Mai mult decât un aperitiv sau un ingredient pentru cocktailuri, vodca are proprietăţi surprinzătoare, inclusiv pentru sănătatea ta. Transparent și practic inodor, conţinutul de 40% alcool al vodcii face această băutură utilizabilă şi pentru o mare varietate de treburi casnice – de la curățare până la înfrumusețare – fără a lăsa pete sau mirosuri. Iată patru feluri surprinzătoare în care poţi folosi vodca.

Împrospătarea aerului

Alcoolul etilic, componenta principală a vodcii, este ingredientul principal în majoritatea odorizantelor de cameră tip spray pe care le găseşti pe piaţă. Alcoolul împrospătează ţesăturile și aerul prin uciderea bacteriilor care cauzează mirosurile neplăcute. Problema este că majoritatea odorizantelor cumpărate din magazin conţin şi alte substanțe chimice care nu sunt tocmai bune pentru sănătate. Pentru a crea un parfum de cameră care nu e nociv nici pentru tine şi nici pentru animalele de companie, foloseşte într-o sticlă cu pulverizator 200 de mililitri de vodka şi câteva picături din uleiurile esenţiale preferate. Vodca nu lasă un miros specific când se usucă şi nici nu pătează.

Curăţarea diferitelor suprafeţe

Vrei o faianţă strălucitoare? Vodca face minuni. Pur și simplu pulverizează nişte vodcă pe zonele în care s-au acumulat reziduuri, las-o să acţioneze timp de zece minute, apoi clăteşte. În bucătărie poţi folosi vodca pentru a curăţa în mod eficient tocătoarele, indiferent că sunt din plastic sau din lemn. Pulverizează vodcă pe tocătoare, lasă totul aşa aproximativ zece minute şi apoi spală-le cum faci în mod normal. Resturile de grăsime vor dispărea şi tocătoarele tale vor fi curate şi igienizate cu un efort minim. Umezeşte o cârpă cu vodcă și curăţă cu ea ferestrele şi oglinzile pentru a obţine o strălucire impecabilă.

Pentru arome inedite în bucătărie

Dacă îţi place să faci prăjituri, atunci trebuie să ştii că îţi poţi face propriul extract de vanilie prin înmuierea păstăilor de vanilie în vodcă. Adaugă trei păstăi de vanilie tocate la o ceașcă de vodcă turnată într-un recipient care se închide etanș. Lasă vanilia să absoarbă vodca cel puțin patru săptămâni. Unii experţi consideră că extractul cel mai bun de vanilie se face după cel puțin șase luni de macerare. Poţi să guşti din preparatul tău din când în când şi să decizi când are gustul perfect în funcţie de preferinţele personale.

În caz de accidentări

Umple una sau două pungi de plastic care se închid etanş cu vodcă și pune-le în congelator. Scoate-le data viitoare când ai nevoie nevoie de o compresă cu gheaţă pentru a trata o vânătaie sau o întindere musculară. Deoarece vodca nu îngheață, pachetele se vor mula pe diferite părţi ale corpului mai bine decât vechea pungă de mazăre congelată pe care o folosești de obicei.

Citeste si:
Feli și iubitul ei s-au despărțit. Primele declarații ale artistei:...
Feli și iubitul ei s-au...

Dacă ai terminat de curăţat baia, de făcut prăjituri, ai împrospătat aerul din cameră folosind reţeta pe care ţi-am dat-o şi a venit vremea să te relaxezi, cu un pahar de vodcă în mână, nu uita că este recomandat să consumi alcool cu moderaţie şi prudență!


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Ianuarie 2021 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.