Furtul este o infracțiune care ține foarte mult și de oportunitate. Hoții nu vor să își petreacă foarte mult timp scotocind prin casă după bunuri de valoare pe care să le sustragă, de aceea caută aproape întotdeauna în aceleași locuri. Ascunderea lucrurilor importante în spații mai puțin previzibile te poate ajuta să îți protejezi averea.

În funcție de mărimea și tipul articolului, cele mai bune locuri de a ascunde bunurile de valoare sunt cele în care tâlharii nu s-ar deranja să le caute. Însă, înainte de a le ascunde, este important să le protejezi.

Soluții pentru protejarea bunurilor de valoare

Activarea unei asigurări multi protect este una dintre cele mai eficiente metode de a avea grijă de bunurile tale. De la bijuterii, ceasuri inteligente și cosmetice până la aparate de fotografiat, baterii externe, hard disk-uri și telefoane – toate obiectele de valoare pe care le deții pot fi asigurate împotriva furturilor. În plus, cu o asigurare multi protect ești acoperit în cazul situațiilor de furt cu violență la retragerea sumelor de la ATM și/sau în cazul tranzacțiilor frauduloase efectuate cu Card și PIN sau cu dispozitive electronice de autorizare.

De asemenea, este important să îți protejezi dispozitivele electronice cu parole puternice și să activezi GPS-ul, astfel încât, în cazul în care sunt furate, să fie mai ușor de găsit.

Totodată, pentru protejarea bunurilor de valoare din locuință este recomandat să instalezi un sistem de securitate. Camerele video, senzorii de mișcare și încuietorile anti-furt îi descurajează, de multe ori, pe infractori să pătrundă în locuință.

Locuri în care să ascunzi bunurile de valoare

Printre locurile în care poți ascunde bunuri de valoare se numără biblioteca. Fie în spatele cărților, fie într-un volum fals, această ascunzătoare este ignorată de cei mai mulți infractori. Însă, dacă în bibliotecă sunt doar câteva cărți, acesta ar putea fi un indiciu că acolo este ascuns ceva mai valoros. Drept urmare, este important să ai suficient de multe cărți în bibliotecă, astfel încât hoții să nu aibă răbdare să caute obiectele valoroase.

Citeste si:
Oana Roman, reacție dură după ce nu a fost invitată la un eveniment...
Oana Roman, reacție dură după...

Poți ascunde bunuri de preț și în recipiente false pentru alimente sau în coșuri. Acestea pot fi ascunse sub chiuvetă ori printre alte cutii similare, printre obiectele de igienă intimă sau printre produsele de curățenie. Poți cumpăra un astfel de recipient sau îl poți crea singur din obiectele pe care nu le mai folosești.

De asemenea, poți crea zone ascunse. De pildă, un sertar ascuns în spatele unui sertar vizibil sau un compartiment secret la baza unui coș de gunoi. Locurile în care hoții nu ar avea răbdare să caute sunt cele ideale pentru a ascunde lucruri de valoare. E greu de crezut că un infractor ar avea răbdare să caute prin gunoi pentru a găsi bijuterii ori bani.

Dacă împachetezi în folie de plastic și aluminiu documentele importante, banii și bijuteriile și le depozitezi în congelator, vei proteja aceste obiecte nu doar de hoți, ci și în cazul unui incendiu.

Citeste si:
Sarantis România continuă și anul acesta grija pentru mediul...
Sarantis România împreună cu...

Instalarea unui seif în podea este, de asemenea, o bună metodă de a-ți proteja bunurile de valoare. Deși ar putea fi un loc mai evident, hoții ar trebui să depună mult efort, să piardă timp și să facă gălăgie pentru a sparge un astfel de dispozitiv.

Nu în ultimul rând, poți ascunde obiecte de valoare în cutii depozitate în garaj și clasificate sub nume care să nu atragă atenția hoților. Decorațiuni de Crăciun, în care să ascunzi bijuterii, proiecte școlare, printre care să pui documente importante, hainele copilului, în buzunarele cărora poți ascunde bani. Cu cât sunt mai multe cutii, cu atât infractorii vor avea mai mult de muncă pentru a găsi obiectele valoroase dacă decid să caute prin ele.

Este important să fii precaut și să îți iei măsuri de siguranță pentru a-ți proteja obiectele de valoare, indiferent dacă e vorba de o asigurare a bunurilor, de un sistem de securitate sau de identificarea locurilor în care să îți ascunzi averea.

Citeste si:
Pentru ce bunuri și produse putem folosi folia stretch
Pentru ce bunuri și produse...

Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.