Atunci când se achiziţionează o saltea este foarte important să se ia în considerare care sunt caracteristicile necesare astfel încât salteaua sa se potrivească nevoilor. În cazul persoanelor supraponderale, trebuie să se ţină cont de o serie de factori specifici, astfel încât utilizatorii să beneficieze de o bună odihnă şi de un confort ridicat. Alegerea unei saltele pentru persoane cu o greutate de peste 100 de kg nu este o sarcină tocmai simplă, motiv pentru care atenţia asupra anumitor caracteristici este importantă.

Saltelele sunt concepute pentru diferite tipuri de corp. Grosimea, fermitatea şi chiar materialele din care sunt fabricate saltelele, pot face acest produs mai mult sau mai puţin confortabil. Pentru persoanele care cântăresc mai mult de 100 kg, o saltea pentru persoane supraponderale mai înaltă este probabil cea mai bună opţiune.

Este important de ştiut faptul că o alegere corectă depinde de factori care depăşesc economicul: este inutil să se achiziţioneze o saltea ieftină, care poate se va deteriora rapid sau mai rău, va provoca boli fizice sau disconfort.

Caracteristicile cele mai importante ale unei saltele pentru persoane supraponderale

A dormi bine ar trebui să fie o prioritate şi chiar o obligaţie pentru toţi oamenii, fără excepţie. Cu toate acestea, există grupuri de persoane care, din cauza circumstanţelor lor fizice, au nevoie o odihnă perfectă în fiecare seară, precum persoanele supraponderale. Saltelele potrivite pentru ei sunt concepute în aşa fel încât dimineaţa aceştia să nu aibă dureri de spate şi să fie odihniţi. De asemenea, o astfel de saltea este concepută şi pentru a oferi patului o durabilitate mai mare. Mai jos sunt prezentate 4 caracteristici importante ce trebuie luate în considerare atunci când se doreşte achiziţionarea unei saltele pentru o persoană supraponderală:

Grosimea

Persoanele supraponderale pun mult mai multă presiune pe saltea, motiv pentru care este nevoie de o saltea rezistentă, cu o înălţime de minim 25 de centimetri. Grosimea se consideră a fi una dintre cele mai importante caracteristici de luat în considerare. Cu cât este mai înaltă salteaua, cu atât confortul este mai ridicat. Oamenii supraponderali creează o presiune mai mare asupra saltelei şi multe saltele subţiri nu vor reuşi să ofere suportul şi confortul necesar de care aceştia au nevoie.

Fermitatea

Saltelele, indiferent de materialul din care sunt confecţionate, au diferite grade de fermitate. Fermitatea recomandată a unei saltele depinde direct de greutatea persoanei care o va folosi. Fermitatea suprafeţei ar trebui să fie cât mai ridicată, astfel încât corpul să nu se scufunde prea mult în saltea. Altfel vor apărea şi durerile de spate. Salteaua nu trebuie să fie nici foarte dură, dar nici foarte moale. Ideal este un nivel mediu al fermităţii, care să se potrivească cu numărul de kilograme al persoanei în cauză.

Citeste si:
4 caracteristici ale unui bărbat modern și cum poți să devii și tu...
4 caracteristici ale unui...

Respirabilitatea

Respirabilitatea saltelei este un alt factor decisiv ce trebuie luat în considerare atunci când se doreşte achiziţionarea unei saltele pentru o persoană supraponderală. Una dintre cele mai frecvente probleme pentru persoanele supraponderale la culcare este căldura sau transpiraţia pe timp de noapte. De aceea o saltea ideală pentru acestea trebuie să aibă o respirabilitate ridicată, evitându-se astfel umezeala, mucegaiul şi alţi factori care pot genera o deteriorare mai rapidă a saltelei. Se recomandă evitarea saltelelor din latex, deoarece acestea oferă o respirabilitate mai slabă.

Materialul

Saltelele cu spumă cu memorie pot fi o opţiune excelentă pentru persoanele care sunt supraponderale. Aceste saltele pot fi foarte moi sau foarte ferme, în funcţie de modul în care sunt realizate şi de materialele care au fost utilizate pentru a umple conţinutul. Pentru a oferi un plus de confort, se recomandă cu încredere achiziţionarea unei saltele cu spumă de memorie. În acest fel presiunea acumulată la nivelul muşchilor, gâtului, spatelui şi articulaţiilor va fi îndepărtată. În urma unor studii s-
a constatat faptul că saltelele cu spumă de memorie sunt potrivite pentru persoanele supraponderale. O astfel de saltea sporeşte gradul de confort şi elimină durerea articulaţiilor.

Citeste si:
De ce ai nevoie de un topper pentru saltea
De ce ai nevoie de un topper...

În general, saltelele din spumă cu memorie tind să reţină căldura ceva mai mult decât alte materiale, cum ar fi arcurile. Cu toate acestea, odată cu progresele tehnologice actuale în ceea ce priveşte odihnă, există saltele cu materiale combinate şi spume foarte avansate care ating un comportament la fel de respirabil.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.