuziasma oaspeții care doresc să se bucure de vremea caldă în aer liber.

3. Gătit pe terasă în aer liber

Dacă ai spațiu pentru aceasta, adu un echipament de bucătărie pe terasa ta, inclusiv grătare, cuptoare pentru pizza și afumători în aer liber. Mirosul îmbătător de grătar sau pizza margarita proaspătă de la cuptor îi va atrage pe clienți să umble pe lângă și îi va încuraja pe patroni să cheltuiască mai mult pe mâncare.

Citeste si:
Renovarea inteligentă! Alegerea iluminatului potrivit pentru un...
Renovarea inteligentă!...

Gătitul în fața oaspeților încurajează, de asemenea , transparența alimentelor , o tendință continuă concepută pentru a acoperi decalajul dintre aprovizionarea cu alimente, pregătirea, comercializarea și servirea. Oaspeții își pot vedea comenzile pregătite chiar în fața lor, oferind confirmări vizuale că ceea ce primesc este proaspăt și conține ingrediente sănătoase.

4. Implementează un soft de gestiune pentru restaurante

Fă un mic efort financiar și asigură-ți serviciile de care poți beneficia utilizând un soft gestiune restaurant pentru terasa ta. Cu ajutorul acestuia angajații vor fi mai rapizi, mai eficienți, dar în primul rând mai mulțumiți și organizați. Chiar și membrii noi ai echipei vor învăța rapid cum să folosească acest soft. Însă beneficiile sunt bilaterale. Pe lângă faptul că acest serviciu îți oferă o gestiune completă și comodă a comenzilor clienților la terasa ta, acesta îți asigură un plus de vânzări în mai puțin timp, scăderea pierderilor în stoc, îți păstrează angajații motivați și mulțumiți, iar clienții tăi mai fericiți.

Citeste si:
Amenajarea biroului personal, secretul productivității
Amenajarea biroului personal,...

5. Pregătește-te pentru vremea rea

Niciun loc nu este imun la intemperii. Iată câteva sfaturi pentru a-ți pregăti terasa pentru o vreme care poate să nu fie propice mesei în aer liber:


  • Rămâi vigilent, ștergând mesele și scaunele imediat după o furtună de ploaie;

  • Echipează-ți curtea cu încălzitoare pentru nopțile reci de vară sau pentru a-ți prelungi sezonul de luat masa în aer liber;

  • Oferă multă umbră folosind umbrele sau prelate pentru punte;

  • Amplasează ventilatoarele de-a lungul liniei acoperișului pentru a încuraja fluxul de aer și pentru a menține oaspeții răcoriți;

  • Implementează un plan de evacuare în caz de vreme periculoasă sau extremă, sau orice alt pericol.

Vremea poate fi dificil de prezis în lunile de primăvară și vară, deci dacă oferi locuri în aer liber, ar trebui să fii pregătit pentru fiecare situație.

Citeste si:
Terasa din Costinești, redeschisă imediat după controlul ANPC
Terasă închisă de ANPC,...

6. Alege mobilierul și decorul de terasă

Utilizează mobilier, adumbrire și iluminare pentru a surprinde ambianța designului de terasă. Vrei să folosești mese și bănci rustice din lemn pentru picnic sau preferi un set fermecător cu scaune din metal și perne pentru scaune? Indiferent de mobilierul pe care îl alegi, păstrează-l în conformitate cu conceptul de restaurant.

Iată câteva sfaturi pentru a crea atmosfera potrivită pentru terasa ta:


  • Creează un spațiu privat, separat, delimitând curtea de public cu un gard, jardiniere sau separatoare;

  • Păstrează zona de luat masa departe de zonele aglomerate pentru a crea un cadru mai liniștit și mai intim;

  • Atrage clienții de pe stradă cu flori viu colorate, baldachin și alte decoruri vizibile;

  • Amenajează spațiul vizibil noaptea, cu lumini cu șiruri sau semnalizare luminată;

  • Asigură-te că pământul este plan, sau alege un mobilier pentru a compensa ușoarele variații;

  • Păstrează pernele de mobilier într-un spațiu uscat și sigur peste noapte sau în timpul ploii.

7. Promovează-ți terasa

Spațiul de pe terasă este profitabil numai dacă puteți determina oamenii să vină și să se bucure de el. Chiar înainte ca vremea caldă să ajungă în zona ta, începe să vă intensifici marketingul online și personal pentru a-i face pe clienți entuziasmați de spațiul tău în aer liber.

Una dintre cele mai simple modalități de a-ți face publicitate în curtea ta este de a atrage clienții cu un semn exterior. Dacă curtea ta este lângă stradă sau pe trotuar, va fi mai ușor să atragi atenția clienților cu semne și decorațiuni. Plasează indicatoare și lumini pe trotuar în afara spațiului, de asemenea concepe-ți un logo al terasei inedit, vizibil și atrăgător.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.