Amenajarea unei pensiuni poate părea un lucru dificil, mai ales atunci când îți dorești să creezi un loc aparte, care să îi impresioneze pe turiști. Însă, cu multă muncă și cu materiale de calitate, poți amenaja o pensiune, într-un mod cât mai unic, folosindu-ți doar imaginația și câteva idei simple. Iar pentru a știi de unde să începi, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, astfel încât să faci cele mai eficiente investiții pentru amenajarea pensiunii tale.

Alege un mobilier de calitate

Dormitorul unei pensiuni trebuie să le ofere tot confortul turiștilor, pentru ca aceștia să se poată odihni fără probleme. Așa că într-o astfel de cameră ar trebui să existe un pat simplu, matrimonial sau dublu, alături de perne, pilote și pături.
De asemenea, efectul vizual al patului este un aspect extrem de important, așa că ar trebui să investești într-o lenjerie de calitate, care să fie mereu călcată și parfumată.

Pe lângă pat, din dormitorul unei pensiuni nu trebuie să lipsească etajerele și noptierele, unde oaspeții își pot depozita lucrurile personale. Iar la fel de importante sunt și veiozele, plasate lângă pat, precum și dulapul cu umerașe, obiectele de decor și televizorul.

Dormitorul unei pensiuni trebuie să fie plăcut din punct de vedere estetic, așa că îți recomandăm să optezi pentru culori deschise, care să ofere senzația unui spațiu mărit. Din acest motiv este indicat să pui accent pe alegerea a două culori principale. Iar pentru a alege mai ușor nuanțele potrivite, încearcă să privești în jur – care sunt culorile draperiilor, ale covorului sau ale obiectelor de decor? În funcție de culorile acestor obiecte, poți alege și restul nuanțelor, care să completeze perfect întreaga cameră.

Retail jobs

Personalizează camerele din pensiune

Oaspeții unei pensiuni vor avea întotdeauna preferințe diferite, însă, cea mai importantă nevoie comună este confortul. Tocmai de aceea, designul interior trebuie să fie funcțional, dar și deosebit din punct de vedere estetic. Așa că ai putea să personalizezi camerele din pensiune, astfel încât ele să răspundă așteptărilor variate ale turiștilor.

De exemplu, pentru cei care iubesc stilul rustic, poți alege diferite tipuri de parchet din lemn, care să redea frumusețea naturală a lemnului autentic, sau poți opta pentru alte elemente rustice, cum sunt grinzile din lemn și mobila cu decorațiuni tradiționale. În schimb, pentru cei nostalgici, care vor să retrăiască perioada anilor ‘60, poți amenaja câteva camere în stilul vintage, cu lampadare cu picioare din lemn și abajur din material textil, bibelouri și radiouri vintage.

Citeste si:
Iancu Sterp, amintiri triste din copilărie. Viața sa și a fraților...
Iancu Sterp, amintiri triste...

Iar pentru un plus de efect și un aspect unic, poți apela la meșterii locali, care pot să sculpteze anumite piese de mobilier. Un pat realizat din fier forjat sau o masă din stejar cu siguranță i-ar impresiona pe turiști. Aceste opere ale maeștrilor locali vor oferi încăperii o atmosferă cu totul specială.

Folosește materiale naturale

În cazul amenajării unei pensiune montane, poți opta pentru decorarea pereților interiori, dar și a pardoselii, cu piatră naturală. Poți folosi cărămidă, ardezie, sandstone, marmură și chiar travertin, în funcție de amenajarea pe care ți-o dorești. O cabană frumoasă la munte ar trebui decorată cu materiale naturale, care să insufle turiștilor ideea de întoarcere la origini. Transpune tradițiile locale în confortul actual și folosește covorașe țesute de localnici și veselă din ceramică, pentru a creea un spațiu unic pentru clienții tăi.

Citeste si:
Cum amenajezi o grădiniță: sfaturi și idei
Cum amenajezi o grădiniță:...

Alege accesorii de baie de calitate

Baia unei pensiuni este o încăpere de dimensiuni reduse, așa că amenajarea ei trebuie să țină cont de condensul ce se poate forma pe pereți și podea. Chiar dacă depunerile de calcar nu presupun un risc asupra sănătății, acestea oferă o priveliște neplăcută. Așa că pentru a contracara acest efect, se recomandă folosirea unor materiale durabile și a unor finisaje care nu sprijină colectarea de calcar la rosturi, sau pe suprafața lor. Prin urmare, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți opta pentru podele din piatră naturală, și pentru vopsea lavabilă pe pereți.

Din dorința de a-ți găzdui clienții într-un spațiu confortabil, este necesar să te asiguri că baia este dotată cu accesorii de calitate, la costuri eficiente pentru afacerea ta. Dacă vei opta pentru un produs mai ieftin, acesta se va deteriora mai repede. În plus, turiștii vor observa acest aspect, care ar putea afecta experiența cazării în pensiunea ta.

Citeste si:
Legea prin care se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate...
Legea prin care se interzice...

Prin urmare, ar fi recomandat să investești în accesorii de calitate, cum ar fi dozatoare pentru săpun lichid, oglinzi, dozatoare pentru dezinfectant, prosoape de baie din materiale naturale, astfel încât clienții să se simtă răsfățați. De asemenea, din baie nu ar trebui să lipsească uscătoarele de mâini, și nici dispenserele de hârtie igienică, iar pentru cele mai noi modele – click aici.

Investește în măsurile de siguranță

Pe lângă atmosfera plăcută și confort, un alt aspect important la care se vor gândi turiștii care vor vrea să vină la pensiunea ta este dacă aceasta este un loc sigur. Așa că ar fi indicat să investești în sisteme de supraveghere video, atât pentru interior, cât și pentru exterior, dar și în sisteme de alarmă, conectate la dispeceratele de poliție. De asemenea, le poți oferi oaspeților tăi posibilitatea de a-și depozita lucrurile de valoare în seifuri cu cifru.

Citeste si:
Camion cu lemne pentru școală, descărcat la pensiunea directorului
Camion cu lemne pentru...

Amenajarea unei pensiuni nu este o misiune ușoară, mai ales atunci când îți dorești să le oferi clienților tăi cele mai bune servicii, dar și o experiență aparte. Așa că dacă vrei ca totul să iasă perfect, trebuie să depui multă muncă, dar și să folosești cele mai bune produse naturale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.