Chiar dacă întreaga lume pare să-și fi amânat majoritatea planurilor, renovarea și curățenia de primăvară nu te obligă să încalci regulile impuse de starea de urgență. Dacă plănuiești să zugrăvești, să repari mobila veche sau să faci curățenie generală, orice ustensilă și accesoriu de care ai nevoie pot fi cumpărate online și singura ta grijă va fi creativitatea. Iată câteva proiecte de care te poți apuca fără griji și fără să părăsești casa:

Zugrăvire

Dacă până acum obișnuiai să apelezi la profesioniști, împrejurările te obligă ca, în acest an, să optezi pentru un proiect DIY, adică făcut chiar de mâna ta. Află cum zugravesti peretii fără prea multe bătăi de cap și planifică în detaliu cum vrei să arate fiecare încăpere. În special dacă nu ți-ai zugrăvit casa în ultimii ani, statul acasă te va pune să găsești soluții pentru plictiseală. Poate că, până acum, n-ai avut timp să te dedici unui astfel de proiect sau ai trecut cu vederea nevoia unei noi pete de culoare în casa. Iată că, în vreme de pandemie, omul trebuie să-și găsească o îndeletnicire.

Consultă-te cu familia ta înainte de a lua orice decizie și află ce culori ar fi potrivite pentru fiecare cameră. Dacă vrei să te bucuri de un aer primăvăratic pe tot parcursul anului, alege nuanțe pastelate de roz, albastru sau galben. Asigură-te că există un echilibru între culoarea pereților, mobilier și stilul decorului. Nu uita să iei toate măsurile pentru a proteja mobila, textilele și podelele înainte de a te apuca de zugrăvit.

Recondiționare

Curățenia de primăvară include, de cele mai multe ori, despărțirea de obiecte vechi, pe care le consideri nefolositoare. De asemenea, există anumite piese de mobilier la care nu poți renunța atât de ușor, însă starea lor le face nepotrivite în decorul modern al casei tale. În astfel de situații, reconditionarea mobilierului este cea mai bună soluție. Vei putea astfel să păstrezi scaune, mese și comode vechi, rămase moștenire de la părinți sau bunici, fără a le integra forțat și nepotrivit într-un stil de design contemporan.

Trebuie să știi că piesele vechi de mobilier pot arăta ca noi, iar, cu ajutorul unei simple vopsele sau al unui spray, vei putea să dai o nouă viață unui obiect pe care, în alte împrejurări, l-ai fi abandonat. Recondiționarea este potrivită și pentru momentele în care simți nevoia de ceva nou în casă, dar nu vrei să cheltui o sumă prea mare pe mobilier. Dacă dulapurile sau mesele tale preferate de acasă prezintă semne evidente de uzură sau au un aspect demodat, alocă-ți câteva zile pentru a te ocupa de un proiect care va da un aer fresh casei tale.

Citeste si:
O ursoaică cu trei pui a intrat într-o bucătărie dintr-o casă din...
O ursoaică cu trei pui a...

Curățenie generală

Răspândirea rapidă a virusului Covid-19 și declararea stării de urgență ne-au făcut pe toți conștienți de importanța igienei personale, dar și a curățeniei de acasă. Există o mare probabilitate ca felul în care oamenii se raportează la curățenie să devină mai radical în această perioadă, motiv pentru care curățenia generală te va ajuta să te simți mai în siguranță acasă.

Evită să intri în panică sau să-ți lași familia să se panicheze pe fondul acestei epidemii și încearcă să abordezi totul cu calm. Curățenia generală trebuie făcută ca în fiecare an, fără a folosi cantități exagerate de produse pe bază de clor sau dezinfectanți. Mobilizează-ți familia într-un weekend, dacă în timpul săptămânii munciți în continuare și apucă-te de curățenie. Aceasta implică mai mult decât ștergerea prafului sau datul cu aspiratorul, așa că acordă atenție specială locurilor mai puțin accesate din casă, curte sau apartament. Acolo se depune mai mult praf, dar și alte reziduuri. De asemenea, încearcă să renunți la obiecte sau alte lucruri care nu-ți mai sunt necesare și pe care le depozitezi fără vreun scop în debara, sub pat sau în dulapurile din casă.

Citeste si:
Cehia prelungește starea de urgență până la 23 decembrie
Cehia prelungește starea de...

Primăvara îți oferă un nou început, iar, dată fiind situația actuală, vei avea doar de câștigat dacă alegi una dintre aceste activități. Dacă vrei să te simți cât mai bine acasă, investește timp și bani pentru a o moderniza și pentru a o face mai primitoare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.