Practice și versatile, canapele extensibile sunt esențiale pentru casele moderne. Vă pot economisi spațiu, bani și dureri de cap, transformând vizitele stresante ale oaspeților în experiențe plăcute, fără probleme. Asta doar dacă găsiți canapeaua extensibilă potrivită pentru dvs., casa și nevoile dvs.!

Cu atât de multe opțiuni din care să alegeți, este important să nu vă grăbiți să faceți o achiziție aleatorie, ci, dimpotrivă, să vă faceți timp pentru a înțelege exact ce caracteristici trebuie să căutați. Sau, mai bine: ce să evitați.

1. Luați în considerare pentru cine și câtor oameni le este destinată această canapea

Înainte de a începe cumpărăturile, opriți-vă și gândiți-vă cine va folosi această canapea extensibilă. S-ar putea să pară evident, dar de fapt vă poate ajuta să vă restrângeți alegerile din sute de modele:

Acest lucru este important atât atunci când vine vorba de utilizarea ei ca și canapea, cât și ca pat.

Va fi doar pentru dvs. și partenerul dvs. sau ați vrea să stați și cu un prieten sau doi? Aveți de obicei cupluri care stau peste noapte, sau poate părinți? Sau familiile cu un copil, care ar putea necesita un model ceva mai mare? Aveți copii sau poate un animal de companie? Acest lucru poate avea un impact asupra țesăturilor pe care ar trebui să le luați în considerare, cu prioritate.

2. Dimensiunea canapelei extensibile

Acest lucru va depinde de doi factori: pentru câte persoane o folosiți și dimensiunea camerei dvs. de zi, motiv pentru care ar trebui să măsurați spațiul alocat acesteia, înainte de a face orice altceva.

În ceea ce privește dimensiunile, aveți patru opțiuni principale:


  • O canapea de dimensiune standard, cu pat dublu extensibil este minunată pentru cuplurile care locuiesc într-un apartament modern în care spațiul nu este un lux.

  • Salteaua unei canapele de dimensiuni mari va varia de obicei între 130 și 140 cm, ceea ce o face o alegere standard populară pentru canapele și colțare extensibile.

  • Dacă doriți să vă asigurați că aveți o mulțime de loc pentru oaspeții dvs. și spațiul nu este o problemă în camera de zi, atunci ar trebui să vă uitați la saltele queen-size.

  • Doriți să le oferiți o experiență de tip hotelier? Atunci o saltea king-size ar putea fi alegerea potrivită pentru dvs.
  • Citeste si:
    Ținute office pentru antreprenoare: 4 recomandări utile
    Ținute office pentru...

3. Țesături și materiale

Deoarece canapeaua dvs. extensibilă va fi folosită aproape zilnic pentru mai mulți ani, va trebui să fie rezistentă. O modalitate de a vă asigura acest lucru este să vă uitați la numărul de frecări:


  • Evitați orice sub 10.000 de frecări, deoarece acest tip de tapițerie nu este concepută pentru utilizare repetată;

  • Dacă bugetul dvs. vă permite, alegeți în jur de 20.000;

  • Peste 30.000 este ideal dacă aveți copii sau animale de companie.

În ceea ce privește țesăturile, dacă preferați opțiuni naturale, căutați bumbac respirabil, in durabil sau lână ușor de curățat. Poliesterul este, de obicei, o alegere mai accesibilă. Este, de asemenea, non-alergenic și ușurează ștergerea petelor. Catifeaua are ca rezultat o suprafață plăcută, moale și o senzație de lux, dar rețineți că este și foarte delicată. Cea mai puternică țesătură este cu siguranță cea din piele: ușor de șters și durabilă, este perfectă dacă aveți copii. Dacă doriți o alternativă vegană, puteți opta pentru piele artificială. Cu toate acestea, rețineți că pielea s-ar putea decolora în timp, dacă este expusă în mod constant la lumina directă a soarelui, așa că gândiți-vă unde intenționați să amplasați noua canapea extensibilă. Pielea întoarsă artificială, în special, este o alternativă rezistentă la zgârieturi care vă va păstra canapeaua extensibilă în siguranță de ghearele animalelor.

Citeste si:
Cum să vă cumpărați un televizor în 2021
Cum să vă cumpărați un...

De asemenea, ați putea lua în considerare alegerea țesăturilor cu un strat protector pentru o mai mare liniște sufletească și, pentru o durabilitate sporită - de exemplu modele țesute, în loc de opțiuni imprimate.

În ceea ce privește umplutura, depinde ce preferați atunci când stați jos:


  • Penele cu puf sunt în mod evident cea mai moale opțiune;

  • Spuma duce de obicei la un scaun mult mai ferm;

  • Fibra combină moliciunea și suportul îmbunătățit;

Nu sunteți sigur? Unele canapele extensibile combină mai multe tipuri de umplere pentru un rezultat echilibrat.

4. Culoare și stil

Atunci când alegeți o canapea extensibilă, este important să o luați în considerare, în raport cu restul camerei. Identificați paleta de culori existentă a camerei și încercați să alegeți o canapea extensibilă într-una dintre cele trei culori principale.

Citeste si:
A apărut catalogul XXXLutz, cu reduceri la canapele și corpuri de...
Noul catalogul de promoții...

Dacă doriți un decor specific, ar trebui să căutați canapeaua extensibilă potrivită pentru stilul dvs. de design interior.

5. Tipul saltelei

Deși o veți folosi în principal ca o canapea tradițională, unul dintre lucrurile de știut atunci când cumpărați o canapea extensibilă este tipul de saltea potrivit pentru nevoile dvs. Saltelele cu spumă de memorie sunt cele mai bune opțiuni. Confortabile și durabile, sunt ideale pentru a garanta oaspeților cele mai dulci vise, mai ales dacă intenționați să o folosiți destul de des.

Saltelele subțiri din spumă sunt cea mai accesibilă alternativă. Deși nu sunt cei mai confortabile, își fac treaba dacă trebuie să le folosiți ca pat ocazional și doar pentru o noapte sau două.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.