Indiferent de locuința ta, că e o casă sau un apartament cu mai multe camere sau o garsonieră, un pat în plus, dar care să nu ocupe mult spațiu, este esențial. De multe ori o să ai nevoie de un astfel de pat de rezervă, fie că ai oaspeți neașteptați, fie că din diverse motive trebuie ca unul dintre parteneri să doarmă în „afara” patului conjugal.

Cât despre garsonieră, nici nu mai trebuie să subliniem încă o dată de ce e important un pat care nu ocupă mult spațiu într-o cameră și așa destul de mică.

În fiecare din aceste situații expuse mai sus, canapelele extensibile sunt cele care rezolvă problema.

Canapeaua extensibilă este o necesitate în fiecare casă. Dacă ai două camere, locul ei este în living, iar dacă ai trei camere, locul ei poate fi și în camera de oaspeți. În fine, dacă stai în garsonieră, canapeaua extensibilă îți ține loc și de pat, noaptea, dar și de loc de odihnă, de luat masa sau de urmărit emisiunile preferate la televizor, în restul timpului.

Canapele extensibile de la emag

Dimineața, nu trebuie decât să dai deoparte așternuturile, să strângi canapeaua și gata, ai o canapea și ai câștigat spațiu suplimentar după „îndepărtarea” patului. Astfel, prin prezența canapelei extensibile, garsoniera arată ziua ca o sufragerie, iar noaptea, ca un dormitor cu un pat mare și generos.

În ceea ce privește tipul de extensie al canapelei, specialiștii nu le recomandă pe cele cu plasă, în care sistemul de extensie este sub canapea, ci pe cele în care spătarul se culcă și devine a doua jumătate de șezut. Acestea din urmă sunt mai trainice și au o durată de viață mai lungă.

În privința materialului canapelei extensibile, aceiași specialiști susțin că cele mai indicate sunt materialele textile. Chiar dacă pielea arată bine, nu este comodă pentru dormit. Vara ține cald, iar iarna este rece. În plus, nici așternuturile nu se așază bine pe piele. Canapelele de piele sunt recomandate pentru birouri sau spații de așteptare, având un design deosebit și fiind mai ușor de curățat.

Așadar, să enumerăm avantajele unei canapele extensibile:


  • Salvează spațiu, ceea ce e de dorit în apartamentele de bloc sau garsoniere

  • Este ideală dacă obișnuiești să ai oaspeți peste noapte

  • Majoritatea canapelelor extensibile sunt prevăzute cu ladă de depozitare, un lucru care te ajută să economisești și spațiul de depozitare

  • Te ajută să dai funcționalități diferite aceleiași camere

  • Pentru că sunt construite pentru a avea o funcție dublă, canapelele extensibile sunt rezistente și confortabile.
  • Citeste si:
    5 lucruri de știut atunci când cumpărați o canapea extensibilă
    5 lucruri de știut atunci...

Canapele extensibile de unde le poti cumpara – online este cel mai simplu!

Evident, canapelele extensibile au și dezavantaje, dar ceva mai puține:


  • Somnul nu este la fel de odihnitor și de comod pe o canapea-pat, ca pe un pat matrimonial.

  • Mecanismul de pliere poate fi dificil de realizat de o singură persoană.

  • Același mecanism de pliere poate duce la uzură în timp și la o folosire deficitară a canapelei extensibile.

Cum să te asiguri că achiziționezi o canapea, trainică și solidă, care să-ți garanteze o bună funcționare timp de mai mulți ani, indiferent de câte ori o desfaci și o transformi în pat? Cum îți dai seama că o canapea extensibilă este de calitate? În primul rând, o canapea trainică este grea și solidă și nu se clatină pe scheletul său atunci când este transportată. Dacă vrei o canapea rezistentă, alege una robustă. Cele cu schelet metalic sau din plastic nu sunt cele mai recomandate, pentru că au o durată de viață mai mică și ar trebui înlocuite în 2-3 ani de la achiziționare.

Citeste si:
A apărut catalogul XXXLutz, cu reduceri la canapele și corpuri de...
Noul catalogul de promoții...

Pentru că vei petrece probabil mult timp pe canapeaua ta extensibilă, trebuie să acorzi o importanță deosebită spătarului. Deși tendința în prezent înclină spre canapele cu spătare joase, foarte atractive din punct de vedere estetic, acestea nu sunt foarte confortabile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.