Ești un bărbat activ și totodată preocupat de modul în care arăți? Stilul vestimentar casual ți se va potrivi precum o mănușă. Acesta propune ținute relaxate, care se pretează pentru diverse ocazii. Practic, abordând un look casual, nu este necesar să treci pe acasă după job pentru a-ți schimba outfitul ca să ieși în oraș cu prietenii!

Care sunt bazele stilului casual?

O ținută casual presupune combinarea unor articole vestimentare comode, care au un aspect simplu, dar care arată foarte bine împreună. Cu alte cuvinte, putem spune că stilul casual înseamnă confort, la care se adaugă un strop de eleganță și o notă de funcționalitate. Ca orice alt stil de îmbrăcăminte și cel casual se remarcă prin elemente specifice, printre care și:


  • Jeanșii

  • Pantalonii din tweed

  • Pantalonii chinos

  • Tricourile uni, albe și negre

  • Tricotajele

  • Scourile

  • Pantofii sport

  • Mocasinii

  • Bocancii

  • Jachetele din denim

  • Gecile din fâș

Și accesorizarea ținutei casual este importantă așa că, dacă în cazul unui outfit business poți opta pentru o cravată, de data aceasta alege un ceas, o curea, un colier, brățări din piele sau chiar inele, dacă ești destul de îndrăzneț. De asemenea, nu uita de ciorapi, care trebuie aleși în funcție de tipul de pantofi și de pantaloni pe care îi porți; poți alege șosete pentru bărbați de pe carouri.ro.

Când poți opta pentru ținute casual?

Stilul casual este extrem de versatil, de aceea el poate fi purtat în diverse ocazii, respectiv:


  • În cadrul activităților zilnice; atunci când ai de rezolvat multe comisioane prin oraș, trebuie să te simți confortabil, iar un outfit casual este exact ceea ce ai nevoie.

  • La ieșirile cu prietenii; vrei să ieși ”la bere” cu băieții, la o seară de stand-up, la o plimbare prin mall sau la un prânz relaxat într-o zi de weekend? Alege cu încredere vestimentația casual!

  • La prima întâlnire; la prima întânire vrei să lași o impresie plăcută și să uiți de emoții, iar ținuta potrivită te va ajuta să-ți atingi ambele obiective! Desigur, stilul casual este adecvat doar dacă nu cumva date-ul are loc la un restaurant cu pretenții.

Care sunt cele mai importante reguli de care să ții cont când creezi un look casual?

Pentru a obține ținute casul corecte, care vor atrage privirile în sensul pozitiv, este important să ții cont de câteva reguli atunci când alegi hainele pe care vrei să le porți. Așadar:

Citeste si:
Soția lui Mihai Petre, secretul unui trup de invidiat la 41 de ani....
Soția lui Mihai Petre,...

  1. Cromatica pieselor vestimentare este un detaliu esențial pentru a concepe un outfit armonios. Acesta este și motivul pentru care ținutele casual se bazează pe item-uri în culori neutre, care să poată fi ușor asortate între ele și care să creeze o imagine de ansamblu unitară.

  2. Materialele din care sunt confecționate piesele vestimentare pe care le porți joacă de asemenea un rol important pentru reușita ținutei. Ele trebuie să fie de bună calitate, rezistente și adecvate sezonului în care le porți, pentru a-ți oferi gradul maxim de confort.

  3. Textura hainelor este un alt detaliu care face diferența între elegant și kitsch.

  4. Croiala pieselor de îmbrăcăminte pe care le alegi este primordială pentru a concepe un look casual ca la carte. Atunci când hainele ți se potrivesc perfect, fără a fi prea strâmte sau prea largi, vei obține cursvitate vizuală, iar silueta ta va fi avantajată.
  5. Citeste si:
    Tot ce trebuie să ştii despre look-ul smart casual
    Tot ce trebuie să ştii despre...

Stilul casual este alegerea perfectă pentru o mulțime de ocazii. Asigură-te că ținutele tale sunt corecte și inspirate urmând sfaturile pe care ți le-am prezentat în acest articol.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.