Personalitatea ta se oglindește în modul în care îți amenajezi locuința. Însă atunci când vrei să decorezi sufrageria, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, pentru ca oaspeții tăi să se simtă bine de fiecare dată când îți trec pragul. Iată câteva măsuri pe care le poți lua pentru a genera un sentiment aparte de relaxare și intimitate, fără să fie nevoie de cheltuieli prea mari.

Lumina

O singură sursă de lumină, în forma unei aplice montate în centrul camerei, este de cele mai multe ori insuficientă pentru a genera o atmosferă așezată, plăcută. Specialiștii în designul interior recomandă difuzarea surselor de iluminat în mai multe puncte, sub forma unor lămpi, lampadare sau, de ce nu, ghirlande. Este unul dintre motivele pentru care spoturile ascunse în tavane false din rigips rămân favorite.

Confortul

Câte posturi există atâtea metode diferite sunt pentru a crea senzația de confort. Există totuși niște reguli elementare care merg mai departe de subiectivismul fiecăruia dintre noi. Un scaun fără un spătar suficient de înalt sau fără nicio pernă pe șezut nu va oferi nivelul de relaxare pe care îl caută orice om într-un spațiu familiar.

Un sprijin pentru picioare poate schimba în totalitate poziția unui om, la fel cum pernele pentru coate pot aduce un plus de răsfăț care va fi observat. Există însă și metode neconvenționale, cum sunt fotoliile puf, birourile verticale la care lucrezi în picioare sau leagănele atârnate de tavan.

Citeste si:
Festivalul Tomorrowland de muzică electro-dance, blocat de...
Festivalul Tomorrowland de...

Practic

Dacă mobilierul de depozitare dintr-un living poate să fie prea voluminos, tăind din spațiu vizual, canapelele pot fi uneori centrul sufrageriei. În acest caz este important să te concentrezi pe materialele folosite, grosimea saltelei și a pernelor pe care te așezi, dar contează și să o poți transforma în pat, dacă este nevoie. Canapelele extensibile rămân cea mai practică alegere pentru un living care are suficient spațiu pentru a fi transformat în dormitor.

Pături mici și pufoase

Păturile fabricate dintr-un material foarte pufos nu sunt doar foarte frumoase în spoturi publicitare, ele te ajută să te relaxezi. Ce te oprește să te alinți din când în când, învelindu-te cu o pătură confortabilă atunci când te uiți la un film? Căldura este cu siguranță alinare și are un efect similar și pentru starea noastră psihică.

Perdelele

Tocmai pentru că ai realizat că lumina din interiorul unei camere poate dicta atmosfera din ea, ar trebui să nu uiți de perdele sau draperii. De la materialul ales până la diverse desene sau pictograme care pot să amplifice stilul mobilierului și accesoriilor din camera ta – fiecare detaliu contează.

Muzica

Un sistem de sonorizare proporțional cu mărimea și forma camerei poate să schimbe complet atmosfera. Indiferent dacă te uiți la un film sau ai chemat prietenii la o petrecere de weekend, cu siguranță un living conectat la muzică va fi unul mai confortabil.

Citeste si:
Ora Pământului 2021. Luminile se sting între orele 20:30 - 21:30
Ora Pământului 2021. Luminile...

Dacă vei ține cont de aceste aspecte importante, cu siguranță vei obține o sufragerie confortabilă și plăcută, în care toată lumea se va simți bine. Inspiră-te de pe motorul de căutare https://favi.ro/ pentru amenajarea unei sufragerii confortabile, care să te reprezinte.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.